Впечатления от България 2011

• 65 597
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Boston, MA
А! Сетих се кое много ми харесва - да си паркираш колата и със смс да си плащаш паркинга. Супер удобно!

# 1 036
а на мен ми хареса безплатния интернет в заведенията. Пиеме си биричка на откритото кафене в Седмочисленица градинката и си говориме по Скайп с Канада. Ех, да можех да вьрна времето.

# 1 037
  • The QC to be!!!
едно от нещата, които адски много ми харесват в София са точно такситата:)
Изобщо не е нужно да се спира кое да е откъде да е, звъниш и до минутка-две си идват прилични лимузини. Дори от улицата. Освен това ( за мен) е много евтино - София е 10 лева от единия до другия край. Шофирането и отношението -- има какво да се променя,но замисляйки се отдавна не съм попадала на авантюристи, от които да ми се изправя косата.
Другото нещо е, че всичко винаги работи, всичко може да се поръча по телефона, и да се достави по всяко време на деня, а плащането на синя зона с смс е гениално хрумване.
Мъжът ми особено харесва светофарите които броят секунди:–)
Taka изброени, ми то не само в Бг. в Сф. Има на много други места и по удобни начини.

# 1 038
Ми то нали за БГ става дума, пък аз съм от Сф, локално се изказвам:)
Безплатния интернет на обществени места е супер, Италия е пещерна държава в това отношение

# 1 039
Безплатния интернет на обществени места е супер, Италия е пещерна държава в това отношение

ДЕ, също...

# 1 040
Бискара, имаш предвид, че в Германия няма безплатен Интернет на обществени места?  Shocked Това е странно.
В предишния град, където живеехме, имаше в центъра, само трябваше да имаш регистрация и да се логнеш с потребителско име и парола. Тук още не съм проверявала за това  Thinking

# 1 041

ДЕ, също...

това се дължи май на някакви регулации нормативни.
Иначе много рядко, някои заведения тук 'забравят' отключен интернета си, което се среща много по-често у нас. За което обаче май подлежат на сакнции. У
Наши приятели  от Щатите ( където май са масови местата С wifi) това лято изпаднаха в 4 дневна интернет кома в Рим!
Тук също има някои wifi spots, 'в центъра' или парка с логване, но не е това, за което говоря.
Казвам, че в София повечето кафенца, в които сяда човек имат wifi.  и това е много удобно нещо.

# 1 042
  • Am Dorf (BB)
Малко преди края на четириседмичния ми престой, изпълнен с кръстосване на страната, ето и моите впечатления:

- закрития паркинг на Терминал 2 на Летище София - гнус, мръсотия, липса на надписи по колоните, за да може човек да си открие колата
- главен проблем на столицата ни си остава инфраструктурата - разбити тротоари; липса на паркоместа, което логично води до паркиране на всевъзможни места, затрудняване на придвижването на пешеходци, колоездачи и всякакви други твари
- превръщането на всички подблокови пространства в магазини/кафенета и построяването на всевъзможни бараки с търговска цел оставя впечатлението, че единствения проблем на българина е къде да си похарчи парите. Всичко е един огромен битпазар - до магазинчето за сЮтЮени и гащЕ има погребална агенция, след това има магазинче за детски играчки и така до края на света
- маркировката по българските пътища е в катастрофално състояние - липсващи или нелогично поставени табели, които водят до рискови ситуации / на страшно много места без грам видимост на пътя е цапната прекъсната линия (не че непрекъснатата спира зажаднелите за приключения, де)
- при младите се забелязва още по-голямо вманиачване на тема килограми, мобилни телефони и не знам си още какво,
- има някаква много жестока заблуда, че липсата на такт означава искреност и липса на лицемерие. И хората много обичат да казват какво мислят по всякакви въпроси. Без да ги питаш.

+ по пътя за Сливен има прекрасни лозови масиви, човек има възможност да спре за почивка в някое шато и на нормални цени да се порадва на местната кухня, наслаждавайки се на прекрасната гледка. Из цялата страна се забелязват все повече нови лозови масиви, в много бивши стопански дворове се гледат животни, има толкова много плодови градини, и всичко това хем ме кара да се пръскам от гордост, хем предизвиква в мен недоумение, защо, по дяволите, хората продължават да мизерстват
+ Мелник - бяло, топло, гостоприемно, вкусно
+ за софиянаци - коритото на Перловска е почистено, храстите са подрязани, алеите по Евлоги Георгиев са с окосена трева, а в средата им греят цветни градинки. Има и пейки, на които отмарящите майки с деца и пенсионери бяха повече от заспалите подпийнали чичковци ( Mr. Green)
+ в София има прекрасни малки заведения, които те карат да се почувстваш като пътешественик, попаднал в далечна страна, а в същото0 време да се намираш на един хвърлей от градския хаос
+ има група от хора, които са адски стилни, трудно ми е да преценя дали са множеството или съм попадала на правилните места. Младите дами се обличат прекрасно и човек трудно може да откъсне поглед
+ след като изпуснах автобус 72 следващия дойде след 5мин. И ме провериха, контрольорите бяха доста спретнати и със специални апаратчета за отчитане на картите. Бяха учтиви. Прецедент, може би  Mr. Green
+ пешеходците използват светофарите. Струва ми се, че намаляват тарикатите, които притичват на червено
+ все повече шофьори в София спират пред пешеходна пътека
+ боклучетата се изхвърлят в кофата

# 1 043
  • The QC to be!!!

ДЕ, също...
Цяла Европа е така за съжаление. Laughing Аз изпаднах в ужас от факта, че в 4* хотел във Виена и Барселона те карат да плащаш интернет допълнително, както и в 5* в сев. Исп.  smile3515

Определено и на мен ми харесва интернета в Борисовата, на Орлов мост, на ЦГ, във всички заведения почти, лекарски офиси, и т.н. Но не го намирам за изкл. защото съм свикнала на подобно. Ако го нямаше този + обаче, щях да го спомена.

# 1 044

+ по пътя за Сливен има прекрасни лозови масиви, човек има възможност да спре за почивка в някое шато и на нормални цени да се порадва на местната кухня, наслаждавайки се на прекрасната гледка.
Къде по конкретно е това  ? Shocked Rolling Eyes

# 1 045
Бискара, имаш предвид, че в Германия няма безплатен Интернет на обществени места?  Shocked Това е странно.

Да, това имам предвид.
И тъй като ми се налага често да посещавам летищата в ДЕ, и там интернета е срещу заплащане. Но затова пък харесвам летището във Виена и Хелзинки, там има интернет колкото искаш:))) На Софийското също се намира Wink
В едно американско кафене съм виждала че има, в центъра на Мюнхен, за други не знам.

# 1 046
В Хамерика има интернет по кафенетата. И в Англия има.
За Италия аз лично си нося донгъл, ама т'ва е щот' съм много работна.

# 1 047
  • Am Dorf (BB)

+ по пътя за Сливен има прекрасни лозови масиви, човек има възможност да спре за почивка в някое шато и на нормални цени да се порадва на местната кухня, наслаждавайки се на прекрасната гледка.
Къде по конкретно е това  ? Shocked Rolling Eyes

Маркрит, аз ходих там http://windyhills-bg.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

# 1 048
В Хамерика има интернет по кафенетата. И в Англия има.
За Италия аз лично си нося донгъл, ама т'ва е щот' съм много работна.

какво е това донгъл:))

# 1 049
tan_nia много е хубаво това шато, набелязвам си го в списька за посещения при следващото идване.
да добавя кьм това което писа; направи ми впечатление че в сьвсем малки селца, които не са туристически обекти има прекрасни кьщи за гости. Имаме кьща в едно Пловдивско село и сьседите ни са направили такьв хотел. На времето имаше плевня с кокошки, а сега се издига една спретната постройка. Дори си имат сайт. В селото сигурно живеят около 100-на човека.
http://www.tourismplovdiv.org/?act=show_page&category_id=214

Последна редакция: чт, 01 сеп 2011, 03:02 от Chrisimommy

Общи условия

Активация на акаунт