Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 155
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Ангелче, мерси за успокоението.   bouquet  Аз го мисля просто, защото досега не съм виждала отблизо такова чудо и мисълта къде го пъхат ми е неприятна. На теб защо изобщо са ти слагали, като си раждала нормално?

dinora1605, на моята изобщо не пише в коя болница ме изпращат. Да, издава се направление за хоспитализация, но доколкото разбрах, не е фатално ако тръгнеш да раждаш без него, вадели го в самата болница.

# 466
Не боли. Нито слагането, нито махането. Мисля имат номера катетрите и ако са така добри да понамажат малко изобщо няма да усетиш слагането. А и да не те мажат става за секунди. Във Варна в "Майчин дом" ми бяха казвали, че не слагат изобщо. Тук ме питаха и аз казах че искам след упойката. Обаче ме пита моята докторица, а като легнах на масата някой ми го забоде  Crazy. Просто усетих все пак че пипат и попитах какво правят и ми казаха, че катетър са сложили. Не го мисли. Аз пък изпитвах панически ужас от клизма, но за мое щастие се оказа, че в Бургас не правят.

# 467
Офффффф  Mr. Green, всеки ден все научавам по нещо ново, а като се знам каква съм пъзла ! На първите изследвания като ми вземаха кръв припаднах на стола, луда работа! Добре, че майка ми ще е до мен през цялото раждане, та се успокоявам малко  Mr. Green!

Ахаа, ИрПуц! Аз си мислих, че със сигурност знаеш кога ще излезе бебчоо! Всичко ще е наред, аз съм казала, че влизам в болницата, раждам бързичко и си се прибираме вкъщи, да си се гледаме тримата, хахахахах Joy

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 18:49 от AnMary

# 468
Клизмата я знам, дет' се вика, само че когато трябваше да ми я правят помолих да не ми изливат цялата банка, че ще се удавя. Така де, то не може едно и също количество да влееш на 50 кила девойче Mr. Green  и на 100 кила чичо, все пак. Иначе съм чувала, че е полезна за здравето.  Laughing

Ех, чудесно, значи, нямам притеснения за манипулациите вече. Мерси, дами!

# 469
ИрПуц, не е толкова страшен катетърът. На мене ми го сложиха без упойка и почти не го усетих, същото беше и при самото му сваляне.

# 470
  • Berlin
А защо се слага катетър? За по време на раждането ли става въпрос или след това? Изобщо мога ли някъде да прочета както ти правят още като прекрачиш прага на болницата? Simple Smile оттук-оттам събирам по малко инфо какво се случва, ама изскачат нови неща.  Grinning Сега напр. чувам за катетър, знаех, че може и да те обръснат, ама това ми се струва неудобно на този етап (по-нататък може да си променя мнението де, наистина е мноооого трудно с този голям корем). Друго нещо? Клизма не са ми правили и не знам какво да очаквам. Grinning

# 471
abs, при операции със спинална/епидурална упойка се прави клизма, защото упойката отпуска цялата мускулатура от кръста надолу, т.е. без клизма може да стане фал на операционната маса, а не бива заради стерилността. Катетърът се слага, защото при секциото си обездвижена известно време след операцията и не можеш да ползваш подлога. Това са си моите размишления, де, но не виждам друга резонна причина за тия процедури.

Ами очаквай да ти боцнат едно тъничко маркуче в дупето и да усетиш как отдолу-нагоре те пълни течност. Добре е да си в близост до тоалетна чиния.  Laughing

# 472
  • Berlin
Благодаря! Hug Аз много се надявам на напълно нормално раждане, ама предполагам, че клизмата няма да ми се размине, може да си променя мнението за упойката, докато се мъча. Сигурно ще ми трябва двоен час при лекарката ми Simple Smile, за да успея да си изясня всичко преди раждането. Вашите бебчета мърдат ли много? Под много наистина имам предвид много - от няколко дни не се спира моят Simple Smile. Върти се постоянно, побутва ме, от време на време сякаш получава гърч - така го обяснявам, не знам какво прави, че така да мърда. Знам, че трябва да го усещам, но той не спи ли!?

# 473
ani4ka87 И аз припаднах на първото ми взимане на кръв  Joy ...преди 8 месеца. А сме тръгнали да раждаме!  ooooh!

# 474
  • София
Ангелче, мерси за успокоението.   bouquet  Аз го мисля просто, защото досега не съм виждала отблизо такова чудо и мисълта къде го пъхат ми е неприятна. На теб защо изобщо са ти слагали, като си раждала нормално?

ми защото на 8 см  разкритие овързана на системи и тонове заявих, че ми се пишка...явно така им беше по-лесно, знам ли ги...поредната кретения мен ако питаш...

# 475
  При мене се наложи поставянето му, защото родих чрез секцио. Клизма не са ми правили. Има значение в коя болница ще раждаш.

# 476
kilimiotlista, аз по принцип съм голяма пъзла и затова мн ме е страх!

Нашата мома ще обича да ходи по дискотеките, сега по цял ден почти е мързелива и като стане 23,00 се започва едно лудо въртене, все едно нз къд ес енамира и така до към 04,00 сутринта! Joy

# 477

ми защото на 8 см  разкритие овързана на системи и тонове заявих, че ми се пишка...явно така им беше по-лесно, знам ли ги...поредната кретения мен ако питаш...

В този случай определено звучи като кретения.  ooooh!

# 478
В някои случаи може и да не е кретения, защото пълният пикочен мехур притиска областта, откъдето трябва да мине бебето, а родилката не е в състояние да се изпишка нормално било заради интензивни контракции, било заради епидурална упойка.

# 479
Катетъра се ползва като маркер, не го слагат по причина, че после си обездвижена.
abs, зависи от реда в болницата. Най-общо за нормално доколкото наблюдавах, приемат, пишат документи, ти подписваш (или не) информирано съгласие (можеш да го намериш и прочетеш, да помислиш в/у него и да решиш какво би допуснала и какво не, макар това понякога да е само в сферата на добрите пожелания), проверка за разкритие, бръснене, клизма, окситоцин, запис на тонове, за някакви бускулизини чух и после активната част. За секцио (планирано) в някои болници приемат от предния ден, пускат ПКК, урина и рано в деня на секциото процедурите като при нормално. Аз отидох около час след обявения час за раждането  Embarassed, подписвах съгласието, питаха за мъжко и женско име, запис на тонове, проверка за разкрите, катетър, йод, "брой до десет" и за следващите 40 минути само са ми разказвали. Бебето видях 30 часа след раждането, милото ми. Добре, че тати пуснаха да я погали.

Общи условия

Активация на акаунт