Времето мина и замина -месец МАЙ е, чакаме бебешка лавина! - Тема 24

• 27 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
ЧЕСТИТА ДЕНИЦА-ЗВЕЗДИЦА НА mightybabka! ДА ИМ Е ЖИВА И ЗДРАВА
Ох, колко хубави новини днес! Браво, браво! Само така! Лавината май започна  Party
Лавината наистина започна.
Да са честити принцеските Сиана на Menyanthe newsm51 и Деница на Mightybabka newsm51! Да са живи и здрави!

# 196
Честити бебета на МайтиБабка и Менианти !Да са живи и здрави,а мамите бързо да се възстановят!  bouquet

# 197
Лелееее...днес само честитя бебенца  Crazy

Честити прекрасни дъщери Сиана и Деница съответно на Менианти и Майти бабка!!!Да си живи,здрави и красиви и много да слушат мама и тати!!!  newsm51 smile3525

# 198
ех, че розови щъркели са се разлетяли днес!
ДА са живи и здрави 3те госпожици

Андреа на Габаритка
Сиана на  Menyanthe
Деничка на мама Mightybabka

На мамите бързо възстановяване и скорошно завръщане вкъщи   bouquet

За коластрата - да попитам в началото ми беше една прозрачна, а сега като се стисна излиза и нещо жълтеникаво смесено с прозрачно. Нормално ли е това?  newsm78

Нелка, коластрата и кърмата се произвеждат от организма, според нуждите на бебето. Промяна в цвета не говори за влошено качество на кърмата. Просто в момента слиза кърма на мястото на коластрата и затова се променя цвета и консистенцията.
"Има високо съдъражние на протеини, минерали, натрий, калий, витамини А и Е и каротеноиди. Коластрата съдържа всичките съществени 10 аминокиселини важни за изграждането на защита за бебешкото тяло. Коластрата е бедна на въглехидрати, мазнини и лактоза. Коластрата има много високо съдържание на секреторен IgA, най-главният имуноглобулин и анти-заразителен агент. Освен това е пълна с защитни бели кръвни телца, наричани левкоцити, които имат способността да разрушават бактерии и вируси."
от тук Коластрата - златна мина

# 199
Охооо, направо цяла бебешка лавина ни връхлетя  Crazy Crazy Crazy

Честити госпожици на Menyanthe и  mightybabka !   bouquet
Да са живи и здрави малките принцески и да имат прекрасно детство !  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Джени, ти ще вземеш да ме изпревариш бре ! Ама не е честно значи ... Crossing Arms
Таз Виктория ще е моя Коледен подарък, вие дето не вярвахте ...  Mr. Green

# 200
За хапчетата за киселини - Талцида също съдържа магнезий (съединението е хидроталцит, но във формулата му има и магнезий).
А сега нагъвам сок от ананас, ама ми предизвиква ужасни киселини. Но съм решила да не пия нищо за тях. Ще търпя някакси.

Я вижте какво е писала снощи в 23:30 Менианти  smile3532

# 201
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ този 4 май се оказа голям ден за повечето  Heart Eyes

ЧЕСТИТА ЕЛЕНА НА НЕЛЛИ!ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА И ДА РАСТЕ МНОГО ПОСЛУШНО ДЕТЕНЦЕ!А на мама бързо възстановяване и скоро да се прибира вкъщи,че липсва в темите Hug

ЧЕСТИТ МАРТИН НА КЛЮ!ДОЙДЕ И НЕЙНИЯ РЕД-ДА Й Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕНЦЕТО!
ЧЕСТИТА АНДРЕА НА ГАБАРИТКА,ДЕНИЦА НА МАЙТИБАБКА И СИАНА НА МЕНИАНТЕ!!!ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ ДУШИЧКИ!

# 202
  • София
Честити нови бебечета на МайтиБабка и Менианти !!!Да са живи и здрави!!!   bouquet  bouquet
  Както е тръгнало- да не родите всички днес и да ме оставите самотна с корем Joy Mr. Green
А и така дечицата ви ще имат рожден ден на една дата и няма да може да си ходите на гости. Laughing
Шегувам се момичета Laughing Laughing Laughing
  За сцената довечера: Криско е с "друга" майка, прятелка на главната героиня. Казва си само името май...Сцената е на езерото.

# 203
За хапчетата за киселини - Талцида също съдържа магнезий (съединението е хидроталцит, но във формулата му има и магнезий).
А сега нагъвам сок от ананас, ама ми предизвиква ужасни киселини. Но съм решила да не пия нищо за тях. Ще търпя някакси.

Ще се яде ананас няма начин  Whistling

# 204
Mightybabka,Menyanthe честити ви девойки!Да ги нагушкате и нацелувате и от мен!Да са ви здравички и спокойнички!

# 205

В този ред на мисли ще търпя и аз.. пък дано да тръгне малкия!  Mr. Green

# 206
Охооо, още нови бебчета  Laughing
Да са живи и здрави принцеските Андреа на Габаритка, Сиана на Menyanthe и Деница на Mightybabka  Hug Да са живи и здрави, много щастливи и много да радват мама и тате  Hug На мамчетата бързо възстановяване  :hug:
menyanthe писа към 10, 00 тая сутрин  Simple Smile явно всичко е минало много бързо Simple Smile дано да е така  Simple Smile
За ананаса - започвам поредния  Crazy

П.П. Е, не е било към 10, 00, по-скоро аз тогава съм го прочела, ама пак сутринта е било  Rolling Eyes

# 207
Гери, аз имам ужасни киселини от няколко дни, търпя ама ей на ... неще келешчето и това е ...  Crossing Arms

# 208
  • Варна
Здравейте маменца  Hug Ние сме си вече вкъщи и не мога да си намеря място от щастие. Малката Симонка спинка сега и мама реши да се възползва от момента да ви навести. Честито на всички родили майчета, само 1 седмица ме нямаше, а има толкова много бебенца  Heart Eyes Толкова е хубаво  Heart Eyes Да са ви живи и здрави дечицата, а на всички които още са с коремчета пожелавам успех и не се страхувайте, няма по-сладка болка от това!!!
Ние сме добре, кърмим се, малко сме ревливи, но вече има колики горката и я боли коремчето. Моето раждане мина сравнително леко, за сметка на премеждията след това... Изтекоха ми водите както си седях вечерта в 22ч и след около час бяхме в болницата. Бях с 3см разкритие и скоро започнах да усещам и контракциите, но се търпяха. Разхождах се по коридорите на болницата, успях на няколко пъти да се докопам и до душа и се поливах с вода, а като се засилиха болките най-добре ми беше клекнала. В 4.30 сутринта имах 6см разкритие, биха ми ношпа и ми казаха че ще засили контракциите. И така до 5.00ч вече едва си намирах място, но започнах да усещам и напъни. Викам на акушерката май ще раждам, тя вика - аааа рано е още. Качиха ме на магарето като не ми вярваха че раждам, и изведнъж  се разтичаха всички и акушерката се развика, че главата се виждала  Shocked И така след 5мин се появи малката принцеса. Изплака веднага, майка й и тя си поплака с нея  Heart Eyes Взеха я да я мият и ми я показоха вече повита и чистичка, и ми се усмихна, толкова мъничка и невинна! Heart Eyes На мен ми направиха епизиотомия, даже май на 2 пъти ме клъцнаха доколкото усетих. Уж ми сложиха упойка преди да ме шият, а всичко усещах  Shocked Тресях се цялата от кръста надолу и неможех да се спра, незнам дали затова ме болеше толкова много. Шиха ме 30 мин, но стисках зъби и си казвах още малко, това е последно. Да ама не... в болницата щяха да ни изписват на 3тия ден, но се наложи да останем 6 дни, защото малката имаше жълтеница и беше на фототерапия. От 4тия ден нататък мен започна да ме боли сякаш всеки ден все повече и повече, вместо да минава. Казах няколко пъти на докторите че ми опъва много и ме боли, но отговора беше - като ти махнат конците ще те отпусне. На 6тия ден в болницата ми казаха че ще ни изписват и ме извикаха да ми махнат конците. Аз едва вървях, да не говорим че не можех нито да седна, нито да легна без да умра от болка. Отидох аз, дойде 1 лекар, погледна, дойде друг, и той погледна, извикаха трети... аз вече незнам кво става. Взеха да ме питат имам ли температура, опипваха за подути лимфни възли. Оказа се, че така съм зашита, че единия шев се е срастнал и не могат да го извадят. Цялото отделение се изреди да ме гледа и да се пробва да го дърпа, аз вече виждах звезди посред бял ден. Накрая с 3ма доктори над мен, и с 2 сестри които ме държаха за ръцете изкараха конеца, а аз имах чувството че раждам 2ри път. На раждането не можах да се разрева, обаче на конците не се стърпях...  #Shocked Днес ми е 8ми ден от раждането и все още ме боли зверски, правя компреси с риванол и мажа с лидокаин. От вчера ми е сякаш малко по-добре, надявам се вече да минава и да мога да се нарадвам на малката принцеса без да се превивам от болки. Само да не уплаша някой - свалянето на шевовете по принцип не боли, това при мен си беше частен случай!! Другите мами си ходеха наперено от 2рия ден, при мен явно нещо се обърка, или са били по-големи разкъсванията. Но всичко ще мине и ще се забрави. Сега като я гледам как се усмихва на сън и как се кокори като се събуди и се разтапям. С таткото си поплакваме по няколко пъти на ден от щастие  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes След малко ще сваля снимките от фотоапарата и ще кача.

П.С.  и за протокола да кажа, че като излязох от болницата бях назад с 11кг, от общо 15 качени, а корема ми вече е залепнал за гърба .

Ииииии Герииии, твойта акушерка те чака да раждаш, айде, какво се ослушваш още!!! Simple Smile newsm68

# 209
  • на североизток
Ихааааа, колко много бебенца!
Честити бебчета на всички родили мами! Да са им живи и здрави и много да ги радват!

Благодаря на всички за прекрасните пожелания за нашата рожденичка Hug

Аз днес бях при док - тоновете на беба са добри, всичко си ни е наред, но засега няма изгледи за раждане Confused

Общи условия

Активация на акаунт