Помощ в търсенето на работа - 11

• 53 653
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Red Velvet - би ли споделила как е в момента пазара на труда за IT Project Manager-и?

# 76
Търсят се, защото започват много нови проекти през идните месеци. Мисля, че винаги са се търсили, имаше само един малък застой през 2009-та...

# 77
ммм, чакайте сега, за стоенето прав н'ам колко си часа - когато НЕ е наложително от естеството на работата (тоест не си гвардеец пред президентството например;-) - аз съм твърдо против; просто не е човешко да се поставят такива изисквания, че и безсмислени на това отгоре. Имах приятел, който работеше в книжарницата близо до "Мултирама" на "Славейков", тази, голямата, двуетажна, на ъгъла, сега не знам какво е, но той напусна за около месец - само заради 12-часовото стърчане без реална нужда... Еми тъпичко е!
За Англия имам преки впечатления - не е лесно да си емигрант-висшист там и да желаеш да се заявиш и реализираш като такъв, но ако си способен и с малко повече воля, намираш начина и нещата се получават,макар и не веднага. Може да живееш в една стая и да делиш обща кухня и баня с др. съквартиранти, но шанс има (за повече), а и като те устройват повече условията на държавата - като уреденост и манталитет например - връщане назад няма, ако ще тук да можеш да (започнеш да) работиш по специалността си не за 300-400-500 или 600 лв.
Моите колеги-приятели от университета също повечето останаха тук и се развиват предимно добре, но друг е въпросът на колко от тях им е писвало и им е идвало да си "хванат чантичките"...

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 00:28 от Valery m

# 78
Валери м, за нечовешките условия на труд съм съгласна, обаче има едно но... ако са нечовешки и са поставени като условие в началото на работата, защо започва служителят, защо не сигнализира, където трябва и защо си натиска парцалите, а си го изкарва на клиентите. Не съм голословна, в началото на студентстването си съм работила като помощник в месарница/деликатесен магазин и по различни празници и фестове сме имали щандове на зелено, където съм продавала бг еквивалента на кебапчета и кюфтета с гарнитура и това от 06 ч. тръгване сутринта до след полунощ (изграждане, подготвяне, събиране и обратно) и независимо дали има клиенти или не, нкаква друга работа или не, съм нямала право не да седна, а дори и да се подпра на скарата, газовата бутилка или тентата. не ми харесваше, даже съм вила от болки в гръб и крака, ама пусто бях гладна и нямах избор. след като си стъпих на краката и си намерих друга работа си тръгнах по живо, по здраво. Наистина съм питала, защо е така и като ми обясниха причините, ги разбрах и приех, без да ми харесват.

Относно Англия - конкретната случка не касае бг висшист, който емигрира там. Има достатъчно поданици, които сменят обичайното си местоживеене, все едно от стара загора примерно някой да реши да се премести във велико търново, ще се сблъска със същите проблеми. а ако към този сценарий добавим и пресен емигрант, ситуацията се усложнява в пъти. Не казвам, че е невъзможно, че не е добре да се живее там, а се опитах да онагледя, в колко китайски ресторанта трябва да работиш, за да си докараш минимален доход за човешко съществуване и мечтания стандарт. Това беше във връзка с репликата на "талантливата" журналистка, че е по-добре да миеш чинии на запада, вместо аутсорсинг в бг ...

# 79
petita , ти си отговори на
Цитат
защо започва служителят, защо не сигнализира, където трябва и защо си натиска парцалите
:
Цитат
ама пусто бях гладна и нямах избор
Никой не бива да си изкарва на никого каквото и да било, разбира се.

# 80
petita , ти си отговори на
Цитат
защо започва служителят, защо не сигнализира, където трябва и защо си натиска парцалите
:
Цитат
ама пусто бях гладна и нямах избор
Никой не бива да си изкарва на никого каквото и да било, разбира се.

валери м, ама аз съм била винаги усмихната, щото нямах избор, признавам си Blush и като съм я работила тази работа не съм мрънкала, не ми е бил крив целия свят, а се стараех да намеря нещо по-добро, което се и случи.

аз не мога да приема това като оправдание за ниското качество на обслужване, а в бг е много разпространено. шефът бил кофти, детето болно, няма пари за парното и айде всичко върху клиентите. еми така не става и не се прави нито бизнес, нито кариера

# 81
е това и аз казвам де;-)

# 82
Здравейте!
В момента съм студентка - магистър и се дипломирам ЖиЗ ноември месец. Специалността ми е учите по физическо възпитание и спорт и бих искала да работя като такава. Въпросът ми е къде е удачно да си потърся работа. И още нещо, не е въпрос просто искам да споделя, че до сега видях три обяви за учители по спорт и на всичките искаха предишен опит, е как да го натрупам като не ме взимат на работа? Имам малко опит като аниматор и ски учител и се надявам това да ми помогне в търсенето на работа.

# 83
Здравейте!
В момента съм студентка - магистър и се дипломирам ЖиЗ ноември месец. Специалността ми е учите по физическо възпитание и спорт и бих искала да работя като такава. Въпросът ми е къде е удачно да си потърся работа. И още нещо, не е въпрос просто искам да споделя, че до сега видях три обяви за учители по спорт и на всичките искаха предишен опит, е как да го натрупам като не ме взимат на работа? Имам малко опит като аниматор и ски учител и се надявам това да ми помогне в търсенето на работа.

Аз до колкото знам учителите проверяват за работа в регионалните инспекпорати по образованието, обаче пък шасна не е много голям там май. Това, че имаш опит като ски учител, все пак е си е предишен опит.

# 84
На мен пък ми е чудно кога най-после контролиращите органи ще си измиват ръцете с това, че хората не били сигнализирали където трябва. Всяка втора обява в сайтовете за работа е с упоменато удължено работно време. Изобщо не липсват официални обяви за работа от 10 до 22.00 часа, така че стига са се правили на ударени с мокър парцал.
petia_sport , това с изискването на опит, често пъти в рамките на 5-15 години задължителен стаж за започване на работа е голяма тъпотия. Патили сме си много пъти от учители със солиден стаж, това го казвам от личен опит. Пробвай в частни детски градини и училища, сега покрай летния сезон би трябвало да има възможност за занимания с деца. Успех ти желая !

# 85
  • София
Здравейте!

Следя обявите за учитело в Джобса и редовно излизат такива за частни училища или дори държавни, тъй че и там можеш да гледаш освен в инспекторатите. И в сайта на АЗ излизат обяви за учители най - редовно.
Не знам дали в агенция за подбор на персонал изобщо се занимават с такива професии.

# 86
Никога до сега не ми се е случвало да търся такива позиции...

# 87
За учител по каквото и да е в държавните училища е изключително трудно поне в провинцията, за София може би не толкова... Rolling Eyes Частните училища са добра възможност, както и разни школи по спортове за събиране на някакъв опит и стаж. Сещам се, че една съседка си намери работа по следния начин - разбра, че в спортна школа нямат група по плуване и съответно преподавател и им се обади, че иска да работи като такава. Те пуснаха обява и й казаха, че ако се събере група, ще започне. Събраха се достатъчно деца и ги учеше да плуват, но се оплака, че за нея не оставало кой знае какво като заплащане, ама все пак по-добре от нищо и опит се събира. Пожелавам ти успех, дано скоро се похвалиш с работно място. Simple Smile

# 88
Благодаря на всички!
Това за РИО не го знаех и ще проверя в най-скоро време. В jobs има обяви за частни училища, за сега съм кандидатствала за 2 и чакам резултат.
Благодаря за пожеланията, ще пиша ако има развитие.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

# 89
  • Точно където трябва
Вчера официално ме предупредиха, че на края на този месец изтича срочният ми договор и ще бъда в редиците на безработните. Честно казано, откакто съм завършила работя /а и преди това, но неофициално/ и ми е малко странно и тъпо...Темите за безработните винаги съм ги следяла...сега и ще пиша по-активно.

Общи условия

Активация на акаунт