Хидроцефалия- 3

• 182 829
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Моята дъщеря беше на 6 месеца и си лежеше,но не са ми казали за определена поза.
Знаете ли д-р Георгиев дали е на работа другата седмица,че трябва да ходим на контролен преглед?

# 496
Здравейте момичета!
Ето,че дойде и моят ред да се включа и тук!
Този месец на 15.08 ни поставиха клапа в Иван Рилски!Всяка една от вас знае кошмара от болницата и спомена който остава !
Борко е на 10 месеца и още вътреутробно знаехме за този проблем!Нашата хидроцефалия е от лявата страна !Клапата ни е поставена между втори и трети прешлен към стомаха!Малкият я понесе добре !Вече сме изписани и сме си в родният град!
Искам да попитам всички Вас минали през това колко време се възстановяваха вашите деца!?Кога ще мога да го слагам в проходилка?
Как става всичко с ТЕЛК - искам да го запиша! Въобще имах куп въпроси ,ноо всичко изчезна сега Simple Smile
Благодаря предварително на всички отговорили !
Много хубаво настроение Ви желая ! Simple Smile

# 497
Здравей мисля че след 20-тина дни след операцията може да правите всичко по старо му.За телка - ако имаш епикриза с диагноза можеш да задействаш процедурата.Успех.Ако детенце има изоставане в двигателното развитие започвайте рехабилитация.

# 498
Благодаря за отговора hohiho !

# 499
  • варна
 slyn4o_bebe,успех със възстановяването, както ти е казала хохихо, може да почнете някаква рехабилитация, или просто повече движение, ако нямате двигателни затруднения.
Проходилката изобщо не се препоръчва вече и може да забави в някои случаи нормалното развитие на детето, вместо да го подпомогне.
 Най-добре е да даваш възможност на детето да пълзи и да се изправя само по мебелите. Успех ви пожелавам. Peace
 Аз отдавна не съм писала за нас, през юли удължихме катетъра на Боян.всичко мина без проблемно.

# 500
Момичета защо не пишете ?Ще ми бъде интересно да разбера как сте ?

# 501
Здравейте! Днес ме попариха, че 5 м. ми син е с хидроцефалия и не знам кой път да хващам. Мола ви, мили майки пишете ми какво да очаквам, и въобще всичко за развитието на деца с тази диагноза. Разбирам, че има доста писано по въпроса, но не мога да чакам и да чета, трябват спешни мерки. Досега сме се консултирали само с Кирил Георгиев, който смята, че до седмица трябва да се сложи клапа. Мооля ви, мили майчета дайте ми координати на други добри неврохирурзи, с които мога да се консултирам в рамките на тази седмица, и ако е възможно техните координати. Благодаря ви най - сърдечно.
ЕДНА ОТЧАЯНА МАЙКА!!!

# 502
Координати на добри детски неврохирурзи има на първа страница на темата. А що се отнася до развитието на децата с тази диагноза е трудно да се обобщи, зависи от много фактори. Само не губете време.
Желая ви успех!

# 503
  • София
Ели, успокой се, колкото и да е трудно!
Георгиев мисля е едно от най-добрие решение, и въобще клиниката Иван Рилски. Ние сме там при Сурчев, но дъщеря ми е вече доста голяма, на 13г.
Що се отнася до бъдещо развитие, не мисля, че някоя от нас би се наела да прогнозира. Може детето да няма никаква увреждания и ви пожелавам да е така.

# 504
Валенце, как се развива детенцето ти? Колко пъти се е налагало да сменяте клапата? Всъщност, тя пречи ли и в ежедневието, тоест чувства ли се нормално или има усещането, че е отхвърлена? Много съм притеснена и по тази причина въпросите са ми хаотични и объркани. Благодаря ти сърдечно за отговора. Желая ви много здраве.

# 505
Ани, видях вече координатите, но в стреса първо попитах и после погледнах  Embarassed., извинявам се за което

# 506
  • София
Ели, моето дете е едно, твоето- друго, не сравнявай, само ще си докараш допълнителен стрес! Hug
Чисто физически клапата не пречи на нищо. Бояна е на 13г и клапата не е сменявана, самопреди две години удължиха катетъра в коремчето, защото детето стана високо.
Клапата нито ще се вижда, нито има причина детето да се чувства отхвърлено заради нея. Като вървиш по улиците знаеш ли този срещу теб дали няма стенд на сърцето примерно?
Просто записвай всичките си въпроси и ги задай на Георгиев. Ние тук също можем да  даваме съвети и отговори, но не сме лекари все пак.
Детето сега как се развива? Откъде дойдоха съмненията за хидроцефалия, заради което се е наложила консултация с неврохирург?

# 507
Валенце, чета и плача, благодаря ти най-сърдечно за подкрепата  Hug. Детето се развива идеално, просто на случаен преглед - ТФЕ, видяха лека дилатация на латералните вентрикули. Тя стационира, но този месец видяха двойно увеличение и това е причината да ми казват, че има хидроцефалия. Незнам какво да правя, да слагаме ли клапа и при кого, въобще въпросите са безброй, а отговори не намирам. Много ме е страх за него, как ще се развива. Искам и да питам тези от вас, които имат втори дечица - какви изследвания си направихте за да сте сигурни, че този ужас няма да се повтори?

# 508
  • София
Ели, преди операцията трябва да се направи ЯМР, няма да минете само с ТФЕ. На него ще си проличи какво и що. Мисля, че може да се доверите на Георгиев.
Аз имам второ дете след това, просто бях следена още по-стриктно.
Всичко ще е наред! Hug

# 509
Ели, виж, клапа не означава непременно че детето ще има проблем. Ето моето дете няма клапа, не се наложи да поставим защото хидроцефалията се резорбира но пък си има доста проблеми, двигателни и забавено развитие. Така че това може да е правилния ход при вас. Един съвет от мен, направете консултация с още един неврохирург, ние правихме при Захаринов и доц.Цветков от Токуда. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт