ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 18

• 36 739
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Ох, най- ги обичам такива писания! Уж всички са надлежно ваксинирани, който пък не е РИОКОЗ го следи изкъсо и го бодва при първа възможност, пък изведнъж - регистрирани случаи на заболели  Shocked Ми нали всички са ваксинирани?! Пък не разболяли неваксинираните, а надлежно вакснираните - т.е. неваксинираните са виновни, нищо, че са здрави.... Изобщо, всяка логика трябва да изостави човек и да запретне ръкавчето на детото....
Meg, не всички са надлежно ваксинирани, защото не всички са влезли в системата на ЗК, РИОКОЗ, whatever... Същите щастливци се радват на съвършено здраве, поне докато някога си не ги подгонят от същите служби да ги ваксинират(разболеят) ...

Толкова е гнусно, че не ми се коментира..

# 451
  • София
по-забавното в статията е, че се твърди, че има заболели през 2005 г., пък нали знаем, че Европа била свободна от полиомиелит от 2001 г. а сега-де, нашите ли не са подали ценните данни към Европа или пак се лъже безогледно за да се плаши народеца?

# 452
Малко глупав въпрос. Нали ваксини не трябва да се слагат извън лечебно заведение?Ако някое дете направи някаква реакция?
Е нема такава държава Sick

# 453
Малко глупав въпрос. Нали ваксини не трябва да се слагат извън лечебно заведение?Ако някое дете направи някаква реакция?
Е как не знаеш? Не знаеш ли, че такива странични реакции са 1 на милион, и че без ваксина детето може да умре!? Направо да се чудиш едно време света как не е свършил, като е нямало ваксини!
Надявам се усещаш сарказма...

# 454

Не намирам нищо в наредбата за местата, на които се прилагат извънредни ваксини... Пише от кой и къде се слагат само при задължителни имунизации... За извънредните пише:

Чл. 5. (1) При възникване на извънредна епидемична обстановка, както и при регистриран значителен спад в имунизационното покритие министърът на здравеопазването може със заповед да разпореди една или няколко от имунизациите и/или мерките по чл. 59 от Закона за здравето.
(2) В заповедта по ал. 1 се определят също териториалният обхват, редът и начинът за провеждане, структурите, които участват, и специфичните изисквания към биопродуктите, които се прилагат.

От общите правила за прилагане на биопродуктите:

Чл. 11. Лекарите, които прилагат биопродукти:
1. съхраняват биопродуктите при хладилни условия;
2. прилагат биопродукти само в срока им на годност;
3. спазват указанията за приложение на биопродуктите;
4. прилагат биопродуктите само след медицински преглед в деня на имунизацията, с насочена анамнеза към безопасно прилагане на конкретния биопродукт;
5. оглеждат опаковката с биопродукта и разтворителя преди прилагането им по отношение на цялост на ампулата или флакона, макроскопски вид на препарата, данните на етикета за вид на продукта, брой дози, начин на приложение, срок на годност;
6. прилагат биопродуктите само с технически средства за еднократна употреба;
7. спазват правилата на безопасната инжекционна практика;
8. проследяват местните и общите реакции след приложението на биопродуктите;

За задължителните планови имунизации:

Чл. 15. (1) Задължителните планови имунизации и реимунизации се извършват от:
1. лекар, обслужващ новородените в лечебно заведение за болнична помощ;
2. личен лекар.
(2) По изключение задължителните имунизации и реимунизации могат да се извършват и от лекар във:
1. имунизационен кабинет на РИОКОЗ и НЦЗПБ;
2. лечебно заведение извън посочените в ал. 1;
3. здравно заведение по чл. 26, ал. 1 от Закона за здравето.
(3) Лекарите по ал. 2, т. 2 и 3 извършват имунизациите и реимунизациите под контрола и съгласувано с РИОКОЗ.
(4) Обучение по техниката на извършване на имунизацията и реимунизациите срещу туберкулоза и по проверката на туберкулиновата алергия (проба Манту) се извършва от пневмо-фтизиатричните диспансери или от диспансерните отделения (диспансерни структури) към специализираните болници за белодробни болести (многопрофилни болници за активно лечение).

Туй то...

# 455
Обществена тайна е, че МС се предизвиква от ваксина. Наглeците са го писали дори в странични реакции на ваксината против Хепатит,
но О, ЧУДО! - Откриха ваксина срещу множествена склероза!

Наглост, наглост, колко пък да е наглост...

# 456
ТОВА СА БОЛНИ МОЗЪЦИ!

# 457
  • София
Обществена тайна е, че МС се предизвиква от ваксина. Наглeците са го писали дори в странични реакции на ваксината против Хепатит,

Не само от ваксина, вирусът на хепатита и някои други вируси също са заподозрени

# 458
http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/enthuellungen/mike-adam … c-propaganda.html

Неваксинирането се случва все по често в семейства с високо образование и финансова обезпеченост.
Линкьт е на немски.Има и други интересни неща в него.

# 459

Не само от ваксина, вирусът на хепатита и някои други вируси също са заподозрени

Миличка, с теб можем да спорим до безкрай за това какво смята медицината и какво изпитват пациентите. Всъщност не може да спори, защото от едната страна са факти, а от другата предположенията на лекари. Същите, които препоръчват правенето на профилактични прегледи, които често са осакатяващи...

Направо не ми се пише за безумията на съвременната медицина. Менделсон вече го е направил.

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 21:57 от chukchi

# 460
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново от мен!
Аз пак с въпрос!
Ако съм отказала ваксина и съм подписала отказ в картона на детето, мога ли сега да я "сложа"?

# 461
Здравейте отново от мен!
Аз пак с въпрос!
Ако съм отказала ваксина и съм подписала отказ в картона на детето, мога ли сега да я "сложа"?

Да, премислила си...  Laughing

# 462
  • И аз не знам къде...
Здравейте отново от мен!
Аз пак с въпрос!

Да, премислила си...  Laughing

Благодаря   bouquet!

# 463
Здравейте отново от мен!
Аз пак с въпрос!
Здрасти Дари,
Поздравления за отказа, анти-поздравления за решението да я сложиш...
Все пак се радвам, че "сложа" е в кавички, каквото и да значи това.

Явно педиатъра действа по много начини на човек. (главно насаждане на страх)

# 464
Според мен момичето ще я "сложи" фиктивно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт