Хидроцефалия- 3

• 182 778
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
.Krem,
още едно предупреждение: аз моите деца когато ги целуна по челата съм почти като термометър-с точност до половин градус Rolling Eyes. Но от една година някъде Сами започна да прави някаква периферна вазорестрикция - т.е. при висока температура съдовете в крайниците му се свиват и ръчичките и крачетата му са съвсем студени. Челото понякога също. Преди това не беше така. Така че вече непрекъснато меря.

# 121
  • варна
 Крем, и аз като Гала мисля, описанието което даваш си прилича на реален гърч, в случая температурен. Ако се случи пак, задължително си направете ЕЕг. Вероятността температурен гърч да прерастне в епилепсия не е много голяма, но при нашите деца рискът е по-висок.

# 122
Ох и аз въобще не съм спокойна и много се стреснах от това, което стана. Затова и споделих тук, за да чуя вашите мнения. Имам си едно наум за епилепсията, защото знам, че нашите деца са рискови за нея. Много внимателно го наблюдавам вече.
Засега беше еднократен случай и при температура, но забележа ли нещо отново ще действам веднага.
Наде благодаря отново, ще го имам предвид.

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 17:42 от .Krem

# 123
  • София
Крем, моят опит с такива състояние на детето е горчив- Бубка преди години на два пъти ми направи секундно втренчване по време на не много висока температура. Според мъжа ми нищо не било, дори не забеляза за какво му говоря , докато тя гледаше странно встрани. После започна да го прави и без температура , зачестиха тези втренчвания, започнаха пребледнявания по време на втренчването и...се оказа че с години сме имали епилепсия. Confused Според мен се консултирай с невролог.

# 124
  • София
Привет от нас!

TaniBani нито едно от двете раждания секцио не беше по мое искане. Исках нормално раждане, без упойка. Но си направих сметката без кръчмаря... Имах предвид, че се избягва травмата от преминаването през родовия канал - в този смисъл мисля, че секциото е по-щадящо.

Благодаря за отговора, както и на Надето77 /И на Orhid, нищо, че се повтарям  Hug/

Ходихме на ортопед на година и шест месеца - каза, че детето ми има релефни мускули, но тъй като много му угаждаме и е спокоен - нещата ще се случат по-късно. Два месеца след прегледа, той проходи. Винаги е бил едър - вярвахме, че това също му пречи. Лазеше, изправяше се - нямаше нещо, което да ме обезпокои съществено.

Накратко - вече сме с клапа - от миналата сряда. Чакаме контролен скенер след месец. На моменти го пробожда болка, но след това продължава да играе. При вас така ли беше?

Номера с температура, но студена глава и крайници и при нас се случи - два пъти през изминалия месец, и двата при вирусно заболяване. Втория път и ръцете, и краката му бяха абсолютно ледени, започна да го тресе - буквално му тракаха зъбите. Температурата на тялото му беше не повече от 38 градуса. Отдадох го на направения белодробен спазъм, за който ни хоспитализираха две седмици по-рано. Може ли да съм бъркала за причината?  Thinking

# 125
здравейте на всички,
моля за информация относно операция,която ни предстои
в момента и ние незнаем какво става,просто сме в шок
на 1,7 месеца сме.всичко до преди мин. седмица си беше ок
откриха ни хидроцефалия-няма никакви симптоми за това
единственото ни притеснение беше че проходи по-късно,но нали знаете че майчиният инстинкт е нещо,което не може да се опише или изрази или обяснии.....
та направихме консулт. с невролог,той ни прати на скенер.после на ямр и така се потвърди диагнозата
имаме значително увеличени вентрикулидоскопи
имахме среща е захаринов-според него сме за клапа(по-скоро)
след това се консултирахме и с доц. бусарски-той ни откри  киста,която е причина за хидроцефалията и предлага да направи ендоскопия.....
МОЛЯ ,АКО НЯКОИ СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ТОВА ДА МИ ПИШАТ И ДА СПОДЕЛЯТ КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ТОВА И ДАЛИ Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ
МНОГО Е СЪМ БЛАГОДАРНА

# 126
здравейте на всички,
моля за информация относно операция,която ни предстои
в момента и ние незнаем какво става,просто сме в шок
на 1,7 месеца сме.всичко до преди мин. седмица си беше ок
откриха ни хидроцефалия-няма никакви симптоми за това
единственото ни притеснение беше че проходи по-късно,но нали знаете че майчиният инстинкт е нещо,което не може да се опише или изрази или обяснии.....
та направихме консулт. с невролог,той ни прати на скенер.после на ямр и така се потвърди диагнозата
имаме значително увеличени вентрикулидоскопи
имахме среща е захаринов-според него сме за клапа(по-скоро)
след това се консултирахме и с доц. бусарски-той ни откри  киста,която е причина за хидроцефалията и предлага да направи ендоскопия.....
МОЛЯ ,АКО НЯКОИ СА ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ТОВА ДА МИ ПИШАТ И ДА СПОДЕЛЯТ КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ТОВА И ДАЛИ Е ПО-ДОБРИЯ ВАРИАНТ
МНОГО Е СЪМ БЛАГОДАРНА
П.С..това е второто ни детенце
бременност,раждане..абе всичко беше нормално и без проблемно

# 127
MUSIMI на сина ми точно Бусарски прави ендоскопия, заедно с д-р Георгиев и д-р Мирчев. Ендоскопията ни беше предложена като вариант да избегнем клапата. Гаранция нямаше, но операцията излезе успешна, кистата остана, но поне се разминахме с клапата. Оперираха го, когато беше на 1 година, сега е на 5. До момента нямаме проблеми, дано и за напред е така. Дали ендоскопията е по - добрия вариант явно зависи от случая. Знам колко ти е притеснено и колко трудно се взима такова решение. Пожелавам всичко да бъде наред и без усложнения  Hug

# 128
ohi......многооо,много благодаря че отговориии на въпросите ми
радвам се че при вас всичко е ок,дано и за напред да е все така
само не разбрах как така кистата си е останала,нали точно нея премахват...?
нищо не разбираммм....олеееее направо незнам
а как протича самата операция?колко време е ?после как е детенце?
моля те кажи ми нещо повече и за това
 искрено благодаря

# 129
Мусими, как така Брусарски е открил кистата? Тя би трябвало да се вижда на скенер и ЯМР. От моя личен опит, който имам, и при нас така с противоречиви мнения, мога да те посъветвам да направите консултация и с още един неврохирург. Пожелавам всичко да се размине по най-благоприятния начин

# 130
Д-р Георгиев дали е отпуска, знаете ли?

След грип, дребната кара ангина и ми се ще да го питам, дали да се тревожа за клапата, или не, има си и бактериална инфекцийка в гърлото, ма то това си е ангината. В какви филми съм се вкарала, не е истина просто... Tired

# 131
д-р георгиев се връща на 7-ми ноември на работа
и тази седмица е в отпуска

# 132
д-р георгиев се връща на 7-ми ноември на работа
и тази седмица е в отпуска

Благодаря, Мусими Simple Smile.

# 133
момичета искам да ви попитам за доцент бусарски/ЗА МЛАДИЯ АСЕН БУСАРСКИ/
мнения и отзиви за него
нас той ще ни оперира
благодаря ви

# 134
Комикс, ако няма някакви особени симптоми детето, съветът ми е да не се шашкаш при всяко боледуване, вирусно или бактериално:)
Мусими, моят син е с поставена клапа за хидроцефалия и двукратно опериран заради арахноидни кисти в мозъка. Информацията, която даваш, е твърде оскъдна, а и материята е сложна, за да даваме съвети тук. Зависи какви са кистите, къде се намират. Предполагам, че някъде създават обструкция и по този начин пречат на нормалната циркулация на ликвора и затова се е получила хидроцефалия? Изказвам това мнение, защото ендоскопията означава, че клапа няма да се слага, поне не сега. В зависимост от това каква е кистата може да питаш от какво се е получила вероятно, кога, какъв е рискът от рецидив - аз бях намерила някаква статистика за нашите видове кисти, но няма много из Интернет. Д-р Асен Бусарски е добър лекар, аз имам добри впечатления от него, особено положителен в фактът, че говори с пациентите и им обяснява. Специализирал е ендоскопии в чужбина, не знам къде точно. Като продължителност на операцията се приготви за поне 3 часа, за всеки случай... Аз бих била сравнително спокойна от гледна точка на качество на интервенцията и професионализъм на екипа, но разбира се не всичко може да се предвиди, не всичко може да се види дори... Успех!

Общи условия

Активация на акаунт