Великобритания - тема 35 Лятно-Морска

• 37 687
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Манчестър
Ave, от личен опит за НИН-а, т.е. от опита на мъжа ми де Simple Smile Първия път след 15 дневен престой му отказаха, след седмица ново интервю на което е одобрен, т.е. за по - малък престой от 1 месец му дадоха НИН.

за селф-емплоид или друга категория?

# 346
  • Манчестър
Ох ,моми4ета да ви се опла4а и аз.
В4ера бяхме с детето на клас "Малък изследовател " от Sure Start center,но е в сградата на нърсери ,което е долепено до центъра,т.е. една сграда с обща рецепция и 2 изхода и разделени на два края.
Та,отиваме в 10 ;40 и тръгваме в 12 на обед и нашата 4аст е до кухнята на нърсерито където приготвяха обяда на де4ицата. Всяка седмица като м минаваме оттам все мирише божествено,но и нали е отворено помещение и готва4 и вси4ко се вижда надзърнах. Тъкмо бяха докарали доставките с продукти за седмицата. Призля ми,вси4ко беше от Мега валюе -банани,грах,сокове, хляб,брашно, 4ийз спреад в кутии,кашкавал....
А аз си мислех,4е в Англия в ДГ се хранят по добре децата и не са като нашите ДГ с тутманика и вафлата 'Боровец " за закуска. Още по лошо,най -нискока4ествените продукти за децата бяха назели. Сега разбирам защо моята приятелка всяка сутрин става в 6 да направи обяда на детето си за нърсерито и не иска той да се храни там .Ужас! Sick

На кое казваш Мега Валю...

# 347
Magimon -извинявай ,4е пропуснах да те спомена !И аз мисля,4е е заради инструментите,и мъжът ми не си ги държеше в колата,4е на един приятел така му я бяха обрали само заради тях . На другата седмица на пазара -кар буут кудето пазаруваме понякога за инструменти на мъжа ги видяхме с инициалите му на каската и на левела и вис4ко. Откраднати и ги продават за 2ра ръка.

Ванила скай- не съм мислела,4е продуктите са мега валюе със сигурност, бял хляб и брашно,и най евтиното сирене за мазане. Потресена съм,но и това което забелязах ,4е и готва4а ги разопакова от опаковките и не си ли4еше банан какъв е и граха го насипа в огромни кутии за  замразяване  във фризера та дори и идеш и погледнеш храната ,никога не би разбрал ,4е не е Бърд'с ай например а Теско Мега Валюе.....

# 348
  • Soon London :)
Ave, от личен опит за НИН-а, т.е. от опита на мъжа ми де Simple Smile Първия път след 15 дневен престой му отказаха, след седмица ново интервю на което е одобрен, т.е. за по - малък престой от 1 месец му дадоха НИН.

За селф - емплойд кандидатства.

# 349

Познавам хора, взели НИН и карти, без да са отговаряли на условията.
Имали са късмет да попаднат на не толкова грамотни служители,
от които принципно се оплакваме, но в техния случай са им били на добро.
Лошото е, че тази информация се разпространява като правило.
И хората се подвеждат. И имат големи очаквания. И като не се получи-
Ама на нас ни отказаха... и следват драми.

Горното го казвам, без желание да критикувам или поправям, когото и да било.
Много хора четат тук и преди да тръгнат е по-добре да са готови и за откази,
и за продължително чакане на документи.
Да, понякога се получава, понякога става и за дни. При вас може и да не е така.
И когато казваме-трудно е, има си условия, четете първо - го правим имено заради това.
Не защото сме лоши или искаме да пропъдим някого от темата или... от Острова...

# 350
Въобще не го приемам като критика, ако беше написано заради мен Simple Smile
Напротив, дори ми е ценна тази информация, защото на мен лично ми предстои.
В началото ми се струваше, че съм малко излишна в темата, но сега аз лично се чувствам добре тук. В темата имам предвид, в Лондон - скоро ще мога да кажа  Hug
Опитвам се да се включвам и в частта, в която се споделя, скоро ще имам и аз какво да напиша оттам, надявам се в положителна насока, но нали и другото е част от живота.
Не очаквам че ще е лесно, но съм готова на тази стъпка.
Благодаря че Ви има, всъщност, защото получавам важна информация от тук, ориентирам се за това, което ми предстои с детето и всичко останало, и не на последно място тази комуникация, споделянето на радостите и проблемите със сигурност помага на всички ни.  Hug

# 351
  • Манчестър
Ами мен след като един от Инланд Ревену ми се обади да ме разпитва как съм решила,че за 15 дена човека е развил печеливш бизнес и давам ли си сметка  какво правя като му давам писмо ,че ме е наел за счетоводител. Буквално ме срина със земята...оттогава с някои дето е по малко от минимум 3 м не се занимавам.
А за 15 дена престои да ти дадат НИН няма да го коментирам какво е......

# 352
  • Манчестър
Magimon -извинявай ,4е пропуснах да те спомена !И аз мисля,4е е заради инструментите,и мъжът ми не си ги държеше в колата,4е на един приятел така му я бяха обрали само заради тях . На другата седмица на пазара -кар буут кудето пазаруваме понякога за инструменти на мъжа ги видяхме с инициалите му на каската и на левела и вис4ко. Откраднати и ги продават за 2ра ръка.

Ванила скай- не съм мислела,4е продуктите са мега валюе със сигурност, бял хляб и брашно,и най евтиното сирене за мазане. Потресена съм,но и това което забелязах ,4е и готва4а ги разопакова от опаковките и не си ли4еше банан какъв е и граха го насипа в огромни кутии за  замразяване  във фризера та дори и идеш и погледнеш храната ,никога не би разбрал ,4е не е Бърд'с ай например а Теско Мега Валюе.....

Според теб има ли разлика между двата бранда ( Бърдс и Теско Мега или които и да е).

# 353
Ами мен след като един от Инланд Ревену ми се обади да ме разпитва как съм решила,че за 15 дена човека е развил печеливш бизнес и давам ли си сметка  какво правя като му давам писмо ,че ме е наел за счетоводител. Буквално ме срина със земята...оттогава с някои дето е по малко от минимум 3 м не се занимавам.
А за 15 дена престои да ти дадат НИН няма да го коментирам какво е......
Така е и аз не го разбирам ,но то е само ,защото когато аз кандидатствах 1999- беше тооолкова трудно и невъзможно на моменти ,та 4ак им завиждам на сегашните имигранти.
Никога няма да разберат какво е 4акане на виза или отказа ,по 19 месеца,после вземеш за 1 година,после пак близо 2 години си  4акаш,не можеш да мръднеш и пътуваш,не знаеш дали няма да те отсвирят....
Не е за разказване,но това ве4е дошли от месец и хоп- помощи, НИН и карти и чудесии. Tired
Не мога го разбера нито днес ,нито в4ера,нито пък ще го разбера и утре!
Аве-ами има ,затова го написах !

# 354
Момичета, не ме разбирайте погрешно, тук въобще не става въпрос за помощи. Просто кандидатства по каналния ред с необходимите документи. Не съм написала че за 15 дневен престой са му дали НИН, малко по - малко от месец е.
Съжалявам че пред минали години е било по - трудно, представям си какъв ад е било.
Ние искаме да работим редовно там и да си плащаме осигуровки както всички останали. Защо така приемате нещата, че отивам и искам помощ веднага?

# 355
Мога само да се радвам за всеки, който е получил документи лесно и просто.

Не пожелавам на никого да премине през моите ужасни 2 години.

# 356
  • Bristol
juju, не го приемай лично, ние само си бъбрим  Hug

Според мен в повечето случаи има разлика между по-евтините и по-скъпите продукти, но не  е фатално голяма. Да ви кажа и по разните заведения, пъбове и кафета, където правят сандвичи, печени картофи и тем подобни, същите продукти ползват  Crazy Но ги изсипват в метални легенчета и изглеждат като домашно направени Wink  Така че не се връзвайте, по-добре наистина да е сготвено и топличко. Аз нали вече 3 години приготвям на децата обяд за училище, ами мъка си е. Да измислиш какво да сложиш, което те обичат и няма да е гадно да се консумира при стайна температура, както и да е разнообразно  Crazy В училищния стол отдавна установих, че въобще храната не е кой знае колко здравословна и качествена и всичките тези приказки са повече за отчитане на дейност. Синът ми 7 години си хапва и мълча в стола, но сега наддаде глас. Щерката е по-отворена, от самото начало я отсвири. Мъжът ми точно днес ми предложи да започна да им сипвам боб и леща в копанките и те бързо щели да се откажат от моите обеди, а аз ще имам по-малко ангажименти  Twisted Evil

# 357

Така е и аз не го разбирам ,но то е само ,защото когато аз кандидатствах 1999- беше тооолкова трудно и невъзможно на моменти ,та 4ак им завиждам на сегашните имигранти.
Никога няма да разберат какво е 4акане на виза или отказа ,по 19 месеца,после вземеш за 1 година,после пак близо 2 години си  4акаш,не можеш да мръднеш и пътуваш,не знаеш дали няма да те отсвирят....
Не е за разказване,но това ве4е дошли от месец и хоп- помощи, НИН и карти и чудесии. Tired
Не мога го разбера нито днес ,нито в4ера,нито пък ще го разбера и утре!
ами има ,затова го написах !
Защо е нужно да разбират и защо задължително и на новодошлите трябва да им трудно, само защото ние сме  била един вид жертва на обстоятелствата ? Аз пък това не разбирам. Времената са се променили към добро за всички и ново и старо дошли. 
Ще подчертая, че съм от тези с визити.

# 358
при всеки е различно, едни лесно, други се измъчват с години с документацията .... значение няма, важното е накрая да успее човек да се оправи.

и аз съм от тези с визите, но пък никога проблем не ми е било ... интервю за първата ми виза (2004): баща ми е пекар/фурнаджия и интервюиращия ме пита добри кексове ли пече тате, отговорих с ДА и той ми каза, че отговора му за моята виза е ДА и ми каза, че след 2 години като ми изтече щял да ме види за новата. от там нататък нищо не ми е било проблем и зор не съм си давала изобщо. само дето до сега не ми се беше налагало да вадя синя карта и малко се нервя на това, че се бави, но не е болка за умиране Simple Smile

надявам се и пътя на брат ми да е лек като моя, Аве познавам много хора, който взимат НИН и без да са били тук 3 месеца, проблем никакъв са нямали, има и други, които 4/5/6 пъти ходят и все не става. Брат ми в момента има и предложение за работа, само дето му казаха, че непременно искат НИН, за да може да почне, ще му напишат писмо, че искат да го наемат, човека каза, че ако трябва и с него ще отиде на интервюто. Днес си мина изпита без 1 грешка, от банката казаха, че писмото потвърждаващо, че си е запазил интервю за НИН ще му свърши работа, за да си отвори сметка ... абе не знам, но ми се струва, че за сега се нарежда всичко по план ... но не съм пророк - във вторник ще видим какво ще стане, ако не пак ще запазим интервю ... другия вариант е да работи на черно - и за такава работа има 2 оферти, но нито той, нито аз искаме да се прибягва до тях ... с чакането 3 месеца да минат, нищо не ти е сигурно, само дето си чакал и губил време ... Звънях, питах, казаха, че не е нужно да се чака, обясниха ми какви документи са нужни, ще отидем и ще видим за себе си за какво иде реч Simple Smile

аз обаче съм е eдно такова state of mind, че ми иде да си блъскам главата в стената  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out външния ми хард диск се е прецакал, а аз наскоро си преместих всичко от лап топа на него (демек над 500 GB) - документи, фотографии, проекти и лекции от университета, от до ВСИЧКО, а то сега глупавото устройство не иска да тръгва и ми излиза прозорче, че иска форматиране ... иде ми да викам ... и се моля да могат да ми извлекат инфото и да го метнат на дискове или каквото и да е ... ако ще и на видео касетки, само да не ми се загубят нещата.

НЕ ме свърта на едно място ИЗОБЩО. Сигурно хард дискове ще сънувам довечера.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:16 от ev:)

# 359
Имам аз едно въпросче към Аве, че се сетих сега:

В офертите на всеки счетоводител чета, че всичките пишат писма на хората за НИН интервюто. Та ми е интересно какви са тези писма?
От любопитство звъннах на една БГ счетоводна фирма и казах, че искам да си оправя документите да работя като селф, казаха ми, че пишели фалшиви договори за работа и нямало никои от клиентите им, който да не е взел НИН. Други пък ми казаха, че искали писмо от счетоводител да докажело, че някой ще се занимава със счетоводството на желаещите да стават селф.

Та ми е наистина интересно какво точно пише един счетоводител за пред дадените служби, за да помогне на хората да си вземат въпросния НИН.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:18 от ev:)

Общи условия

Активация на акаунт