Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 616
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
 Simple SmileАз да се извиня, ако съм обидила някой, извинете мили дами Hug..
То е ясно, че човек, ще се подготви, ако е решил да предприема такава стъпка по-най добрия според него начин и единици биха тръгнали само с един билет...
Аз се навъртам в темата по-скоро от емоционална гледна точка..Така типично по женски се вълнувам, дали ще се чувствам добре, как ще се отрази на семейството, как мамите ей така чисто по женски се оправят с носталгия, работа, англоговорящи, трафик..с всичките ни женски настроения и капризи, и волности, и мечти, и ревливи периоди..Тук чета части от вашия бит и вашят живот там...И има толкова мили неща..оня разказ с жълтите фланелки на дечицата в междучасието примерно, толкова е вълнуващо:).. По-скоро се опитвам да се самоубеждавам непрекъснато, че бих се чувствала добре там емоционално..Финансови притеснения нямам...И така..Поздрави на всички, завиждам ви за времето в момента Simple Smile

# 166
А хайде  и аз да се включа Mr. Green

Аз съм тук от почти две години, имахме период от 6 месеца, който беше много труден, през който многократно мрънках в темата и много щастлива мога да кажа, че получих невероятна подкрепа, та и коледна фея Heart Eyes. Мисълта ми е, на конкретен въпрос лесно се отговаря, но на неща от сорта "как е по принцип там?" е трудно. А и за едни е лесно и чудесно, за други трудно и тежко. Според мен много е важно и къде си и как искаш да живееш, в едни квартали наема на двустайно е 600 на други 900. Според мен е хубаво да се направи проучване за райони, лични изисквания и тн и така да се  прави сметката. Има хора които без кръчма не могат и други на които не им се ходи и не им пречи. Много  е индивидуално и всеки трябва да си направи проучването за себе си. Имам позната на която и е много тежко защото не е свикнала да си седи в къщи и това и тежи на бюджета и определено и трябват повече средства.
Но avangard_tania е права, че е добре единия да дойде сам в началото. И ние бяхме така,макар и само един месец след таткото, но той дойде с готови документи и работа.

Оф аз пак съм болна, тази година прекалих. Доктора днес не ми даде нищо, но ми записа час на кръвна картина, че му писна да ме гледа болна, не че ходя често за мен, но всеки път като отида с някое от децата аз все съм по зле от тях Crazy

Градинарките, много ви се радвам! Аз в моята градина имам какви ли не цветя, но дори и имената не им знам и хич не знам като прецъфтят какво да ги правя. Много ми се иска и аз догодина да сложа малко зарзават, че сега с това дребно и вредно не мога и секунда да остана на спокойствие Crazy

Отивам да си догладя и да почна да търся поредното писмо за изследванията на Яна, което май съм затрила Embarassed Приятен следобед на всички Hug

# 167
И аз като Шу, винаги съм получавала отговор на питанията си  Peace За което много благодаря, винаги ми е била полезна темата  Grinning Ние скоро ще направим 1 годин от както сме тук, кога мина това време  ooooh! В никакъв случай не съм свикнала, но ми е по-познато и от време на време дори уютно  Flutter

Ама какво време, а   Party Party Party

Хубав следобед!

# 168
И аз с един въпрос Mr. Green Моля мамите с деца във втора година, споделете на кое ниво са децата ви по четене, моля.

# 169
Здравейте !има ли някой от вас да живее в градчето СТОК ОН ТРЕНТ ?там имам братовчедка-Люба се казва но отдавна не сме си писали и и загубих адреса а леля ми замина при нея и няма други начини за връзка с нея...ще се радвам ако случайно  някой я познава-има две деца -Катрин  и Мишел -Надин   а мъжа и се казва Крейг-англичанин е!

# 170
  • Лондон/Пловдив
 Днес сутринта излезнах да хвърля едни шишета и познайте как вятъра ми тръшна вратата точно преди да влезна обратно .Ей направо полудях защото моя синковец беше на втория етаж и гледаше детско след 10 мин звънене на вратата слезе и пита кой звъни и аз му казах  да ми отвори .Познайте какво ме пита детето -"ти какво правиш отвън заключена " Joy слава богу скоро го научих да отваря вратата .
П.С -това ми се случи защото се смях на aniji признавам си  Flutter

# 171
Днес сутринта излезнах да хвърля едни шишета и познайте как вятъра ми тръшна вратата точно преди да влезна обратно .Ей направо полудях защото моя синковец беше на втория етаж и гледаше детско след 10 мин звънене на вратата слезе и пита кой звъни и аз му казах  да ми отвори .Познайте какво ме пита детето -"ти какво правиш отвън заключена " Joy слава богу скоро го научих да отваря вратата .
П.С -това ми се случи защото се смях на aniji признавам си  Flutter

Леле повлякох крак с това заключване на вратата я да видим кой ще е следващия.Мъжлето  ме пита защо съм се смяла така  Joy Joy Joy

# 172
Привет !
Аз като старо-ново ку4е си мъл4а и 4ета от месец ,но ще кажа,4е 4овек без английски и без стабилна информация за страната ,няма какво да прави тук . Аз заради това не бих емигрирала в Германия или Франция например,защото ни езика знам ,нито положението познавам (освен като турист).
 Peace

# 173
Не е като да е най-дружелюбната тема във форума, но това е заради текучеството вероятно и деленето по казармен принцип.
Тази година градинарството ми се изчерпва с  три корена ягоди, които се развиват изключително добре, не като четирите  броя чери домати, които добих  от миналогодишната реколта. Simple Smile

# 174
  • UK
  Честито на градинарките! Вали като из ведро  Grinning, Мери, сега ще е мека почвата, може оня съсед да ти я прекопае с машината  Simple Smile
  Анджи, покрай твоя разказ преди да изляза почнах да си потупвам джобовете или да си раздрусвам чантата, без ключове не излизам  Stop
  Ох, на никого не му е било лесно в началото тук. Аз дойдох с работна виза и работа, ама скапана. Но имах и план  Mr. Green, засега го изпълнявам предсрочно по някои точки, но по други изоставам Simple Smile  Аз съм като върла комунистка - при мен винаги има петилетки, срокове и планове  Joy

# 175
Брейййй много се изписало тук  Laughing преди малко се върнах от форумската  среща  Heart Eyes да се похваля изкарах си много добре ,подейства ми много разтоварващо и много се посмяхме  Heart Eyes
Тези който бяха близо до Оксфорд и не дойдоха могат само да съжаляват  Simple Smile защото са изпуснали Sunglasses
Реших и аз да разкажа малко при нас как станаха нещата......И двата пъти  когато заминавахме в Ук ни посрещаха близки  Heart Eyes Последния път когато пристигнахме в Англия решихме да е за постоянно и да си оправим всички документи и всичко да ни е легално както му е реда. Пристигна първо мъж ми с уредено интервю за работа .Посрещнаха го близки и го приеха при тях да отседне докато си стъпи на краката за да замина и аз. Изкара късмет и го одобриха за работата ,почна работа още от другия ден Party Близките който беше при тях бяха много добри с него, приеха го като част от тяхното семейство  Heart Eyes в последствие тези хора ни станаха кумове  Heart Eyes,видяла съм и виждам само хубави неща от тях. Simple Smile Месец и малко след пристигането на съпругът ми аз бях вече при него в самостоятелно жилище,от този момент на там се почна с документи ,интервюта,среща и регистрации . При нас нещата се развиха бързо ....предполагам късмет....7 месеца след след идването ми вече имахме брак,всички документи ,синя и жълта карта,НИН ,постоянна регистрация на GP и банкови сметки и на двамата .Всичко си направихме сами с документите , помощ за тях не сме имали от никой!
Та нещата са много относителни за всеки та дори било то и в един и същи град да живеят хората  Simple Smile
За хората който мислят да идват и се чудят колко пари да вземат ....колкото може повече !Това бих казала аз !
Дорет  макар да имах въпрос с добро отправен към теб преди време и ти да не ми отговори аз не спрях с събирането на ваучерите  Simple Smile Защото не съм такъв човек  Simple Smile ако все още искаш да ти ги изпратя (събрала съм ти 64) моля изпрати ми адреса си на лични  Hug

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 02:26 от eva_82

# 176
Ей от два дена не съм влизала и не мога да ви изчета. Simple Smile
Не съм съгласна, че новодошлите не се приемат добре.Аз самата не съм от най-активните потребители, но пък следя често темата.Обикновенно влизам и аз с някакво конкретно питане и винаги съм получавала отговор, за което съм много благодарна на всички ви. Hug

Междудругото и аз да споделя опит с висенето пред външната врата.
Отиваме със съквартирантката да взимаме детето от училище, но никоя от нас не си е взела ключа.За първи път ми се случва да си забрвая ключа, а пък тя разчитала че аз съм си взела.Беше кучешки студ, детето ни се смя много, и висяхме почти час пред вратата, после дойдоха на мъжо едни колеги,та със стълбата и на втория етаж(добре, че поне беше отворен прозореца). Embarassed

Ох и да се похваля, след три седмично мъчение в опити да кърмя, най-после мога да усетя удоволствието от кърменето.Разранените сърна са вече спомен, изхвърлих всички мазила, зърна и тем подобни.Е колкото и да се мъча обаче да я приуча към залъгалка, толкова тя повече сякаш се съпротивлява.Но положението е поносимо, не е много ревлива и се ядва.
Обаче има един проблем.Целият й език е побелял от млякото предполагам, също така и от вътрешната страна на устничките и бузките има явтички, които не са никак малко, и съм сигурна, че е доста болезнено за нея.Не знам какво представляват гъбичките, може и гъбички да са.
Тук има ли някакво мазило което се продава свободно без рецепта за авти, или гъбички?
И как да избягвам това положение, опитвам се да й плакна устата с вода, но тя или я плюе или се задавя, за това не го правя.

# 177
  • Лондон/Пловдив
Magimon  за лекарство за гъбички в устата при новородените изписват в БГ Дактарин ако тук няма свободно в аптеките нещо за този проблем поръчай на някой близък да ти прати . А ти води ли я при личната да видиш какво ще ти каже .

# 178

Magimon Яна имаше такъв проблем скоро и изписаха кремче. Не помня какво беше, но мисълта ми е че личната даде и много бързо и мина. Не е нужно да ти пращат, отиди при личния да ти изпише.

# 179
Cherry Mam, Шу, утре ще ходя при личния, тамън да й види и обрива на лицето.Реших, че е от сладкото което ям и го спрях, но пъпките не минават.А така ми се хапва шоколадче. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт