Ето май е тука вече, разкри се ЮЛСКОТО човече!!!

• 24 631
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Джен,радвам се за добрите резултати,все така да са Hug
Браво и за хубавите резултати на останалите мами Hug
Семруна,днес го изгледах филма и много ми хареса.Кажи още някой да гледам Grinning
Ние днес ще си легнем рано рано,че утре ни чака дълъг ден с пазаруване,после ще си мием колата при свекър ми,после ще ходим с малката на разходка,после вкъщи обичайните домашни задължения.
Пожелавам на всички ви приятен уикенд Hug
Ще се включа пак когато мога Hug

# 646
Здравейте момичета! Извинявам се много предварително, че не успях да ви изчета, но просто нямам сили, толкова съм изморена. Искам само да споделя за срещата ми днес с д-р Гунев. Мисля, че е полезно и за други бъдещи майчета, които се чудят кой лекар да изберат.

Часа ми беше за 14:15ч, но доктора имаше някакъв проблем с някаква машина и ме взе чак в 15:00ч. Надявам се че закъснението на графика не е практика. Направи ми гинекологичен преглед, беше внимателен и не болеше. После ме гледа на ехограф доста подробно, но не ми каза какво вижда освен че бебето е разположено седалищно. Разпита ме за начина на забременяването, колко време ни е отнело, какви лекарства приемам, какви болести имам. Казах за гестационния диабет и късогледставото. Според него предвид седалищното прилежание, диабета и очите е най-добре да се ражда секцио. Аз му казах че нямам предпочитания към единия или другия вид раждане, най-важното е да всичко да е наред. Като цяло съм доволна от прегледа и отношението на лекаря. Не е никак разговорлив, не издава никаква емоция, което в критичен момент би помогнало много. Та като цяло мисля че това е моя лекар. Ще пиша пак утре след като ви прочета. Прегръдки на всички   bouquet

# 647
  • София
Ох, ами сънувах, че дъщеричката ти се е родила, обаче е отвлечена от някакви хора и я намират чак след година и половина, а полицията те убеждава да не я взимате обратно, защото тя други родители освен похитителите си не познава и само ще стресирате детето....

Не е хич приятен сън, ама поне ми задоволи любопитството Wink Всичко ще бъде наред  Heart Eyes

...Според него предвид седалищното прилежание, диабета и очите е най-добре да се ражда секцио....
Стига бе...Аз не съм доктор и знам, че още е прекалено рано да се говори за седалищно прилежание и секцио  ooooh! Имам чувството, че няма доктор, който да каже "ей ти можеш да раждаш нормално" .....все нещо се намира, за "най-добре е секцио"  Rolling Eyes
Иначе това за диабета и за очите, не го коментирам, защото не съм в час....но тъй като към тези неща е прибавено и седалищното разположение на бебето, за това изказах мнение....просто незнам защо докторите правят всичко възможно, за да се направи секцио....(и пак казвам, не говоря за случаите, когато наистина се налага).
Нищо лично, просто си се ядосвам   bouquet

Момичета, аз ви оставям, че мъжа ми след малко се прибира  hug Имам да поизчистя тук там, и малкия като се събуди, илизаме на разходка  family

# 648
  • Стара Загора
Добър вечер тумбачета!Имам един глупав въпрос.Как се изчислява трудовия стаж-календарни дни или изработени.В смисъл ако съм работила 1мес.толкова ли е стажът или 22 дни колкото са работните в месеца.Ох дано ме разбрахте какво имам предвид. Thinking

# 649
Здравейте, момичета  Hug
включвам се и аз с добри новини - и аз и бебето ме в перфектна форма, все едно, че не съм имала контракции миналата седмица и все едно не съм лежала в болница, само където доки каза, че малко стресната му изглеждам и ако обичам пак да съм си нахилена и спокойна, както досега Simple Smile, почвам обаче да пия магнерич по 2 таблетки 4 пъти да следващата ни среща след месец
jen, радвам се, че нещата при теб са добре, пожелавам ти, ако ти дойде "съквартирантка" в болницата да не е откачалка, както моята беше, че още не мога да се оттърся от нейното дуднене и негативизъм...
честото на всички момичета влезли в 8-мия месец  Peace
маргаритка, за лекцията утре в The Mall, аз мисля да ходя и видях, че започва в 10,00ч. на 2 ет. е
за филмите за раждане, половинката гледа, милия, аз не смея. Даже като ми взимат кръв ми прилошава...миналата седмица в болницата, когато се наложи да ми слагат абокат, аз им казах, че директно, ако мога да си припадна на леглото, пък те да ми правят каквото искат, само да не ми обясняват какво и как точно ми извършват. Тогава акушерката ме попита как смятам да раждам ... ами явно припаднала, не знам, по-силно е от мен  Embarassed
Капризче, сега виждам, че си писала за д-р Гунев, и аз днес бях на преглед при него, разминали сме се за 30 мин. Радвам се, че си доволна, за графика - досега винаги ми се е налагало да изчаквам, винаги има някой със спешен случай или пък минават жени за по 2-3 мин. за разчитане на изследвания, но аз съм ок с това  Hug
хубава вечер от мен   bouquet

# 650
  • София
....Как се изчислява трудовия стаж-календарни дни или изработени.В смисъл ако съм работила 1мес.толкова ли е стажът или 22 дни колкото са работните в месеца.Ох дано ме разбрахте какво имам предвид. Thinking

Трудовия стаж се изчислява на база работни дни  Peace В случая с твоя пример- стажът се изчислява за 22 работни дни, колкото са работните дни в месеца!

# 651
Ехо, не мога да ви опиша как се радвам, че свърши тази работна седмица...
Днес като за последно ми се разказа играта - навъртях градско 70 км., взех си успешно изпита и съм доволна от себе си. Едва гледах като се прибрах у нас. По пижама съм на дивана от 3ч. и успях да ви изчета.
Никче, шапките и изобщо всичко наистина са страхотни. Харесах си една черна шапка с голямо странично цвете.
Джен, от постовете ти усещам, че не се чувстваш много много зле в болницата. Дано е така.
И коремите ви видях, ох мойта болна тема също са дупето и кълките - като седна и те се разплуят...
Мисля да се снимам уикенда и ще ги покажа.
Не успях да ви разгледам покупките, но ей сега.
Не съм гледала филми с раждане, нещо не ми се ще - ще си го преживея натюрел отново, няма къде да ходя. А това за филма с домашното раждане и документиращият татко и 2-3 годишното момченце дето стимулирало на майка си зърната...еми извинявайте ама малко в повече ми идва перверзията. Всяка една крайност ми накъртва и ми прилича на утопия.

# 652
  • София
Ох, ами сънувах, че дъщеричката ти се е родила, обаче е отвлечена от някакви хора и я намират чак след година и половина, а полицията те убеждава да не я взимате обратно, защото тя други родители освен похитителите си не познава и само ще стресирате детето....

Не е хич приятен сън, ама поне ми задоволи любопитството Wink Всичко ще бъде наред  Heart Eyes

Мда, не беше хич приятно. Но е само сън Simple Smile  Hug

...просто незнам защо докторите правят всичко възможно, за да се направи секцио....

Доколкото съм чувала - защото стават по-бързо нещата, струва повече пари и т.н...

sisata, мисля, че са работни дни, а не календарни.

# 653
Здравейте, Момичета,
Отдавна не съм ви писала. Седмицата ми беше много динамична и напрегната.
Във вторник бях на ЖК и както си ме гледаха на ехографа и лекарката ми видя нещо притеснително на единия шиен прешлен. Веднага ми каза да ходя в София на преглед при д-р Мазнейкова. Не знам как излязох от кабинета. Мислех си, че целият свят ми се срива под краката. Милото още, като ме видя и разбра, че нещо не е наред. Добре, че имаме много готини роднини в София, та ми взеха час за Мазнейкова още за другия ден. Не знам как издържахме до другия ден, и двамата с мъжа ми не знаехме къде се намираме. Той се опитваше да ме успокои, защото Бебка усещала всичко, но аз не можех да си задържа сълзите и се ужасявах от евнтуалната диагноза.
Сутринта в сряда хванахме влака за София и след 6 часа бяхме в там. Чувствах че все едно времето е спряло. Прегледа ми беше в "св. София" за 15.40 часа. Страшно учтиви са всички от персонала там. Даже, като ме видяха, че стоя права пред кабинета и една служителка веднага ми намери къде да седна. Та влязох аз при Мазнейкова. Страхотна жена. Веднага усети, че съм много притеснена и се опита да ме успокои. Направи ми фетална морфология и ми каза, че на Бебка и няма нищо. Слънцето отново изгря за мен. А то милото ми бебче безгрижно си смучеше палеца. Даже вече си има и косичка. Та така със снимки и с положително заключение излязох от прегледа. Таткото чакаше отвън, но каза че чак там се е чули тоновете на бебето.
Няма такова щастие просто!
Същия ден пътувахме обратно за Търговище, но вече с усмивки на уста.
Боже , дано всички на лято си гушнем бебчетата живички и здрави. Praynig
А забравих да кажа, че термина ми се премести на 28. 07. А бебка е вече 1,2 кг!
Това е от мен. Стискам палци на всички мами и не забравяйте да се усмихвате!! Grinning

# 654
  • София
....А това за филма с домашното раждане и документиращият татко и 2-3 годишното момченце дето стимулирало на майка си зърната...еми извинявайте ама малко в повече ми идва перверзията....

И аз съм на това мнение  Tired Само като прочетох 2-3 годишно момченце и си представих сина ми  Rolling Eyes Аз се чудя как ще кърмя пред него, а той стимулирал зърната на майка си  smile3556

# 655
Добър вечер тумбачета!Имам един глупав въпрос.Как се изчислява трудовия стаж-календарни дни или изработени.В смисъл ако съм работила 1мес.толкова ли е стажът или 22 дни колкото са работните в месеца.Ох дано ме разбрахте какво имам предвид. Thinking

Зависи за какво. Ако е примерно за изплащане на болничен и той ти е от 1во до 30то число, тогава ще ти изплатят по еди колко си лв. на работен ден, примерно 22 дни. Но ако става дума за натрупан през годините трудов стаж, тогава си е календарни дни. Но пък трябва и да се отбележи, че ако не си била винаги на 8 часов работен ден, тогава ще имаш разлика между трудов и осигурителен стаж, като осигурителният ще е еди-колко-си по-малко ако си била на 7, 6, 5 и т.н. работен ден. Споменава това, защото за майчинство и болничен трябва да имаш необходимия не само трудов, но и осигурителен стаж. Поне с моите перипети стигнах до това заключение, дано да съм успяла да обясня...

# 656
Rakkaus точно за това е  Peace
Във ВМИ  акушерката каза, че няма нищо по-добро от естественото /вагинално/ раждане и нашата, която води курса и винаги повтаря "тя природата го е измислила". Не искам да натрапвам мнение, просто споделям. Иначе за докторите не знам какво мислят, май обратното  Crossing Arms

nut_ella  браво на вас  Hug
Капризче много хубаво, че си доволна от доктора, това е много важно  Peace
Наталчето , кажете кой е филма  Mr. Green

Момичета, днес цял ден се ровя из нета, станах ей така  #Shocked в очите, търся да харча пари за бебко  Mr. Green

Имам два въпроса по случая:
- смятате ли, че най-малките дрешки, размер 0 /новоредно/ са нужни? То вярно, че е според бебето, колко голямо ще се роди. Моята кума ми каза, че такива не е успяла въобще да ги облече. Та се чудя дали да купувам  newsm78 Други пък размерите им са от 0-3 мес., които ми се виждат пак прекалено малки, взех да взимам вече от 3-6мес.
- относно прането /първото/-как мислите да изперете новите дрешки? т.е на каква програма и градуси? моята пералня има програма за бебешко пране, която пере на 95 градуса /ръчно мога да си ги намалям на колкото искам, но нали идеята е да се "стерилизират" един вид с по-високи градуси/ newsm78 От друга страна дрешките като цветни и с разни щампички да не вземат да станат за резил  ooooh!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 3 нови отговора.

гоялма активност  Mr. Green

# 657
Сисата, забравих, ето в този сайт има най-различни калкулатори, включително и за трудов и осигурителен стаж за даден период: http://www.kik-info.com/calculators/ . Май изискваше регистрация за ползване, но е безплатно.

# 658
  • София
Имам два въпроса по случая:
- смятате ли, че най-малките дрешки, размер 0 /новоредно/ са нужни? То вярно, че е според бебето, колко голямо ще се роди.......
........
- относно прането /първото/-как мислите да изперете новите дрешки? т.е на каква програма и градуси?......

Според мен дрешките размер 0 за новородено, в повечето случаи дори не могат да се облекат и един път...Лично аз, след като ги изпера и минат през сушилнята се свиват, на каквато и програма да пера  Peace Според мен, най добре е да се купуват дрешки от 3-6м.

А, за програмата за пране- не се задълбочавам чак толкова Wink пера си ги както пера и нашите дрехи, само че с бебешки прах  Peace Даже няма и да гладя този път  Peace

Аз си поизчистих, пак  Mr. Green Сега чакам мъжа ми да си дойде  Simple Smile

# 659
А на нас дори и дрешките 0 + ни бяха огромни  Mr. Green Така че си е до детето  Wink Но е факт, че и малките бебета бързо наддават и дрешките умаляват бързо.

Общи условия

Активация на акаунт