Впечатления от България 2011

• 65 549
  • 1 175
  •   1
Отговори
# 1 065
Австралия, за съжаление е светлинни години назад от която и да е друга развита държава по отношение на комуникациите.
Отне ни месец да си прекараме интернет в къщи, а той е единствено ADSL. Ужасно скъп е имаме ограничн трафик.
Единственото нормално нещо, което сегашното правителство направи е, че гласува бюджет за Национален броудбанд.
И аз си бях в България наскоро и не ми се стори променена особено. Всичко си беше, както го оставихме преди 3 години. Разликата е, че ние сме отвикнали и повече неща ни правят впечатление. Аз лично се зарадвах, че всичките ни приятели и познати живеят все така добрел
За пореден път ми прави впечатление, колко добре са поддържани някои по-малки градове, а родната ми София е доста мръсна и неприветлива, но си давам сметка, колко по-трудно се поддържа пренаселен град с неадекватна инфраструктура.
Тук много се забавлявам с австралийските ни приятели, които се жалват, че е мръсно, защото видели два фаса на еди коя си улица. Но тук макар, че им куцат комуникациите останалата инфраструктура е на лице, а и в Западна Австралия сме толкова малко, че почти всички се познаваме  Laughing.

# 1 066
  • USA
Палада, в подфорум "На път" има доста изписано за Черноморието.

# 1 067
...
И тъй като ми се налага често да посещавам летищата в ДЕ, и там интернета е срещу заплащане. Но затова пък харесвам летището във Виена и Хелзинки, там има интернет колкото искаш:))) На Софийското също се намира Wink
В едно американско кафене съм виждала че има, в центъра на Мюнхен, за други не знам.

хммм
юли на Мюнхенското летище си ползвахме без проблем интернет и то напълно безплатно

# 1 068
# 1 069
ми не
точно от там минахме и в 2те посоки
без проблем четохме пресата през iPhone и Macbook, и на двата терминала и то и на отиване и на връщане
малко бавно ставаше логването, но после си беше ОК

newsm78

# 1 070
  • някъде под слънцето...
Всяка година си идвам с огромно желание в България.Не съм взела друго гражданство защото не съм способна да се откажа от българското(Испания не позволява двойно).
Това лято само за   6 дни, и запо4енах да  осъзнавам, 4е не бих искала това  да бъде мястото където ще  някога  ще живее детето ми.

# 1 071
Всъщност не се бях замисляла дали се пожълтява от пушенето, но гугълвах думите никотин, тютюнопушене, жълт, кожа и доста източници посочват, че един от дългосрочните ефекти всъщност е пожълтяване не кожата!  Wink
Без да чета източници, само от лични наблюдения. Пожълтяват пръсти и нокти без значение от пола и евентуално мустаци на мъжете. Т.е. частите, които са в пряк контакт с цигарата. Иначе общият ефект върху кожата е състаряване- повехнала, сива кожа на лицето, плюс засилване на бръчките, тъй като всеки пушач има характерни мимики при пушене.
Има и пушачки с прекрасна кожа, разбира се.

За съжаление малко.

# 1 072
Otidoh si s mnogo predubejdenie, koito ne se potvardiha.
polojitelni
- Sofia i Varna sa po-chisti otkolkoto predi 2 godini
- karaneto e po-lesno i spokoino, poveche spazvat pravilata za dvijenie
- net ima pochti navsiakade ( zavedenia, kafeneta)
- evtin net na Vivacom - onzi sas stika ( 5 lv/mesec i imash dori i v Balkana)
- prekrasno otnoshenie po detskite plostadki
- lekari - privetlivi, usmihnati, dori i za glupavi vaprosi
- shofiori davashti pat na maiki s kolichki
- ostanah ocharovana ot otnoshenieto na instituciite - niakolko danachni v Sofia, energo, toplofikacia, grobishtni parkove
otricatelni
- razbiti trotoari
- problemi s Bulsat.com - montirali anteni na terasata ni i ne gi e grija dori ( e sled 100 preduprejdeni i obajdania antenite poletiaha ot 7 etaj- ste propusna nagloto im otnoshenie)
- horata sa obedneli
- obezverili sa se

# 1 073
  • Пловдив
- problemi s Bulsat.com - montirali anteni na terasata ni i ne gi e grija dori ( e sled 100 preduprejdeni i obajdania antenite poletiaha ot 7 etaj- ste propusna nagloto im otnoshenie)
Не ги защитавам, ама не са виновни те. Всеки, който ползва булсатком сам си определя къде да си сложи антената. Да, може и да си платиш за монтаж, но ти казваш къде (според зависи на къде се пада сателита). Съседите ти, които ползват булсатком са виновни, явно от твоята тераса има най-добро изложение към сателита и им е било по-лесно да ги монтират там.

# 1 074
Tehnicite sa narushili i povredili chastna sobstvenost. ( tova sa mislesti hora nezavisimo koi kakvo im e kazal)

# 1 075
И аз като Titina отидох предубедена. Но още с пристигането бях приятно изненадана.
Автобуса на Биомет имаше безплатен Интернет. За такова нещо тук мога само да мечтая.
Пътищата- асфалтирани главни пътища, строят се магистрали. Дупките от миналата година са в историята.
На Обнова тоалетната чиста със сапун, топла вода, и хартия за ръце. Абсолютен шок беше за мен след като от години това е една от най мизерните тоалетни, които знам.
Варна много по чиста. Само трябва да оправят улиците, че са с много дупки.
Държавното здравеопазване не мога да го коментирам. Но като си платиш всичко става много бързо. Тук за 6 месеца не можаха да ми сложат диагноза. Там за 4 дни всичко приключи.
Цените в магазините високи, в заведенията и те претърпели корекция към по високи.
Хората масово се оплакват от ниски доходи и по трудно си намират работа.
Шофьорите според мен все още не са много дисциплинирани. Все още бързат за къде не знам. По пътя за Златни Пясъци има камери, не знам дали помагат. Като цяло обаче видях по малко катастрофи. Иначе автопарка много стар. Особено в малките градове. Онзи виц за рекламата в Германия " Елате в България, вашата стара кола е вече там" за съжаление е реалност.
Туристи много и масово румънци. Явно им харесва у нас защото от година на година стават все по вече.
Все повече продавачки казват добър ден и довиждане. Като цяло обслужването според мен се е подобрило.
В Хепи на Св. Константин и Елена станах свидетел на много грозна сцена. Сервитьорите бяха много любезни и усмихнати. Но се появи един як господин по джапанки, май управител се явяваше.  Държа се като абсолютен простак, крещя и обижда работниците си и това пред клиентите. Сервитьорката , която ни обслужваше само се усмихваше и каза че това е абсолютно нормално.
Като цяло ми хареса много повече от друга година. И ми беше много трудно да си тръгна.

# 1 076
  • София - Рим и обратно
Aз също се изненадах приятно от все повече обществени тоалетни. Чисти, с тоал. хартия, сапун.
Особено тези на софийското летище, изрядни са. Изобщо не може да става сравнение с тези на римското летище примерно Sick

# 1 077
Да се включа и аз с пресни впечатления Wink

Като цяло и аз бях приятно изненадана. Надявах се много този път нещата да са по-добре от миналата година и дали заради позитивното мислене или заради това, че от миналата беше толкова отвратителна, че просто е било дъното на лошотията  Stop - просто този път от много години насам успях да си почина  Laughing

Конкретно:

да не кажа силна дума, ама поне 80% от младите мъже които видях бяха с обезкосмени крака.
горе долу 80% пак от мъжете имаха огромни татуировки - целия гръб, много голяма на прасеца или целите ръце.

Жените за мен бяха или супер кльощави, или дебели. Средно положение почти не видях.

пътищата са доста оправени.

липса на тоалетни в големи заведения по крайморксата алея във Варна - вярно на близо имаше обществена в прилично състояние, ама ако се заседиш за 2-3 бири  Whistling не е много удобно  Laughing

приятно изненадана от плажа във Варна - момчетата, които го поддържат наистина не само прибират парите, а и поддържат - чистят и тн. За разлика от Балчик, където само гледаха да си приберат 5лв за чадър и не им пукаше дали е мръсен плажа, дали е скъсан чадъра и тн.

# 1 078
...
Особено тези на софийското летище, изрядни са. ...

аз точно там нацелих момент, когато някоя "дама" беше пушила в 00 на летището
 Sick

# 1 079
И във Варна тоалетните на летището бяха много чисти.
Влакът Варна - София ме изненада приятно - чисто и обслужването на ниво

Общи условия

Активация на акаунт