Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 738
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Миналата година беше едно случайното число за всички желания, да. И да, наистина децата се класираха в низходящ ред според него. Което е абсолютно... некоректно. За да има по-голям шанс за прием едно дете, трябва числата да са различни за различните градини. Иначе веднъж ощастливено с число 1358 например, отпада директно в дъното на всички списъци и класирания Sad Без значение коя градина му е първа и коя последно желание.

Тази година - не е ясно. Аз до последно имам надежда промените да са именно в тази насока - различни случайни числа за различните желания.
Само дето никой не публикува нито повече информация, нито разяснения... Смятам, че Register наистина е запознат/а с нещата, но едва ли някой го/я кара да пише тук. По-скоро споделя отвреме-навреме информация по собствено желание и за наше улеснения. И едва ли може да публикува тук всички детайли, особено пък ако не е упълномощен/а  Confused

# 106
забравила съм от миналата година как стояха нещата с изследванията?
Имаме направление за кръв от началото на май (нали е валидно 1месец?) ако идем другата седмица за кръв,колко дни са валидни изследванията?Т.е. ще важат ли за пред градината ЖиЗ ако го приемат сега началото на юни?

# 107
  • Варна
Тази година - не е ясно. Аз до последно имам надежда промените да са именно в тази насока - различни случайни числа за различните желания.

Има логика и наистина е по голям шанс, дано така направят, това и на мен не ми е още ясно, но по обясненията клоня, че номера ще е е един, дано не съм права  Confused

# 108
Не е човешко да превръщат 31май в съдбоносен ден за толкова млади семейства и всичко да е такава драма....

# 109
  • Варна
забравила съм от миналата година как стояха нещата с изследванията?
Имаме направление за кръв от началото на май (нали е валидно 1месец?) ако идем другата седмица за кръв,колко дни са валидни изследванията?Т.е. ще важат ли за пред градината ЖиЗ ако го приемат сега началото на юни?
Чревни дадоха ли ти? Според мен ги пусни на 30.05, така ще станат до края на седмицата, тъкмо ще е ясно и за сборните групи, и на 06 юни може да тръгне.

# 110
  • Варна
Сисе направленията вече не важат 1 месец, не си спомням колко, но май намалиха срока с няколко дни - 28 ли стана, не съм сигурна, но провери.
 Peace
Трябваше ли да се ходи след като излязат резултатите пак при лекаря за бележка?

класирането на принципа на случайното число е мистерия голяма и никой не си дава труд да го обясни как точно действа.
В разясненията пише: Класирането се извършва на принципа на случайните числа. Директорите осъществяват приема в детското заведение, като използват системата Електронен регистър. При наличие на свободни места, директорът ги завежда в системата, стартирайки процедура по прием. Електронната система е автоматична, тя осъществява връзката с отдалечения сървър за случайни числа и извършва класирането на заявленията в съответствие с Процедура за постъпване на деца в общинските детски ясли, целодневни детски градини и обединени детски заведения на територията на Община Варна.

Приемът се осъществява за всички заявления за дадена възрастова група, посочили детско заведение със свободни места. За всяко дете бива изтеглено уникално случайно число от 0 до 9999.

от подчертаното си правя извода, че всеки директор стартира сам процедурата за прием, която се свързва със сървъра и се генерира случайното число. Това означава, че би трябвало детето да фигурира с различни случайни числа в различните градини, защото всеки директор стартира независимо класиране.  Но никъде не е обяснено как се отчита поредността на желанията, което е другата мистерия.  newsm78

# 111
И аз си мисля, че за всяка градина случайното число на детето трябва да е различно........ то иначе не виждам смисъл всяка директорка да си прави томбола.......... щеше да си остане по старому - една томбола в Общината и най-големите номера влизат, малките "горят"..........  newsm78
Ще чакаме 31-ви и ще видим.........

# 112
Някой знае ли в колко часа е тегленето на 31-и?

# 113
Мисля, че е в 9,00 ч а 31ви май

# 114
  • Варна
А в колко ще качат резултатите?

Имам и още един въпрос, ако някой знае да отговори. Ако дете ходи на ДГ, обаче се наложи поради преместване в друг град да се отпише, и след 4 месеца примерно пак се налага да се върне и запише в старата градина, отново ли се кандидатства и се връща ако го изтеглят в класирания, или има вече някакво предимство и влиза без класирания?
Питам това защото днес една майка ми каза че миналата година е била в тази ситуация и детето й се е върнало в градината без да кандидатства отново. Това за мене означава че въпреки класиранията и лотариите в градините си правят каквото искат.

# 115
малеее миналата година какво бешеее.....заби сървъра....на някой го отваряше-на други не....публикувахме целите списъци... ужас направо... голямо напрежение  Crazy

# 116
Дано тази година няма такива проблеми Praynig
Момичета колко дни след 31ви май трябваше да подадем документи, че за писваме децата в ОДЗ ако са приети де newsm78

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 08:37 от Netty

# 117
  • Варна
Дано тази година няма такива проблеми Praynig
Момичета колко дни след 31ви май трябваше да подадем документи, че за писваме децата в ОДЗ ако са приети де newsm78

Една седмица - до 6 или 7 юни...

# 118
Ех, момичета, радвам се на тези, които са оптимистично настроени  Hug, аз не съм от тях, чакам със свито сърце 31 май и дано сутринта да е тегленето, че до следобед ще съм се побъркала  #Crazy

# 119
  • Варна
Ех, момичета, радвам се на тези, които са оптимистично настроени  Hug, аз не съм от тях, чакам със свито сърце 31 май и дано сутринта да е тегленето, че до следобед ще съм се побъркала  #Crazy
Спокойно и аз съм като теб. Sad

Общи условия

Активация на акаунт