Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 13

• 23 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
За течението и аз да споделя. И при мен се засили последните 2-3 месеца. Лекаря каза, че е нормално. В началото на 9-ти месец ми изследваха секрет и наистина всичко беше наред.  Сутрин е най-обилно. Сега в последните дни всеки ден разследвам тапа ли е или не. Но нали тапата се предполага, че е примесена с кръв, та се надявам лесно да я разпозная, ако ми се случи да падне.

# 586
  • София
то и да не я разпознаеш тапата...не  е някаква беда... а и може и да не падне преди започването на раждането...

# 587
За течението и аз да споделя. И при мен се засили последните 2-3 месеца. Лекаря каза, че е нормално. В началото на 9-ти месец ми изследваха секрет и наистина всичко беше наред.  Сутрин е най-обилно. Сега в последните дни всеки ден разследвам тапа ли е или не. Но нали тапата се предполага, че е примесена с кръв, та се надявам лесно да я разпозная, ако ми се случи да падне.

Това изследване дали не е тапата е и при мен, особено като отида до тоалетната или като вляза в банята започва великото разследване- дали или....хахахахха

# 588
Знам, че може и да не се случи да падне и че не е страшно, ако падне, а аз не разбера ...
Но нали всеки ден вече сме в трепетно очакване и като се събудя сутрин, първото, което си мисля е дали не е настъпил вече момента, та затова бързам към банята да проверя  Grinning

# 589
можели да консервираме сами домашни пюрета за зимата?

# 590
  • София
за можене, може...но ако не са отгледани в собствената ти градина нещата, не виждам смисъл.

# 591
Освен това не знам дали не е малко рано  newsm78 То като се роди ще е само на мляко няколко месеца.  newsm78 Докато се усетиш ще дойде пак топлото време.  Rolling Eyes

# 592
  • София
защо? така като го смятам август някъде трябва да се ражда...дори чак на 6 да захрани, това е февруари....

# 593
можели да консервираме сами домашни пюрета за зимата?
Има много хубава тема за захранването и там ще ти дадат отговори на всички въпроси и ще научиш много неща. За мен лично захранването беше много интересно и му посветих дооооста време и доста почетох.

# 594
Цитат
защо? така като го смятам август някъде трябва да се ражда...дори чак на 6 да захрани, това е февруари....
добре де, аз го сметнах март мерсец и си викам "еее то вече ще е топло"  Joy Не че има логика, но това ми беше логиката  Grinning

# 595
  • София
и март да  е... няма никакви сезонни плодове и зеленчуци...

# 596
Извинявай, но за 25 години практика му липсва малко повече увереност на тоя доктор. И малко повече информация кое какво е. Изчезващ близнак не е толкова чак рядко явление. Да не говорим за жълтите мехурчета и плодните сакчета...  Я си намери друг лекар!

В същност е имал хиляди случай с неразвит близнак и 2 сакчета, но факта, че това не знаеше какво е и него го притесни. Първо писа че е кистоизна формация от нееднородна смес, което автоматично ми вкара в глава - киста, тумор, миома... нещо от сорта а и в 6-та седмица наистина каза, че е трудно да се разбере. Мислише да ме порати до Мазнейкова в София,но аз не съм чувала позитивни отзиви за нея. А факта, че тази формация следващите 2 седмици не се увеличи ме успокои. Но наитсина ще искам и друго мнение. Иначе не мисля да го сменям. води се най-добрия диагностицик в Габрово. Става въпрос за Митев.

# 597
Да питам- след раждането на какви прегледи имаме право? Ново направление трябва ли да си вадя или има някакъв срок от направлението за следене на бременността?

# 598
Да питам- след раждането на какви прегледи имаме право? Ново направление трябва ли да си вадя или има някакъв срок от направлението за следене на бременността?
До колкото помня в срок от 30 дни след раждането имаш право на безплатен преглед там, където си родила- става дума за държавни болници....но за тия, които не са раждали само да подсетя, че рядко на някоя жена в тоя срок й е спряла кръвта и едва ли има много възползвали се от това.

# 599
  • варна
Искам да попитам нещо
Преди малко реших да чистя с кислол ,смесих го с вода с една пръскалка пръсках
Пръснах двапати и явно съм го вдишала и се задавих ,изплакнах се с малко вода ,но се притесних мога ли да навредя на бебето?

Общи условия

Активация на акаунт