Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява хидроцефалия?
Как се извършва операция при хидроцефалия?
Какви са симптомите на инфекция на клапата при хидроцефалия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява хидроцефалия?
Хидроцефалията е медицинско състояние, характеризиращо се с натрупване на излишна течност в мозъка, което води до разширяване на черепните кости и увеличаване на размера на главата. Това състояние може да причини различни усложнения, засягащи мозъчните функции. Хидроцефалията е медицинско състояние, характеризиращо се с натрупване на излишна течност в мозъка, което води до увеличаване на мозъчните вентрикул и повишено вътречерепно налягане. Това може да причини увреждане на мозъчните тъкани и различни симптоми.
-
Как се извършва операция при хидроцефалия?
-
Какви са симптомите на инфекция на клапата при хидроцефалия?
-
Какви са рисковете, свързани с хидроцефалия?
-
Какви са причините за менингоцеле и хидроцефалия при новородени?
Така..вчера бяхме при доцентака. Разказахме и какво сме правили до сега, и че ТФеЕ-то, което сме правили е излязло лекостепенна дилатация. Беше адски мила и любезна, направи повторно ТФЕ и потвърди леката дилатация на латерални вентрикула - 16 и 17 мм., а също така и лека дилатация на субарахноидните пространства. Ето резултата и размерите.
Мина скенераи ни казаха след 14ч. за резултат. Представяте си какви ли не неща ми минаха през главата
Но за съжаление не помня размерите на главичката на вашата възраст. Стискам палци
Макси много помогна и на мен и продължава да ме подкрепя!