Времето мина и замина -месец МАЙ е, чакаме бебешка лавина! - Тема 24

• 27 913
  • 738
  •   1
Отговори
# 360

Соня, добре дошла и от мен Simple Smile
Не знам от къде си, ако си писала - извинявай Simple Smile
Искаш ли да кажеш малко подробности около разраняването? Кога се случи - първите дни ли.., как ги виждаш в момента - по-добре или по-зле от началото?
От лошо засукване може доста време да не се оправят, така че на първо място е добрата поза. Опитай да изчакаш бебенцето да отвори широко устата и чак тогава да му дадеш гърда. Ъгъла на устничките трябва да е много повече от 90 градуса и максимална част от ареолата да е поета също, освен зърното. Със свити устнички се получават разраняванията..

[/quote]
Жени, разраняването се получи на 4-5 ден от началото на кърменето. Бебето отваря широко уста и поема и част от ареолата, но мисля, че проблема е в размера на зърната ми. В болницата забелязах, че на другите майки зърната са доста големи по размер, докато моите не са се променили (не зная дали го обясних добре). Възможни ли е това да е причината за разраняването?

# 361
  • Сливен
Ех колко бебчета имаме днес Simple Smile Наистина си е бебешка лавина Simple Smile

ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ - ЗАЙЧЕ, ДОНА АНИ, ТАНДАМ, АМБЕРА, ЗАЗКА... ДА СА ИМ ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ БЕБЧЕТАТА И ДА ГИ РАДВАТ МНОГО... а на тях бързо възстановяване пожелавам Simple Smile

# 362
  • Сливен
Относно смъкването на корема -  нещо и на мен не ми е ясно много как става... Иначе аз си нося бебчето ниско още от самото начало и корема ми е остър... Единственото, което ме подсеща че може да се е преместило и да е слязло по-надолу  е факта че преди седмица ми беше много дискомфортно и ме болеше кръста, таза и ниско в слабините... Но дали е така незнам...
За времето -  не че имам нещо против дъждовете, но ми се искаше да не е така мрачно... В крайна сметка първата седмица ще сме си в къщи, че може и втората Simple Smile

# 363
Ехааааа днес много бебчетааа  Mr. Green

Честито на ТамДам, на Амбера и на Зазка и нейния брадат щъркел - таткото  hahaha

Да са ви живи и здрави бебенцата, да ви слушкат, да папкат и да ги гледате с много, много любов!!!! Айдееее НАЗДРАВЕ!!!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Диди, споко не се шашкай за секциото, като имам новини ще ти пиша така да знаеш! Всичко ще си дойде на мястото... жалко че няма да можем да се засечем, но пък е много по - важно бебетата и ние да сме добре!!! Здраве да е, нали!? Peace

# 364
Mr. Green Mr. Green Mr. Green НАПИСАНОТО ПО - ДОЛУ НЕ Е ОТ СОБСТВЕНИКА НА ТОЯ ПРОФИЛ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

ЩЪРКЕЛОВА НОВИНА ОТ БРАДАТИЯ ЩЪРКЕЛ- ТАТКОТО
ТАЗИ СУТРИН В 9,30 ZAZKA СЕ СДОБИ СЪС СТЕФАНИЯ,  3 200 ГР. 52 СМ. СНИМКА ТУКhttp://www.facebook.com/photo.php?fbid=2021831708114&set=a.1 … ype=1&theater

ВАЖНО ЗА ТЕЗИ КОИТО ПРЕНОСВАТ !!! РЕЦЕПТАТА НА ZAZKA -100 ГР. РИЦИНОВО МАСЛО С 2 ЛЪЖИЦИ МЕД И НАТУРАЛЕН СОК #Crazy #Crazy #Crazy. ИМАШЕ ПОСЕЩЕНИЯ НА WC-ТО/не толкова често /, АМА СЛЕД 4-5 Ч. БЕШЕ С КОНТРАКЦИИ И ТАЗИ СУТРИН ОПААААА, СТИСКА В НАС ДО 5.30 и НАКРАЯ ИЗКЪПАНА НАКОНТЕНА И АЙДЕ В БОЛНИЦАТА. РАЖДАНЕТО СИ БЕШЕ НОРМАЛНО С МАЛКО ШЕВОВЕ, АМА .... ПОДРОБНОСТИ ОТ НЕЯ, КАТО СИ ДОЙДЕ НАДЯВАМ СЕ В НЕДЕЛЯ.
 НА ВСИЧКИ ВИ ЗДРАВЕ, КОЙТО ИМА БЕБЕ ДА ГО ГУШКА, КОЙТО НЯМА БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕ!!!
 Mr. Green БРАДАТИЯ ЩЪРКЕЛ- ТАТКОТО.

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ..МНОГО МЕ ИЗКЕФИ "БРАДАТИЯ ЩЪРКЕЛ"

# 365
Честити бебечета на Zazka и брадатия татко  Mr. Green,Ambera и Тандам!!!!  smile3501  love001 newsm32

Благодаря Гери! Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 май 2011, 16:37 от *Didi_Hris*

# 366
Simple SmileSimple Smile Искам само да помоля да ме добавите на първа страничка с раждането на сина ни Камен (4200 кг, 54см. нормално раждане) на 23.04 Simple SmileSimple Smile newsm67
Силно казано може да се нарече нормално...след едно наистина кошмарно раждане...увита пъпна връв на вратлето, счупена ключица на бебо и неизлязла плацента, но слава богу вече сме вкъщи и се възстановяваме......
Всички 4 родилки на разпети петък имахме мн трудни раждания...слава богу,че бебоците са ни добре..... Praynig
Поздрави и стиснати палчета на всички очакващи ГОЛЕМИЯТ ДЕН   bouquet

# 367
ЧЕСТИТО Tirirca,И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ:)

# 368
Е, да е жива и здрава и на Зазка дъщеричката Simple Smile  bouquet

Соня, писах ти на лични  Peace

# 369
Ехаааа Шуменските мами се събрали в една стая с бебенцата! Браво! Зазка , Самиси ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА!

Честито и на останалите мами!

# 370
  • София
Еееее- за малко да излезеш от форума и.. ето ти лавина от бебчета!!! Grinning Grinning Grinning
  Честити бебчета на Зазка, Амбера и Тандам!!Да са им живи и здрави!!!newsm51
 Брадатият татко е номер едно Mr. Green Mr. Green Mr. Green Справил се е отлично, с новина, снимка, та дори и рецепта Peace

# 371
Честити бебенца  на Зазка,Tirirca,Самиси!  bouquet   bouquet   bouquet

# 372
  • гр. София
Момичета, моля ако някоя от Вас е използвала ГИНАЗОЛ да сподели мнение. На мен от Шейново ми го изписаха, но като чета листовката ми е малко притеснено. Начина му на приложение също ме безпокои. Страх ме е да не си направя беля. Благодаря Ви предварително!

# 373
ЧЕСТИТИ НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАЙЧЕТА!!! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЦАТА, МНОГО ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСЯТ!!!

Диди Хрис, ако тръгнеш да раждаш нормално няма смисъл от уговорка с лекар. В окръжна болница акушерките са много мили и внимателни, а и те вършат цялата работа по време на раждане, лекар се намесва само ако има за шиене. Когато аз раждах с мен имаше едно момиче с уговорка със Скочев. Бяха я включили на система и имаше почти пълно разкритие, но Скочев влезе с мен в операционната и тя си роди без лекар. Ако искаш мога на лични да ти изпратя информация за необходимите неща за секцио (не тези по списъка на болницата, а тези които ще са ти от полза за престоя в болницата).

# 374
Честито на Amberra, Tandam, Tirirca и Зазка! Да са им живи и здрави бебоците и много да ги радват!

Аз май бях след Зазка по нечий списък? Ха, дано да е така  Laughing
Виктория, този гиназол беше един еднократен, антибиотичен крем нали? Аз го слагах през зимата, като бях в болница и от антибиотиците се сдобих с бацили  Close Много добре ми подейства,не знам защо се притесняваш  Peace и лесно се поставя  Peace
За смъкването на корема - моя е смъкнат от началото на 9-ти месец, просто си падна по-надолу, няма как да се сбърка

Общи условия

Активация на акаунт