Отговори
# 645
Vagabond, аз също имам температура понякога към 37.5, че и по-висока. Смятам, че е нормална за този период и нищо не правя.. сама си спада.
Виждаш ми се леко объркана и изнервена от непредвидената ситуация. За съжаление много рано ви е споходил този момент, и явно и двамата не сте били достатъчно подготвени, доколкото подразбрах живеете едва от 3-4 месеца заедно. Трябва ви време да се нагодите един към друг като двойка, а едва след това той към теб и към бременността ти. Вие говорили ли сте някога на тема общо дете? Какво е неговото мнение? Ентусиазиран ли е или просто в момента приема нещата такива каквито са, но изразява някакъв вид негодувание по негов си начин. Не ти казвам всичко това, за да те разстройвам или за нещо друго.. Бебето вече е факт, факт е и това, че ти искаш това бебе. Просто в такъв случай остава да му поговориш, за да разбереш той какво чувства, да го въведеш малко в обстановката. Не започвай, обаче с това - "зле ми е, бременна съм, спи ми се... ти не ме разбираш, знаеш ли колко ми е лошо" и прочие.
Искрено ти пожелавам нещата да се развият по най-добрия за теб начин, без сътресения и лоши последствия. Трябва положително мислене, търпение. Трябва да се чувствате щастливи като двойка от този факт, а не да се превръща в бреме. След всичко, през което си минала най-после наистина заслужаваш да имаш хубаво семейство.  Hug

# 646
  • Beyond the Frontiers
Аааа Войаджър, аз от него не се оплаквам, а се ядосвах на мъжете на някои мами, които споделиха как се отнасяли с тях. Моят поне засега не прави проблем, че не чистя и не готвя (не че преди много съм готвила де   Mr. Green ) но той по принцип той мие чиниите вкъщи, защото аз не мога да понасям това задължение, пък аз чистя пода основно.  Сега той прави почти всичко, пък аз гледам поне веднъж в седмица да мина пода отгоре отгоре  Embarassed  колкото да се разпиша, но никога не би тръгнал да се ядосва защо не съм изчистила

Извинявам се  Embarassed объркал съм ника.

# 647

Аз питах моята Доки за температурата, защото и аз имам каза че е нормално до 4 месец да имам. Може да бъдете спокойни за температурата поне !!! Party Party

# 648
Здравейте Hug
След вчерашнип маратон с чистенето, днеска пак съм дроб.  Tired Бях малко на работа...И едва се докопах до леглото да си полегна. Толкова ми се спи, направо заспивам права, а пък сега като съм легнала очите ми парят, но не мога да заспя...
Момичета, как да го накарам тоя моя мъж да ми повярва, че ми е зле бе?! Не ми вярва, мисли си че се правя. Вика ми : Раздвижи се малко!Вземи оправи тука багажите! А на мен ми е такова едно изтръпнало, цял ден ми е студено и ми се спи, лошо ми става вече само в колата...Как да му обясня? Викам му взе!и малко се образовай и прочети за бременността като знаеш много. Той вижда птимерно някоя на 20 години мацка, с едно дете и бременна с друго и ми вика: Я я виж тая, не стига че те води, ами и пазарува и нищо й няма..
И сега имам температура и ме боли главата. Чух от него такива грозни думи, които не знам как да преглътна: По-добре да не беше бременна! Така ми каза. И после идва и ми вика, че ме обичал, колкото и да не съм му вярвала.... Tired
Аз го обичам. дойдох тук, заради него, зарязах всичко в Бг, за да не мога и един ден да се насладя на бременността си. Е, да вярно, че е неочаквана, ама и на мен не ми е лесно. Не съм си го направила аз сама детето. И да ми каже такива думи...Много ми е тъжно сега..Никога не съм се чувствала толкова безпомощна..

Вагабондче, честно казано, много мъчно ми стана за теб, като прочетох горното. Аз не съм най-добрият пример да давам съвети, но според мен трябва сериозно да си поговорите с твоя, още повече, че доколкото разбирам, си отишла заради него в чужбина, което само по себе си си е стрес. Аз също съм го изживяла, макар че отидох в чужбина при най-добрите възможни условия - с осигурена работа, добра заплата, осигуровки всякакви. И все пак в началото е супер трудно. Много новости са ти се насъбрали, но ти явно си силен човек, така че ще се справиш. И все пак, имай предвид, че хората се държат с теб, така както ти им позволиш, така че бъди по-твърда и тропай с крак от време на време. Нещата постепенно ще се нормализират и ще бъдете много щастливи, ще видиш Hug

# 649
Здравейте момичета!
Аз само наминавам да ви поздравя и лягам и заспивам.... мразя си работата. Тук виждам сте захванали много сериозни теми,но за всички които мъжете им не ги разбират дайте им време. ПОне според мен. Моят мъж изобщо не вдеваше в началото какво се случва  Crazy И беше един такъв хем супер щастлив,хем нервен,хем ме дразнеше много  Mr. Green Ама това наистина отмина след време. Е сега с втората бременност е слънчице  Heart Eyes Човек не може да го познае. Но вече има опит и ме отменя за всичко. Дори сега приготвя вечеря  Blush
Иначе и аз имам температура,но това скоро ще отмине слава Богу.
Айде лека от мен!  Hug

# 650
Момичета абе тия мъже да вземе човек и #2gunfire #2gunfire #2gunfire,ааа....а!Моят също не е цвете за мирисане,но дотук освен с миризми с друго не ме е дразнил и като му се оплаквам ме изслушва до край.Да ви се похваля на вчерашния преглед видяхме с тати плодно сакче,а вътре едно мърдащо се и туптящо ембриомче еее.... много готино newsm44 newsm68 беше на обяд задрямах и съм го сънувала smile3524 .Доктора каза,че отговаря по всичко на времето си слава на бога Praynig.Хайде лека!

# 651
zuzi_79 ходя във Варна- частния Майчин Дом- д-р Митко Митев.
Отностно мъжете аз лично нямам какво да се оплача, когато сме заедно ме събужда с млякото и закуската в леглото (откакто разбра, че съм бремена, но и вижда, че понякога не мога да стана от леглото), мие си чиниите... нямам какво да се оплача  luvbed

# 652
Момичета, благодаря ви  Hug
Мишле, честито   bouquet

После ми се обажда да ми се извинява и да ми каже, че ако искам мога да си лежа колкото искам, ако не ми едобре, да не се притеснявам..И че не е искал да каже онези грозни думи за бебо,,
Мисля, че и той е в шок, както и аз и е време да поговорим сериозно. Само трябва да оцеля момента и да намеря подход, че сме много огнени... ooooh!
Лека засега от мен  Hug
Цункам ви и тумбенцата цункам всичките Simple SmileSimple SmileSimple Smile:Simple Smile)

# 653
Момичета и аз си мисля, че тези нашите мъже са в шок, че ще стават бащи. Аз моя сега като се замисля и разбирам защо е такъв. След като загубихме предното бебе той го изживя адски зле, просто много искахме второ бебе и страшно много време не успявах да забременея и след, като го загубихме моят мъж го прие и по-зле от мен дори. И сега може би мрънка толкова много от страх да не загубим и това бебе. Тази вечер по скайпа си поговорихме надълго и нашироко и се разбрахме и мисля, че вече няма да имаме проблеми. Моят съвет е говорете с мъжете си за отношението им, защото може и по-лошо да стане.
Хайде лека вечер и приятни сънища.

# 654
*Mishela*,branka79  welcome
A vagabond  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed всичко да е наред и те чакаме с едно тупкащо  Heart !
От мъжете гледам се оплаквате аз моя не мога да кажа че е ангелче ама в повечето случай ми влиза в положение.По цял ден е на работа вечер се прибира пребит така че не мога да очаквам от него кой знае какво.Сега от както разбрахме за бебо вечер се занимава тои с малката като си дойде.
За повръщането и ставането лошо с първата си бременност само лежах до 4я месец и от опит знам че колкото повече лежиш толкова по на парцал ставаш.Сега защото няма кои да ми помогне и отмени за 1 минута ами ставам сутрин лошо ми е ама като се раздвижа а и после с малката на вънка като излезем на разходка всичко отшумява.

# 655
Здравейте мами...аз вече съм много по-добре , вчера моето мило имаше рожден ден Simple Smile и даже купонясвах редом с всички.   bigdance2
Относно това което споделяте за мъжете си , знам че ви е трудно, и че сте очаквали те да разберат, но аз дръпнах един много сериозен разговор с моя и разбрах , че за тях също е стресиращо и те са объркани и не знаят какво да кажат , да направят в моментите когато сме зле.На мен милото много ми помага , защото при мен от далече си личеше колко съм зле.А о при тези хормони той дори да прави всичко супер , аз пак намирам за какво да се заяждам. Това е период и той ще отмине, мислете положително и не си мислете , че те го правят нарочно , просто мозъците им имат нужда от малко повече време да осъзнаят какво става , поне според мен  Hug
Аз чак на 25 съм на преглед и направо нямам търпениеееее  Crazy Исках да ви питам , какво ще кажете за гледане на бебе в една стая, живеем на квартира , но е като мини гарсониера , много ни е готино и за двамата е супер, ноо всички ме нападат , че как ще готвя и ще гледам бебче  в една стая и всякакви такива истории...и че трябва едва ли не да търся нова квартира, а на мен ми е толкова хубаво в тази и не знам какво да правя, а ако реша да е изнасям не мога да си представя как го правя с големия корем или с новородено на ръце...и съм мн объркана  ooooh!

Добре дошли на новите мами , честито и на тези които са чули или видели сърчицата на малките точици.
Теди честито за годежният пръстен , бъдете много щастливи.
Стискам палци за всички имащи нужда от тях  Praynig
 Hug Hug Hug Hug

# 656
Здравейте на всички  Simple Smile

Ludichka сигурно ще ви е малко трудно в една стая и с бебето , най -добре се местете от сега докато не си супер наедряла , че тогово вече ще видиш зор или като се роди бебока ще е още по-трудно местенето , поне аз така смятам. Като сте в една стая само и бебето ще иска да спи вие да си гледате нещо... надали ще е много удобно  Simple Smile

Приятен уикенд на всички и се насладете максимално на хубавото време   Nature Sunny

# 657
Здравейте на всички  Simple Smile

Ludichka сигурно ще ви е малко трудно в една стая и с бебето , най -добре се местете от сега докато не си супер наедряла , че тогово вече ще видиш зор или като се роди бебока ще е още по-трудно местенето , поне аз така смятам. Като сте в една стая само и бебето ще иска да спи вие да си гледате нещо... надали ще е много удобно  Simple Smile

Приятен уикенд на всички и се насладете максимално на хубавото време   Nature Sunny
    И аз това си мислех оня ден как аз ще се отделя от моя мъж и ние с бебо като изпъдени в др. стая мен първите вечери ще ме е шубе и то много, а в спалнята няма как да сложа бебо защото така да кажа няма прозорец и е вечна тъмнина. Искам да сме си тримаката заедно и през ноща !!! Sad Sad

# 658
Здравейте мами...аз вече съм много по-добре , вчера моето мило имаше рожден ден Simple Smile и даже купонясвах редом с всички.   bigdance2
Относно това което споделяте за мъжете си , знам че ви е трудно, и че сте очаквали те да разберат, но аз дръпнах един много сериозен разговор с моя и разбрах , че за тях също е стресиращо и те са объркани и не знаят какво да кажат , да направят в моментите когато сме зле.На мен милото много ми помага , защото при мен от далече си личеше колко съм зле.А о при тези хормони той дори да прави всичко супер , аз пак намирам за какво да се заяждам. Това е период и той ще отмине, мислете положително и не си мислете , че те го правят нарочно , просто мозъците им имат нужда от малко повече време да осъзнаят какво става , поне според мен  Hug
Аз чак на 25 съм на преглед и направо нямам търпениеееее  Crazy Исках да ви питам , какво ще кажете за гледане на бебе в една стая, живеем на квартира , но е като мини гарсониера , много ни е готино и за двамата е супер, ноо всички ме нападат , че как ще готвя и ще гледам бебче  в една стая и всякакви такива истории...и че трябва едва ли не да търся нова квартира, а на мен ми е толкова хубаво в тази и не знам какво да правя, а ако реша да е изнасям не мога да си представя как го правя с големия корем или с новородено на ръце...и съм мн объркана  ooooh!

Добре дошли на новите мами , честито и на тези които са чули или видели сърчицата на малките точици.
Теди честито за годежният пръстен , бъдете много щастливи.
Стискам палци за всички имащи нужда от тях  Praynig
 Hug Hug Hug Hug

Ludichka, радвам се, че вече си във форма, че по едно време си спомням, хич те нямаше.

По въпроса за квартирата зависи - едно местене в момента не е най-приятното изживяване, мен още ме държи от последното преди почти три години. Пък и пишеш, че тук се чувстваш много добре, а това е важно. Ако решите да сменяте къщата точно в момента, може да прибързате в избора си само и само да вземете нещо по-голямо и после да се окаже, че нещо не ви кефи.

От друга страна, зависи как искаш да гледаш бебето. Там, където си, малко или много се вдига шум, телевизорът работи, не е само готвенето. С риск да предизвикам негодуванието на българските майки аз твърдо съм решила бебоците да спят в отделна стая и в собствените си легла веднага след прибирането от родилното и при никакви обстоятелства не при мен. В момента в предвидената за тях стая има един диван за гости, който засега ще остане там и ако толкова се налага в началото ще спя там, но всяка жаба да си знае гьола. Нагледала съм се на деца, които спят в леглата на родителите си, което е истинско мъчение за всички, и няма отърване. С една дума, ако искаш лично пространство, ще трябва по някакъв начин да осигуриш още едно помещение. Не знам обаче дали нещо като параван няма до известна степен да реши проблема поне с личното пространство, очевидно с шума няма как да стане.

Момичета, пожелавам ви приятна почивка. Разбрах, че времето в БГ е хубаво. Аз тъкмо сложих щорите и слънцето се скри Sad

# 659
Аз докато реша да пиша отново сте написали цяла тема Simple Smile

Не се притеснявайте за мъжете толкова, те са по-нежни души и от нас и не разбират какво става първия път, но втория си е друго разбира се.
на мен като ми се спукаха водите, мъж ми 30 минути се обличаше и събличаше като ме питаше дали това или онова му седи добре, като преди това му каза че съм се напикала, не ми били водите. Беше леко махмурлия, предишната вечр ме беше оставил сама и отиде на бар- абе какво да ви кажа  Joy Joy Joy пълна лудница. Но е винаги много внимателен и нежен  Wink

ние бяхме на първия преглед видяхме сака( не си спомням дали бях писала)  Whistling сега в сряда съм пак на преглед, но този пък в Германия Simple Smile че сме на гости с малкото ми при баба и дядо.
Как ще дам 70 евро за преглед само аз съ знам  #Crazy дано поне всичко е наред и да излезна щастлива от там  Laughing

ludichka не разбирам защо трябва да сте в отделни стай с мъж ти  newsm78
можеш да си гледаш детето и ва гарсониера и в мезонет, това е въпрос на възможности и на избор
не се притеснявай толкова да това, ако си намерите нещо по-удобно за вас може да се преместите, ако ви харесва си оставате там и така Simple Smile спокойно бременост и не се притеснявай за такива дребни неща- аз примерно не знам къде ще сложа да спи голямото бебе къде малкото- май всички заедно ще си спим в спалнята хахаххаха  Joy Моя син от скоро почна по-малко да си спи на леглото  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт