Привързаното родителство (Attachment Parenting)

• 23 269
  • 366
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Ние не спим с бебето. Малко ни е леглото и не става Sad Взимали сме го сутрин понякога при нас, но е супер неудобно, двамата с мъжо се схващаме да лежим в една поза Crazy все ме е страх да не затиснем бебо или да не го ударим с някой лакът  Whistling Веднъж като ходихме на почивка спахме заедно тримата, викам си, сега ще се наспя като бебко е при нас, защото няма да се налага да ставам, но уви, той не искаше да цока легнал (през деня цока) и пак трябваше да стана и да го гушна  Crazy

# 136
Хайде и аз да се цопна тук! Hug Много полезна темичка! Гледам, че за книги си говорите. Ето тази също е много хубава http://www.book.store.bg/p20430/deteto-i-nie-d-r-haim-ginyt-d-r- … uolas-godard.html

# 137
  • Русе
Добре дошли на новодошлите!  Hug

За спането в едно легло - с баща му спим тримата на едно легло от 3-я му месец, когато се преместихме на квартира и той се разболя. Преди това го взимах през нощта, когато се събудеше. Само дето се будех и аз... Сега ми е ларж и детето спи все по-спокойно и почти не се буди. Имали сме само ползи към момента от това. Peace

Мерси за линка към книгата, идейно!

Как няма да поддържам жива темата, като вие нанкате! Simple Smile Скоро пак ще пусна нещичко. Лека!

# 138
  • Русе
Пък ей сега ще изклюкаря, че момиче от нашата тема си има бебче вече.

Алексче, сори, че так тръбя, но се зарадвах! Честито и тук!   bouquet

# 139
Благодаря! Използвам случая да ти благодаря и за труда, който полагаш тук. Hug

# 140
Чудесна темичка,записвам се и аз в нея,като майка практикуваща ПР,без дори да знам за него Simple Smile)

Сега ще отделя малко време,да прочета всички материали,които сте публикували в коментарите Simple Smile Хубава вечер!

# 141
  • Русе
Добре дошла! smile3501
Надявам се скоро да ми се отвори време за още материал. Peace

# 142
  • София
Здравейте и от мен. Пиша с една ръка, че беб е полегнал и спи сладко върху мен  Laughing.

# 143
  • Русе
Хайде още един в отбора. Хоп.

Хайде да ви питам, тогава. Как научихте за привързаното родителство?
Аз разбрах за него от страницата на Д-р Сиърс и от сайта на Бу. Peace
А познато ли е това понятие сред другите около вас? Thinking

# 144
  • Berlin
Здравейте!
Ще си позволя да се запиша и аз тук. Simple Smile
Marrah, за ПР прочетох за 1ви път мисля, че в твоя блог bouquet, докато бях бременна, покрай други статии.
Не знам дали съм привързан родител, но се старая да отгатвам нуждите на бебчо и да му е добре.
Прочетох малко назад в темата и ще кажа, че и аз съм от некърмилите - той не можа да засуче и започнах да изцеждам. Хапваше на поискване, макар и с шише. Беше ми много тежко и кърмата ми започна да намалява, докато преди 2 седмици спря. Сега сме с АМ на поискване, колкото и да ми е странно. Simple Smile)) Гушкам го колкото си искам - това е най-хубавото нещо и за бебчо, и за мама според мен. Може да се каже, че съм се отдала на бебчо, е, понякога си открадвам малко време за мен, докато той се е заиграл с играчките. Много ми помага и таткото - той се е заел изцяло с пазаруването и други домакински задължения, за да мога аз да гледам бебко.
За съжаление, нямам приятелки с деца (само 1, но сме с различни възгледи по някои въпроси) и не мога да споделям с някой нещата, които ме вълнуват ежедневно.

# 145
Хайде още един в отбора. Хоп.

Хайде да ви питам, тогава. Как научихте за привързаното родителство?
Аз разбрах за него от страницата на Д-р Сиърс и от сайта на Бу. Peace
А познато ли е това понятие сред другите около вас? Thinking
Аз,както съм споменавала вече,научих термина от точно тази тема.Но аз,самата, съм отглеждана по този начин и за мен това беше единствения познат метод за гледане на дете.
Пък и моето дете си изискваше точно такова родителство.
Дали е познато сред обкръжаващата ме среда?!
Не,не е!
Напротив даже,всички ме гледаха все едно съм някоя ненормалница,дундуркаща нон-стоп детето.
Непрекъснато ме поучаваха как трябва да го оставям да плаче,за да не ме манипулира,че му трябвала "твърда ръка",че съм щяла да го разглезя и т.н.
Но,имам една  приятелка,на която много й допада моят начин на отглеждане на дете.В момента тя има 8 месечно бебе и го гледа точно като мен,пращам й всички статии за ПР и въобще пропагандирам ПР. Mr. Green

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:42 от Анонимен

# 146
  • Пловдив
Аз за ПР научих докато бях бременна и търсих инфо за кърменето, та не си спомням точно кое беше първото, което прочетох за ПР, но много ми допадна, макар че не съм си представяла по друг начин отглеждането на дете Simple Smile.
Сега ще направя едно може би малко тъпо сравнение, но ..моето куче е отглеждано по този начин  Grinning, имам мини пинчер, който от бебе спеше в леглото ми. Като беше малка правеше много бели, като се приберях от работа цялата къща беше разхвърляна, разпилени дрехи, хартия на парченца разпиляна из къщата, понякога разкъсани пари (имало е случай да забравя на достъпно за нея място), абе ужас, но никога не съм й се карала и биела. Като порасна , изведнъж спря да прави такива бели. Сега е супер възпитано куче ( не съм я дресирала дори), което много слуша. Много хора са ми се чудели, как така не ходела по нужда в нас или пък не разкъсвала дивана или нещо подобно, защото видиш ли техните правили такива неща,че и по фрапиращи, при което аз винаги ги питах "ами вие биете ли си кучето", а те " ами да, как иначе ще се научи"  #Crazy  
При децата мисля, че нещата много си приличат  Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 22:07 от ivka_007

# 147
  • София
За мен и без да казано с термин това е естественият начин да възпиташ и отгледаш дете. Запозната съм по-отдавна, но отдавам това на факта, че професията ми изисква четене на подобен род литература Simple Smile.
А иначе и на мен ми писна да слушам как лошо съм го научила да спи върху мен, с мен, да яде, когато поиска, а не по режим (изключително кърмено бебе е  Peace).
Все едно децата се събуждат сутрин и се чудят-"как да манипулирам днес мама"  ooooh! ooooh! ooooh!.

# 148
  • Русе
С времето минава, според мен. Мисля, че щом един път си раздадеш картите, хората знаят, че си от "ония", дето си разглезват децата и постепенно спират да се занимават. Одумката възкръсва при по-различни ситуации - рев за мама в яслата, не искане да спи при баба и подобни. Тогава търсенето на причините първо се насочва натам, дори и да не е това причината или да не е единствената. Simple Smile
Теди Мечо, а Вие какво работите, извинете? Thinking

# 149
  • София
Marrah
аз съм психолог, занимавам се в момента с трудова и организационна психология, но разбира се, интересите ми в областта на детско-юношеската остават  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт