Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 620
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Bristol
Шу, линкът от първа страница се е затрил, но преди време бях открила това, KS1, KS2, KS3 SAT PAST PAPERS & GCSE Revision Advice . Ако искаш можеш да разпечаташ текстовете са КС1, да му ги дадеш сам да ги прочете и после да отговори на въпросите сам, за да се види какво е разбрал. Има и таблица за оценяване и след като оцениш, можеш да видиш на какво ниво работи детето Simple Smile Това са така наречените САТ тестове. Нивото, което го пише на книжките, няма нищо общо с оценяването по нива в училище. На книжките стигаш до двуцифрени числа, а реално за GCSEтата, максималното ниво, до което се стига май е 7, дори 8 няма  Thinking Но дано някой друг с голямо дете се върже да потвърди, защото не съм 100 % сигурна, само 99 Wink  Crazy  Laughing
Щом учителката казва, че е ОК, значи е добре детето и покрива изискванията. Ако изостава, те не пропускат да го кажат. Конкретен отговор не очаквай да получиш, системата им е такава, че конкретен отговор няма как да се даде  Laughing

# 196
Здравейте   bouquet
Днес съм много разочарована и бясна  #Cussing out.Преди 3 седмици бяхме дали кръв за по специални изследвания ,днес отивам за резултати  Shocked не били готови  Shockedне само това ами те не ги направили както трябва и са им върнали назначените изследвания в тукашното сържари обратно  Shocked #2gunfire #2gunfire не ме е яд че са объркали (всеки може да обърка ) яд ме е че не са ми са се обадили  за да  ми кажат да си назнача нова среща и да си ги направим пак  #Cussing out И сега пак на ново срещи за след седмица  #2gunfire даване на кръв ,още чакане за резултати.......и съответно още чакане за среща за да ми разчетат резултатите  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Накрая проблема ще се окаже дефицит на фолиева киселина CrazyТази седмица ще ходя да се моля да ми направят и това изследване ,че ако се окаже факт ,при следваща бременност ще трябва да пия по 3-4 таблетки на ден!  TiredУфф..за капак отидох в магазина в който си купих халката за да ми е полират ,че съм е надраскала а и е пожълтяла  ooooh! Понеже е 18карата бяло злато  а аз като мия или домакинствам хич не я махам  Embarassed И познайте ....чака се 2 седмици  #Crazy  #2gunfire Трябва да стоя две седмици  без халка за да ми е полират и да е занеса в понеделник че само вторник давали бижутата за полиране  Shocked #2gunfire
А и още малко по дребни разправии днес ...... Close
Мъж ми се ядоса и вика да сме сменявали болницата  Tired не ми стига това ми и сега в тая бъркотия да се разправям и с това и тепърва да запознавам новото ми GP с нашите проблеми  Tired
П.П. много неща и харесвам на тая Англия ,ама като станат такива неща и ми иде да ги  #2gunfire всички дето ме побъркват ! Благодаря на този който ме изчете и не ме изцова  веднъж  Joy Embarassed Joy

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 18:12 от eva_82

# 197
Аз не знаех, това за масичките, че събират децата според възможностите им.Каква е логиката в това нещо?Това означава ли че по-знещата маса се занимава с едно, а друга маса с друго, според възможностите им?Малко се обърках.

# 198
  • Bristol
Аз не знаех, това за масичките, че събират децата според възможностите им.Каква е логиката в това нещо?Това означава ли че по-знещата маса се занимава с едно, а друга маса с друго, според възможностите им?Малко се обърках.
Да, различните маси работят на различни нива, дават им листове с различни задачи. В гимназията също ги делят, но този път цели класове. По английски си в един клас с едни деца, по математика в друг, с други деца. По-лесно е за учителите, пък и за децата е по-добре, не тъпчат на едно място, нито гледат тъпо, защото не разбирали.

# 199
298 не бих искала да се съглася,че трябва да го уча в къщи, а това от училище да е добре дошло. Те са почти цял ден там, той се връща изморен, пише си думите,смята,чете в къщи, но го виждам че е изморен. По - скоро бих искала да му помогна да напредне, отколкото сама да го обучавам изцяло. Хубаво е че има изпити на края на годината, но на мен ми се искаше да знам още сега къде трябва да е за да не изостана ако има проблем. Мен ме и притеснява и това че миналата година се изплъзна едно " той се справя чудесно, като се има  в предвид че не говореше" от устата на учителката и сега не знам като ми казват че е добре, дали е добре сравнено с другите или в сравнение с това че не е говорил дори. Иначе и сега са на масички по степен на знание, знам и че го местят от време на време нагоре, но никога на конкретен въпрос не ми отговарят с конкретен отговор.

2b - средно ниво за края на година 2,
3b - средно ниво  за края на година 4, 
4b  - средно ниво  за края на година 6.

От тук натам, всеки може да си направи извода колко се учи в у-ще.
Аз не мисля че са толкова изморени, че да не може да учат допълнително по половин до един час на ден у дома.
Сравнете го с живота на възрастните, кой например получава да речем 200 000 заплата, а след работа просто сяда да си клати краката, без да му се налага да отдели поне час, за да чете професионална литература.

# 200
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out бясна съм ... много взе да ми идва натрапчивата свекърва и факта, че мъжа ми е свикнал да я игнорира, а не мен ми бърка не знам къде ... не знам кой ден ще се разбуча и ще се скараме 2те ...

Дорет и аз имам ваучери за теб Simple Smile

# 201
Момичета изпуснала съм нишката, какви ваучери събирате?

# 202
  Привет, дами!
Прекрасно време, едно ми е лятно Simple Smile

Аз още се търкалям голяма, голяма.Но не остана.

Незнам  как са в другите теми, но нашата си е достатъчно полезна, разтоварваща и достатъчна.Винаги се намира кой да помогне със съвет, линк или както може.Но, че понякога писват едни и същи въпроси през 2 страници- няма спор и все пак това не означава, че новите не са добре дошли.Напротив.

На мен много ми е полезно да чета какво пишете за училищата, все пак аз не съм учила тук, няма представа от системата и съм неподготвена, но добивам представа какво ме очаква.

Мери и останалите градинарки!Вчера набрах пресни салатки и репички, гледам ягодките как започват да порозовяват, боровинките наедряват, грахчето има малки шушулки, красвички малки в парника и ми е много приятно.Когато има резултат, удоволствието от фитнеса на алотмънта е по-голямо.Миналата седмица слана ни поизгори картофа, но не фатално, дано няма повече.И аз слагам всичко в торби в парника, културна работа.Но днес се беше промъкнал един охлюв и беше хапнал едно листо от краставичка, как само го убих  #Cussing out
Готов е вече разсада за тиквичките, но не бързам, че на комшията му изгоряха от сланата и ще изчакам.
За сега полива ме често и все пак е по-добре отколкото да е много влажно, че като плъзнат онези ми ти гадове охлювите.....

# 203
Аз спасявам охлювите  Blush

Пък аланглето ме побърква с тия птици.
То хранилки, то манджи всякакви, едни страдания катерицата като излапа всичко...

Zlatnata tolumba ако превода се прави от преводаческа агенция и те таксуват на преведена дума, и числата ги броят, тези, които таксуват на преведена страница не ги бърка.

Благодаря за пояснението. Ядосаха ме накрая с тези числа.
Датите не ми ги броят като една една единица дума, а като три-датата, месеца, годината.
Казах им, че не им искам превода. Пробвах в друга агенция и ми дадоха по-ниска цена.

# 204
cocko мерси за отговора и дано бързо ти мине, представям си какво ти е.

Мери много мерси за линка, веднага като се прибрахме отворих един тест по математика и го направи целия, е една задача не можа, но и аз не разбрах какво трябва да се направи Embarassed
Прочетохме и една от книгите за теста за четене. Доволна съм. Mr. Green

298, аз не съм казала че е изморен изобщо да учи, той реално средно по около 1,5 - 2часа  учи след училище. Пише си думите, чете и смята, но накрая го виждам че зацикля на 2+2, като преди това е умножавал. Просто ми се иска  да вярвам че основното му учене е през тези 6 часа и 45 мин в училище, а другото да е като подкрепа.

Ваучерите са като пазаруваш в теско например, на всеки 10 паунда ти дават ваучер. Аз да си призная събирам чинно, но и много им се дразня, че като ги  осребри училището, дават по 1пени на ваучер Crossing Arms Колко ваучера трябва да събере училището за да прибере прилична сума Tired

Пумпалка много леко раждане ти желая.

Охлювите, не мога да ги убивам и само ги премятам през оградата, не че не идват пак Crazy Яна много им се радва, по принцип на черупките им викаше "ако" и ходеше с една мини лейка и си ги събираше, но откакто видя един да се е показал и да се движи вече им вика "буба-ако" Laughing

И аз пак със въпрос, има ли според вас шанс да си върна парите за билетите от Ал Италия за Японско. Чух че имало някакви застраховки тук...... Аз си мислих дали няма да уважат факта, че новата дата за операция на Яна я гласят за 27ми Юни а ние трябваше да летим на 9ти Юли?

Лека нощ Simple Smile

# 205
Шу  Hug не го приемай на заяждане не е така  Hug но 100 ваучера е 1 пени  Crazy  де да беше  по пени на ваучер  Party щеше да е много добре  Simple Smile
Охлювите, не мога да ги убивам и само ги премятам през оградата, не че не идват пак Crazy Яна много им се радва, по принцип на черупките им викаше "ако" и ходеше с една мини лейка и си ги събираше, но откакто видя един да се е показал и да се движи вече им вика "буба-ако" Laughing

Joy Joy Joy Joy Joy

# 206
  • ENGLAND
ev:) ще ти пратя адреса на лични. Срока е до петък, така че имаме още няколко дни. Grinning Благодаря ви мами за ваучерите и съпричастността.
За обучението много мога да пиша. Ще ви напиша основни неща, които може да ви помогнат да разберете системата тук, и сайтове ще ви пусна. Но това ще е след следващата седмица, тази и другата съм все още на работа и нямам време за много писане.
Само един съвет, ако приемате. Питайте учителя за каквото и да е, но не пишете нищо до по-горни инстанции, като координатор или хед тичар. Може и по-зле да стане. Не можете да си представите как всички в едно училище са свързани помежду си и как се защитават.
Впрочем тази седмица в нашето училище са тестовете, при нас е не само в У2 и У6, но и във всички останали класове.

# 207
Здрасти  Hug
Къде сте всички? Да не сте по пижами, заключени пред вратите си  Crazy Laughing Hug

Ето кафе от мен

Ужасно се схлупи времето днес  Tired И разбира се повлия на настроение и мигрена  Outta Joint

Дано пробие слънчице  Praynig

Приятен ден   bouquet

# 208
feta cheese, благодаря за кафето.Днес времето е супер кофти, и наистина ми действа на настроението.А трябва и да готвя, а ме мързи ужасно.Извадила съм едни пилешки бутчета и се чудя какво да ги правя.Писна ми все пиле с ориз или с картофи, със сметана.Ровя се в нета, но нищо простичко не виждам, а нямам време за завъртяни яденета.Ако някой от вас знае някоя простичка, лесна и бърза рецепта за пиле да каже.
А някой от вас ползва ли фотобокс?

# 209
Magimon пращам ти един линк с рецепти дано ти бъдат полезни http://www.az-jenata.bg/article/9257/Vsichki-retzepti-s-pile-na-edno-myasto/

Общи условия

Активация на акаунт