Впечатления от България 2011

• 65 492
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 60
  • Монреал
Някой бургазлия няма ли да сподели впечатления  Grinning Ние ще ходим в края на юли за месец и половина да се попечем по плажа  Sunglasses
Предишното ми пътуване беше 2009 и оттогава впечатленията ми бяха само колко пошло са облечени повечето девойки и че в системата на мвр се водех неомъжена, а в есграон - омъжена  ooooh!

# 61
Аз миналото лято кацнах със самолета във Варна, не бях ходила там от моето детство. За морската градина спор няма, но минахме с колата през целия център и не бях никак очарована, същите стари сгради както ги помня, никакво реновиране, до първо РПУ замръзен строеж с натрупани боклуци, тротоарите бяха с липсващи или плаващи плочки, иначе сградата на РПУ-то измазана. Незная, други впечатления нямам от градът, ...ааа, летището на морската ни столица се нуждае от спешно почистване на района около него, слизайки от самолета гледката е  Sick, отвън паркинга  също.
А за Бургас не случайно две години печели приза за най-...град на България. Няма да коментирам, защото съм пристрастна по въпроса /от Бургас съм/

# 62
По повод впечатленията на Усмивчица, миналата година мъжът ми произнесе една култова фраза, че в "БГ"колкото по-лоши са пътищата, толкова по-красив е пейзажа".

Минавахме Стара планина по едни несъществуващи пътища - то едно зелено, едни гори като в песните,  бяха цъфнали липите и се разнасяше невероятен аромат.

Едновременно с това много ме шашнаха тези огромни билбордове по Цариградско, които са първото нещо, което вижда човек на идване от летището - реклами на алкохолни напитки с полуразголени мадами в пози, които хич не са за пред деца. Дали е  все така?

# 63
Оооооо,относно летището на Варна-без коментар,за мен това не е летище,споменавала съм в друга тема ,че когато посрещам туристи почти всики ме питат "Това ли е летището на този туристически град ?",но добрата новина е че се почва страхотен ремонт и дано поне го направят като някой мол,че сме много добри в правенето на това.
Аз говорих като цяло за Варна,а разбира се че ще има и неоправени тротоари и  стари сгради-къде ли ги няма  ,но точно по самия център ,главната туристическа улица ги няма .Аз лично забелязох доста положителни неща -нови спортни комплекси на плажа ,много активен театрален сезон,много от едновремешните бараки по главните улици липсват ,за тези от варна ще кажа ,че синия пазар с книгите е изместен и на негово място има прекрасна градина,това е станало последните 4 месеца,така че дано все така се подобряват нещата.

Оххх,тя и Варна беше най -добрия град за живеене 2 години,ама не може все тя да е,нека и другите печелят Simple Smile)).Аз и Бурас си го харесвам много,Несебър и Созопол са страхотни Flutter,изобщо морето ми е на сърцето ,но няма значение от кой град сме,важното е да се правят красиви неща а те неостават незабелязани . Flutter

# 64
Гласувам за Атака с две ръце!  Peace

На България и трябва нещо драстично. 

# 65
  • Paradise
Явно доста отдавна си напуснала БГ, след като "Атака" са "нещо драстично"  Laughing

# 66
Усмивичца, а къде се намира синият пазар сега, и най-вече книжният?

# 67
Tatjana,изместен е по настрани ,посока бившето данъчно Одесос ,но не е толкова голям както преди,останали са само няколко търговци на книги,доколкото разбрах останалите са си наели малки магазинчета,но не мога да ти кажа къде точно,но предполагам че просто ще се позиционират на друго място.

# 68
Nie tazi godina sigurno shte propusnem da si hodim. No veche pochvam da pravia planove za dogodina avgust niakade na more. Ako niakoi bi mogal da preporacha niakoi hubav kurort ili hotel po moreto podhodiasht za malki deca, priemam predlozenia.

# 69
Усмичица, мерси! То с новите големи магазини на книги (Ориндж и прочие) сигурно малките търговци постепенно ще изчезват....

Nie tazi godina sigurno shte propusnem da si hodim. No veche pochvam da pravia planove za dogodina avgust niakade na more. Ako niakoi bi mogal da preporacha niakoi hubav kurort ili hotel po moreto podhodiasht za malki deca, priemam predlozenia.

Мирамар в Обзор много го хвалят - виж в подфорума На Път най-добре.

# 70
Kakwo sawpadenie. Takmo goworih s majka mi za Obzor. Mersi Tatjana.

# 71
Venus1,аз бих си позволила да ти предложа курорта "Св.Св.Константин и Елена " или по известен в миналото "Дружба" и вегнага ще кажа защо ти го препоръчвам  NaughtyНамира се на 8 км от град Варна,като до града има всякакъв транспорт.Града предлага много забавленив за деца -Делфинариум,детски кътове с много игри в морската градина и т.н.Цените на ресторантите и услугите в комплекса са същите като в града и много по евтини от другите курорти.Има много добри бг ресторанти с нестинарски танци.Съчетанието на борова гора и море е направо невероятно,има минерални басейни,не случайно това е било мястото на бившите соц величия .Плажната ивица е чудесна,водата е чиста.Хем е близо го града ,хем е спокойно местенце.
В близост са Балчик,Каварна и Албена -има какво да се види и да се разнообразите.
Иначе посока Бургас може и на Обзор,Бяла Варненско,Айтос но за дълък период почивка ще е малко скучно -според моето мнение .
Ако нещо те интересува ,ще се радвам да помогна  Flutter

# 72
Tatjana,донякъде е така с книжарниците,те точно до книжния пазар(бившия вече)направиха книжарница и то доста голяма,но пък от гледна точка на стари издания учебници и студентска литература винаги е имало търсене .

# 73
Venus1,аз бих си позволила да ти предложа курорта "Св.Св.Константин и Елена " или по известен в миналото "Дружба" и вегнага ще кажа защо ти го препоръчвам  Naughty
Ако нещо те интересува ,ще се радвам да помогна  Flutter

По-добре Слънчев Ден, плажа там е по-хубав  Peace  Или хотел Азалия, то се води в Св Константин но граничи със Слънчев Ден.

# 74
Така е да ,но аз като говорих за плажната  ивица на Св.Св.Константин и Елена имах предвид и Слънчев Ден ,те са свързани и са като едно цяло . Flutter

Общи условия

Активация на акаунт