Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 796
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Регистер, над твоя пост писах с въпроси към тебе. Виждам че всеотдайно ни отговаряш и влизаш в положението за което благодарим. Ще очаквам да отговориш и на моите въпроси.

# 151
Регистер, кажи ни моля те какви са дупките и пропуските на тази система? Не може да няма такива,защото всеки ден слушам от майки по градинките как влизането  градина им било уредено с връзки, и за разлика от мене те са напълно спокойни за утре. Явно директорките на градините все пак играят някаква роля в тегленето.
И още един важен въпрос имам. Знаем къде колко свободни места има. Защо обаче не можем да следим къде колко деца са кандидатствали? Така поне ще знаем горе  долу какъв е шанса ни за приемане.

Не мога да ви смогна  Simple Smile

За това класиране и начина по който се прави, гарантирам че няма начин.
Всичко в тази списъци е проследимо, случайните числа също подлежат на проверка. 

Свободните места, заетостта по градини, броя на деца участвали в класирането се вижда в лог файловете в контролния панел при директорите след като завърши приема.

# 152
  • Варна
Лог файловете казваш.... newsm78 Няма начин да се добера до тях. Ние сме кандидатствали за ОДЗ 16 " Българче" Има обявени 31 или 32 места за първа група 2008 . Всичко давам да разбера с колко деца се конкурираме и са кандидатствали за там. Ако знам че има 30 с предимство, по добре още днес да пия една студена вода.

# 153
Добре де, дайте го все пак и малко по-оптимистично! Защо за ..поне секунда не допуснете, че всички деца, чиито (луди  Mr. Green) майки пишат тук ще бъдат приети? Стига сте мислили само негативния вариант, нали знаете, че човек каквото мисли-това го застига!
 Аз съм сигурна, че утре няма да сварим да споделяме радостта си тук  Grinning. Успех на всички.

# 154
  • Варна
Добре де, дайте го все пак и малко по-оптимистично! Защо за ..поне секунда не допуснете, че всички деца, чиито (луди  Mr. Green) майки пишат тук ще бъдат приети? Стига сте мислили само негативния вариант, нали знаете, че човек каквото мисли-това го застига!
 Аз съм сигурна, че утре няма да сварим да споделяме радостта си тук  Grinning. Успех на всички.

Ами щото държавата ни и града ни го направиха така.Заради тях не мога да съм оптимист за утре. Родена съм във Варна и аз и мъжа ми, работим и си плащаме данъците. И не ми се сърдете но не одобрявам това че приемат децата на новодошли в града с адресни регистрации от преди 2 месеца.Заради тях аз най вероятно ще трябва да водя детето си в някое село на градина само и само да мога да почна работа все пак. При мене не търпи отлагане, няма и баби да гледат малкия.

# 155
  • Варна
И аз съм решила да мисля позитивно, ама все пак да вмъкна  Mr. Green че щеше да е по хубаво за всяка градина да имаме различно число, така щяхме да си пробваме късмета на тотото 4 пъти  Joy

# 156
И аз съм решила да мисля позитивно, ама все пак да вмъкна  Mr. Green че щеше да е по хубаво за всяка градина да имаме различно число, така щяхме да си пробваме късмета на тотото 4 пъти  Joy

И аз съм на това мнение.

# 157

Ами щото държавата ни и града ни го направиха така.Заради тях не мога да съм оптимист за утре. Родена съм във Варна и аз и мъжа ми, работим и си плащаме данъците. И не ми се сърдете но не одобрявам това че приемат децата на новодошли в града с адресни регистрации от преди 2 месеца.Заради тях аз най вероятно ще трябва да водя детето си в някое село на градина само и само да мога да почна работа все пак. При мене не търпи отлагане, няма и баби да гледат малкия.
Joy И аз и мъжо сме от Русе,по същия начин работим и си плащаме данъците тук,нито имаме баби и дядовци наоколо да гледат малката,не виждам с какво моето дете не заслужава да посещава градина?Аз пък не разбирам защо все има недоволни от това или оново,преди се сърдиха,че се влизало с връзки и пари под масата,сега пък се обиждаме що така компютър ще ни тегли чрез жребий,угодия няма.Както и да  е - успех на всички подали документи,независимо дали са самотни родители,с близнаци,тризнаци,живеещи във Варна от 40години или 2седмици.Всички деца заслужават поравно правото да посещават градина,нова и чиста с добри педагози  Peace

# 158
Миналата година беше едно случайното число за всички желания, да. И да, наистина децата се класираха в низходящ ред според него. Което е абсолютно... некоректно.
При подреждане на списъците, заявленията с еднакъв брой предимства (или без такива) се подреждат по случайното число, като заявлението с по-голямо число е по-напред в списъка.

Подобен аналог - 6-ца в училище е оценка за максимум знания, а не 2-ката, макар, че е  по-напред в броенето на естествените числа.

Класирането на деца на случаен принцип може да бъде направено по един от следните варианти:
    1) Взимане на поредността на желанията в предвид, с единствено случайно число за всички желания
    2) Добавяне на тежест на желанията и различни случайни числа за всяко едно желание
    3) Различни случайни числа, където поредността на желанията не играе важна роля

Вариант 1 беше избраният вариант за тазгодишното класиране. При него децата влизат в най-голямото си желание, ако имат достатъчен бал за него, като балът бива изчислен на базата на единствено случайно число за всички желания. Резултатът е, че повечето деца влизат по първото си желание - 80%, а 10% по второ, 5% за трето и четвърто.*

Вариант 2 беше обмислен, но не беше неприложим за тазгодишното класиране, заради правилата. При него спецификата е, че желанието има по-голяма тежест от изтегленото случайно число. Това значи, че всички деца посочили дадена детска градина като първо желание ще бъдат изтеглени пред всички деца посочили същата детска градина като второ и следващо желание. На практика, децата посочили дадена градина като първо желание се състезават да влязат в нея на базата на случайното си число. Дори и дете което е избрало градината като второ желание да има по-голямо случайно число от дете избрало градината като първо желание, то ще бъде прието след детето с първо желание. Децата с предимства отново биват приети пред всички останали (Предимствата имат по-голяма тежест от избраното желание). Резултатът е, че над 95% от приетите деца са приети по първото си желание.*

Вариант 3 не гарантира поредност на желанията, в смисъл, ако дете изтегли много голямо число по четвъртото си желание и много малко по първото си, то ще бъде прието по четвъртото си желание. Макар и системата винаги да приема децата по максималното желание за където им стига бала, когато самото желание няма тежест, определящ фактор стават само изтеглените различни случайни числа по различните желания. Резултата е, че децата влизат около 60%, 20%, 15%, 5% по първо, второ, трето и четвърто желание.*

* Посочените проценти са ориентировъчни, извадени на базата на статистични данни от няколко теста и осреднени. Истински прием няма да е с точно тези проценти, заради характера на случайните числа. Въпреки това вярваме, че посочените от  нас данни са достатъчно статистически вярни за да бъдат основа за взимане на решения.

# 159
Дано имаме всички късмет утре Peace. Уж съм оптимистично настроена, но така ми е свит корема, хайде да идва най-сетне утре Grinning
БЛАГОДАРИМ ТИ Register  Hug

# 160
  • Варна
Регистър, благодаря за обясненията. Ако това беше написано в сайта никой нямаше да се тюхка до последно кое и как ще стане....

Само едно не съм съгласна - че не може да има уредени деца, за мен е пълен абсурд, винаги има начин. Аз също вече знам за такива... и се чудя няма ли как нещата да са 100% явни и всичко да се вижда, а не да се теглят от компютри и тем подобни Confused
Давам пример с една Шампионска лига, където минават милиарди пари и могат да си направят какъв ли не софтуер за жребии. Там хората теглят по най-елементарен начин топките, отварят, показват, вижда целия свят - няма скрито, няма покрито... така вече съм убедена че няма как да има уредени неща, но в нашия случай не мога да се съглася... това мнение си е лично МОЕ.

# 161
Register, благодаря за включването, но моля, не вадете думите ми от контекста на това, което съм казала.

Нямам сили да коментирам повече.
Бог да е на помощ на всички, които не попадат в списъка на "щастливците" с предимство.

# 162
Проблемът е обема - ако не се лъжа в Шампионска лига са 32, докато тук става въпрос за 2000-3000 деца. Няма по-бързо и лесно решение. А и списъците трябва да бъдат пресметнати.

Всъщност точно заради това разчитаме на сървъра за случайни числа на Д-р Мадс Хеър.
Обсъждали сме най-различни варианти и този беше възможно най-достоверен.

# 163
  • Варна

Joy И аз и мъжо сме от Русе,по същия начин работим и си плащаме данъците тук,нито имаме баби и дядовци наоколо да гледат малката,не виждам с какво моето дете не заслужава да посещава градина?Аз пък не разбирам защо все има недоволни от това или оново,преди се сърдиха,че се влизало с връзки и пари под масата,сега пък се обиждаме що така компютър ще ни тегли чрез жребий,угодия няма.Както и да  е - успех на всички подали документи,независимо дали са самотни родители,с близнаци,тризнаци,живеещи във Варна от 40години или 2седмици.Всички деца заслужават поравно правото да посещават градина,нова и чиста с добри педагози  Peace

Всички деца заслужават да са на градина.За това че се караме се сърди на държавата. Но щом ще слагат предимства, нек поне сложат и това. Примерно аз съм на 36 години и цял живот данъците ми са отивали във Варна и с тези данъци са строени или ремонтирани градини във Варна примерно. А ти досега или  доскоро си ги плащала в Русе и изведнъж идваш тука и ми вземаш правото на градина.Другата разлика между мене и тебе е например че аз съм работодател.Това не се счита за предимство, но за да осигурявам работа на 30 човека, аз всеки ден откакто се е родил малкия трябва да търся начини с него или без него да ходя на работа, за да създавам работа на тези 30 човека и да ги опазя от съкращения.

# 164
Вариант 1 беше избраният вариант за тазгодишното класиране. При него децата влизат в най-голямото си желание, ако имат достатъчен бал за него, като балът бива изчислен на базата на единствено случайно число за всички желания. Резултатът е, че повечето деца влизат по първото си желание - 80%, а 10% по второ, 5% за трето и четвърто.*

Е КАК ТАКА СЕГА ИЗЛИЗА ЧЕ ЩЕ ИМАМЕ ЕДНО ЧИСЛО И ЗА 4-ТЕ ЖЕЛАНИЯ. НАЛИ ОБЯВИХА ЧЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗЛИЧНИ И ТАКА ЩЕ ИМАМЕ РАЗЛИЧЕН ШАНС.
КАК НЕ ВИ Е СРАМ БЕ ХОРА ОТ ОБЩИНАТА, СЛИВИ ЛИ ИМАХТЕ ЧЕ НЕ ИЗЯСНИХТЕ ПО-РАНО. СЕГА ИЗЛИЗА ЧЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ Е МНОГО ЦЕННА ПРИ ПОДРЕДБАТА НА ЖЕЛАНИЯТА.
ТОЛКОВА МИСЛЕХ КАК ДА ПОДРЕД ЖЕЛАНИЯТА И СЕГА ИЗЛИЗА ЧЕ СМЕ ПРЕЦАКАНИ, ЗАРАДИ ГРЕШНА ИНФОРМАЦИЯ.
РЕГИСТЪР  КАЖИ В КРАЙНА СМЕТКА ЕДНО ЛИ ЩЕ Е ЧИСЛОТО И ЗА 4-Т ЖЕЛАНИЯ И АКО ДА КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ГРЕШНАТА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО НИ БЕ ДАДЕНА.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 14:17 от toffifee

Общи условия

Активация на акаунт