Отговори
# 450
ами тия линийки , са малко странни, по някое време на деня ще ти се смени  Grinning

Благодаря   bouquet

# 451
gala-2002 аз доколкото знам ехографа не вреди по никакъв начин, така че може си  ходиш колкото си искаш , поне до колкото аз знам  Simple Smile

# 452
Прекрасна тема! Поздравления!
Здравейте, правя бързо включване, че от повръщане и гадене не мога да седна на компа, но аз и с предната бременност бях така - станах активна след 5 тия месец на бременността.
 За изследване за синдром на Даун - правих с Катето, взимат ти кръв и след това резултата е относителе, т.е. няма 100 % сигурност. Дават ти каква е вероятността плодът да е с такова заболяване. Докторът генетик ясно и подробно обяснява какво представляве изследването и след като получиш резултатите пак ти обяснява какво означават числата.
Ехограф ми прави всеки месец доки.
Изследванията ми са добри, в края на май ще правя само за антитела, тъй като съм резус фактор отрицателен, а мъжа ми положителен.
Аз не готвя, не чистя, за храна не говоря, едва издържам аромата на гозбата на другите като се хранят. Ам насила и на бързо без да гледам храната. Страшно е.
Какви витамини приемате? На мен доки ми каза Мамавит, но още не ги пия, че ще повърна.
Всичко хубаво и до другия месец! Wink Laughing
Искрено съжалявам за тези, които за загубили бебенцата си! Дано много скоро забременеят отново и всичко да е наред!  baby_neutral Hug
emiliya_83, не се притеснявай за Дуфастона, аз го пиех с Катето до края на 5ия месец, водех се рискова бременност, сега пия само магнерот когато не ми се повръща много, а фолиевата киселина има смисъл до 45ия ден от бременност, и по-важно е да си я преимала 3-4 меесеца пради да забременеш.
За дрехите-нося само два панталона и нищо друго, защото ме стягат и ми си гади.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 14:45 от chip4e

# 453
  • USA
За нос пробвай със солена вода,а иначе в моя списък пише само африн до 14 седмица ако има такива капки за нос в БГ.

# 454
Извинявай Kalalily, в твоя списък пише ли нещо за кашлица?

# 455

За кашлица - лимонов/портокалов фреш с мноооого мед. Grinning

Има, доколкото знам, и хомеопатични сиропи, но не знам доколко са позволени при бременност.

# 456
Ок, благодаря. Да за момента пробвам с лимони, но като съм на работа ми е малко невъзможно, та за това се чудих, е то и кашлицата май взе да отшумява.

# 457
Относно изстинките и аз вчера питах моята гинеколожка какво мога да смуча понеже адски ме боли гърлото, а тя ми каза че всичко е позволено без антибиотик.

# 458
  • USA
За кашлица Robitussin(Plain) or Robitussin DM

# 459
Добре, е дано да не ни се налага често  Simple Smile

# 460
Привет и от мен Току що се връщаме от доки чухме сърчице и съм безкрайно щастлива. 0.75 см сме което ми се струва малко мъничко, но доки каза че е нормално.
 Много  Hug на всички и леко preggo

# 461
Браво за сърчицето Пипи, много се радвам!!   Hug   В събота и аз много се надявам да чуем сърчицето на нашето бебе  Heart Eyes

Аз съм много нетърпелива май и вече започнах да поръчвам дрешки прези Интернет  Blush  толкова хубави неща има, че не се сдържам просто. Трябва по-леко да го карам, че докато дойде момента да раждам ще съм накупила купища неща, които може да се окажат и ненужни, ама дрешките са толкова сладки пък...  Whistling

# 462
хахахаха A_vagabоnd  я сподели от кой сайт поръчваш ? и аз гледах разни от щатите , разни марки супер скъпи тука там за без пари просто..........срамота тея наще цени в БГ

# 463
Ох ,ето ме и мен,днес направо съм парцал,
свикнах ,че нямам сили обаче постоянно ми се гади,днес ми се появи и това парене,като кисилини, ужасно е до преди няколко дена минаваше с плодове ама днес не ще Sad,аз се чудя кога да ми е следващия преглед,ходих преди седмица...сега съм в 7 седмица и 3 дни...

# 464
Единственото проблемно е, че кръвното ми беше 80 на 40.

За ниското бременно кръвно препоръчват айран със сол.

Аз въобще не го усещам, че е ниско. Нито ми е замаяно, нито ми причернява.
Първия път като ми стана доста зле  Sick беше след като изядох една огромна порция таратор и сега нямам желание да близна кисело мляко. Иначе знам, че ниското кръвно не толкова фатално за бремеността, аз и предният път бях с ниско, ама не чак толкова.

П.П. гледам, че в темата аз съм най-напред със седмиците за сега, та явно и за това имам вече този проблем с дрехите. Днес направих един тур в София да търся нещо добро за бременни -та в Бенетон няма нищо на нормална цена, в Манго имаше ленени панталони 60 лв, на Пиротска в началото при колоните при ъгъла с Ботев има специализиран магазин с дрехи за бремени - ленен панталон 22 лв, на Алабин магазини Нико /мисля/ има ленени панталони на ластик горе и от полите тип цигански /едноцветни/ за 19 лв. Има и един магазин с детски дрешки на name it на площад Македония - в момента е в ликвидация и освен детски приказни неща има и отделни броики дрехи за бременни, при това доста симпатични модели. Peace
и на мен вече нищо не ми става, личи ми имам си коремче,имам чувството че съм в 5ти месец  Shocked ,моята майка е била така, и сигурно е ген.Апък нито ям толкова много,повече наблягам на плодове,вие как сте с коремите newsm78 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт