Впечатления от България 2011

• 65 494
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 90
какво обЩо имат игрите и сметките?? просто ми се стори станно дете да опеделя места като бедни и богати. освен ако не е 4увало такива разговори от възрастните около себе си ...

# 91
На моите деца много им харесва България. Като видят самолет и все питат кога ще си ходим пак. Като сме там не искат да се връщат. Е чак проблеми не съм имала да ми правят сцени или да се тръшкат, но като ги попитам искат ли да си ходим казват че не искат, искали в България.

# 92
На познати 3годишното заявява с тежка въздишка: Вината е в мен.  Laughing

Пресни впечатления, върнах се този уикенд. Не видях много промени, нито към по-добро, нито към по-лошо, но пък и последното ми посещение не беше толкова отдавна.  Цените на някой услуги не само не бяха по-високи, но си бяха върнали нивата от преди 3 години, но пък казват, че все по-високите цени били предимно в стоките от бита, а не съм пазарувала такива неща.  На някой позиции, на които бях свикнала да виждам т.н. 'намазани мацки' да работят, сега имаше смяна на персонала и съвсем обикновени момичета, а и жени на средна възраст, предполагам заплащането е паднало.
В повечето случаи все още става трудно и с връзки по институциите, но в сферата на обслужването ми с е стори, че има  малко повече островчета на перфектно такова.
Бългериа еър обаче доста ме изненада със сериозно занижаване. В полета от София беше по-добре, но полета за Варна...За стюарди взели едни яки бабанки, дето с широките гърбове една минават между седалките, а маниерите им като общуват помежду си са все едно играят футбол на поляната пред блока. Толкова ли свършиха хубавите момичета в България...

# 93
С кои стюардеси ги сравняваш? Само да не е с американските, защото аз от тях се страхувам.  Laughing Пък и приветствам малко по-реалистичното отношение към външността на служителите, особено предвид колко отдавна в другите авиокомпании летят всякакви габарити и физиономии.

# 94
Аз вчера летях с България еър- за първи път видях мъж ( не че съм много чест пътник, не претендирам). Момичетата си бяха ок, той беше малко широчък в плещите, но нищо фрапиращо.
Иначе си има разлика, Луфтханза и Австрийските авиолинии си слагат престилчици като разнасят храна и напитки, нашите- не, ама това да ни е дерта Crazy.

Иначе писах и в другата тема, направи ми хубаво впечатление че в цяла Варна, или поне по главните зони няма никакви бараки и павилиони, дори около Колхозния пазар. За сметка на това на Златните всичките си седят, както ги помня отпреди пет години поне.
Има някакъв бум на селф мейд услуги и стоки, лошото е, че на повечето и качетсвото им е такова. Но и затова писах вече преди грозните сцени в темата за завърналите се.

# 95
 Ох, българските стюардеси...винаги са били плачевни. През 90-те, когато пътувах много с Балкан, бяха много важни и надменни дами, усмивка не знаят какво е, отегчени, чак груби. Тази година се излъгах, и пътувах с Виз Еър, където за моя изненада се оказа, че стюардесите са българки. Пак лоши впечатления. Едното момиче беше красиво, с хубава фигура, красиво лице, но така се беше "нагласила", че човек можеше да изпадне в шок. Изрусена коса по чалга модата, някакви евтини обички с крещящ електриков цвят, а лицето- 5 тона фон дьо тен, ярко червило, едни секни опушени и страшни на очите, всичко това допълнено с тъжно изражение на лицето, издаващо разочарованието, че не е в клип на Пайнер, а продава сандвичи на циганите по линията София- Дортмунд. Другото момиче бе без грим, естествено, но май прексалено естествено. Дотолкова, че дори не си беше сресало косата, и тя бе прибрана на някаква раздърпана рошава опашка с ластиче. Изражението на лицето - навъсено, напрегнато, имаш чувството, че ще те фрасне със сандвича по главата. припряна, груба, някакъв човек искаше да си смени мястото, да седне на друго, при което тя му повиши глас и силно избоботи да сяда, че нямало него да го чака. Ясно е, че пътникът може и да е прекалил, но тя като стюардеса няма право да е нелюбезна. Най-смущаващото за мен бе, че имаха табелки с малки имена, и то съкратени. Едната май беше Биби, другата Бони, някакви такива. И старшата стюардеса така ги представи "Уважаеми пътници, в задната част на самолета за вас ще отговарят Биби и Бони", при което аз се изумих. Много непрофесионално, тези момичета могат в кварталното ресторантче да сервират, но не в самолет, в който изпълняват и представителна функция.

# 96
simplyaven, хаха, с какво те плашат?

А иначе имам впечатления предимно от европейски стюардеси и стюарди, малко по-малко от американски. И не ги сравнявам точка по точка, просто  съм свикнала, с която и компания да е, че се получава едно задължително ниво на добро обслужване, което е фундамент на професията, макар и да има известни разлики. РАзличните габарити и лица от доста време се виждат, мисля че стереотипа за манекенката-стюардеса е разчупен отдавна, но тези момчета просто ама никак не се вписваха в обстановката, и не само с външен вид, повече с държание, което си беше точно на бабанки.

Разнасят напитки, от единия край на самолета до другия, едното момче се провиква: "Аре бе Саше, още ли не си свършил, аз тука ги изръшках вече." Минават втори път с храната, и единият изпусна газове, реакцията му беше "Аееее, пфффффффф" и размахване на ръце около него, връщане до тяхната си там зона, опръскване от горе до долу с ароматизатор и връщане към раздаването на храна. Човещинка, нали, ама Ае, пф? След закуската обикновено се оставя малко време да хапнат хората и се минава да се събере каквито отпадъци има, ами тези ни позабравиха...стояха си хората с масичките и сгънатите хартийки в ръка и си чааакаха....По едно време ни съжалиха.
И боклучетата като събираха, нямаха ръкавички, нехигиенично е все пак....

Хахах, и сега като си прочетох малко от поста и видях разни умалителни, още нещо , което ми направи впечатление - 'готините' варненци умаляват ама абс. всичко, всключитлено и ВарниЧка Crazy

# 97
И аз летях с Бългерия Еър Париж - София. Стюардесите бяха наплескани до бога, намусени и отегчени. За сравнение - стюардесата на Ер Франс по полета Ню Йорк - Париж само дето ръка не ми целуна като благоволих да се преместя, за да седне на моето място майка с бебе.  Тяхна работа е да се грижат за удобството и безопасността ми, пък ако щат да са красиви, с прическа и грим.

# 98
Наистина, да ви имам проблемите - външният вид на стюардесите и стюардите  ooooh!

# 99
  • загубено
България Еър не знам по какъв критерий си избират
персоналът,но  им куца обслужване.
Те и самолетите куцат понякога,в буквален смисъл.

# 100
Не знам, аз летях миналата година и до Париж и до Варна ц БГ Аир и бях доволна. Всъщност, мъжете стюарди и на БГ Аир, и на Еър Франс са ми най-любимите хора, като майка с дете се чувствам обгрижена отвсякъде. Затова пък полетът на Еър Франс Париж - Торонто ме накара да подам официално оплакване. Аз за всичките си години живот във Франция, летяла съм сигурно сто пъти с тях, такова отношение не бях срещала. Стана скандал, че и супервайзорката им ми държа тон невъобразим, и изобщо страхотна горчилка ми остана. Е, после получих н-на брой извинителни мейли, предполагам че и за тях последствия е имало, че и намаление, но какво от това? Скъсаха ми нервите осем часа. Така че, идиоти има навсякъде.

Ох, ами американките открай време все едни бойни ми се падат, и като физика, и като поведение. Кат фелдфебели, вскички строяват, няма гък-мък.  Laughing

# 101

Стана ми любопитно, разкажи какъв беше проблемът.

# 102
Ох, ами американките открай време все едни бойни ми се падат, и като физика, и като поведение. Кат фелдфебели, вскички строяват, няма гък-мък.  Laughing

такива са да, особено на КОнтинентал жените-мъже  Twisted Evil

# 103
  • Германия

такива са да, особено на КОнтинентал жените-мъже  Twisted Evil
Представих си го като в детската градина - пътниците са като деца, строявани и направлявани от възпитателките.

# 104
изобщо летенето и минаването през САщ си е за избягване. Като се започне от начина по който те третират, като потенциален терорист и се стигне до храната, предлагана от американските авиокомпании. Обаче, от друга страна, единствено на летището в Париж, видях как един възрастен човек даде пари на служител, за това че му "помогна" да предреди опашка от чакащи.
Запомнила сьм стюардесите от чешките линии, като едни от най-елегантните.

Общи условия

Активация на акаунт