Прием Детски Градини Варна - 2011 тема №2

• 42 770
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Хайде обратното броене започна Crazy

Утре ако случайно не можем да влезем в интернет да проверим/имам съмнения за претоварен трафик.../, та варианта ще е да обикаляме по градините, нали?

# 136
  • Варна
Аз съм в стрес, паника и не знам какво още, както писах на предната страница.
Преди малко се обадих в градината по първо желание, говорих с директорката и тя каза, че родители могат да присъстват утре м/у 9 и 10ч и това, което щели да видят е как принтира списъците на приетите деца.

За Моряче ли става въпрос, защото от там са казали нещо подобно: НЯМАЛО ДА ИМА ТЕГЛЕНЕ КАТО МИНАЛАТА ГОДИНА А ЩЕЛИ ДА ПРИНТИРАТ САМО СПИСЪЦИТЕ, ЗА ПРИСЪСТВИЕ КАЗА ЧЕ МОЖЕЛО ДА ИМА, НО НЯМАЛО ДА ИМА ТЕГЛЕНЕ, А САМО ПРИНТИРАНЕ ...

Тези хора ще ни подлудят, кой ще ги тегли тогава  Shocked Shocked Shocked
Първо ви моля за спокойствие, за всичко е помислено.
Защо всеки път трябва да се изпада в паника?!  Crossing Arms

Тегленето е насрочено за 9:10 ч. на 31.05.2011
В този час на сървъра се стартира автоматична процедура за всички градини и групи - яслени и първи за новия прием.
Теглят се числата, пресмятат се списъците и се появяват в контролния панел на директорите, за да се разпечатат.
Всички тези стъпки се виждат по етапно в контролният им панел.
Всеки директор ще има достъп до пълния лог на приемите за яслена и първа група нов прием и ще може да ги разглежда.

След приема в Дирекция Образование ще се осъществи проверка за достоверността на числата изтеглени от сървъра за случайни числа.

Тегленето на числата е автоматично, за да се избегнат проблеми по градините със синхронизация на директорите, хардуер, софтуер, Интернет свързаност и т.н. Желанията са до 4, за да се изготвят списъците е нужно всички градини да са с приключил списък. Дефакто натискане на бутон няма да има, а ще има генериране в точно време (9:10) еднакво за всички градини. Така или иначе благодарение на сървъра за случайни числа, самото генериране и истинност ще бъде проверена.

Приемът утре е със същият алгоритъм използван в ежеседмичните тегления в петък в 19ч. и не се различава.

Списъците в справочния сайт www.gradini-varna.com ще бъдат качени най-късно до обяд.

Извинявай, Регистър, но на мен пак не ми е ясно  Sad Sad Sad Нали уж тегленето щеше да става отделно във всяка градина, сега излиза че пак ще се тегли централно  newsm78 newsm78 newsm78

# 137
Регистър, благодаря за обясненията (въпреки, че не ми стана много ясно  newsm78 ), но кажи моля те, кога, в колко часа ще можем да видим списъците с приетите деца.

# 138
и аз ъук в трепетно очакване Simple Smile
Цитат
А какви документи се подават, че съм забравила? Гледах на сайта, но не намерих никакво инфо.
Това и мен ме интересува,при записването какво се носи?

# 139
Майчета не съм писала в темата но съм чела всеки ден.Искам да пожелая късмет на всички деца дано ни приемат всички Praynig Hugи на мен ми е страшно притеснено.Късметттт

# 140
Директорите работят сами със системата. Те обявяват свободните бройки в контролния си панел и системата извършва класиранията в определено време.
Миналата година бройките свободни места и приемите се стартираха от Дирекция Образование. От януари тази година всичко е автоматично. Т.е. действията се извършват от сървъра.

Числата се изтеглят за градината в която са подадени заявленията и са еднакви по четирите желания. Самото теглене от сървъра се извършва на един сет за група за всички заявления - числата не се повтарят.

Това и мен ме интересува,при записването какво се носи?
[/quote]
Регистър, благодаря за обясненията (въпреки, че не ми стана много ясно  newsm78 ), но кажи моля те, кога, в колко часа ще можем да видим списъците с приетите деца.
Пред градините трябва да ги видите до 10 часа.
В сайта не се ангажираме с точно време, но до обяд най-късно ще бъдат публикувани.
Планувана е проверка на числата и приема от Дирекция Образование.

# 141
  • Варна
Благодаря за разясненията! Стискам палци момичета, поне тези, които сме тук да се похвалим:)

# 142
  • Варна

Числата се изтеглят за градината в която са подадени заявленията и са еднакви по четирите желания. Самото теглене от сървъра се извършва на един сет за група за всички заявления - числата не се повтарят.

И след като числата са еднакви и за четирите желания, как ще се спазва тогава последователността на желанията Thinking Дайте някакъв пример, за да схванем цялата процедура, защото на мен /може би съм най т.... в този форум/ все още не ми е ясно...  ooooh!

# 143
  • Варна

И след като числата са еднакви и за четирите желания, как ще се спазва тогава последователността на желанията Thinking

Предполагам, че детето с най-големия номер влиза 1во желание, след това другото, и ако вече няма места за първото му желание, отива второ, ако не - трето.

# 144
  • Варна

И след като числата са еднакви и за четирите желания, как ще се спазва тогава последователността на желанията Thinking

Предполагам, че детето с най-големия номер влиза 1во желание, след това другото, и ако вече няма места за първото му желание, отива второ, ако не - трето.

Да, но примерно в градината по второ желание твоя номер може да е по-голям от на деца, на които им е първо желание за тази градина... и излиза че ти с второ желание може да влезеш, а то по първо не...  ooooh! поне аз така си го обяснявам...

# 145
  • Варна
Дааа, всичко зависи от случайното ти число - ако е по-голямо, дори и да ти е 4то, а на някое дете с по-малък номер 1 во желание, си влиза детето с по-големия номер, без значение желанието. Поне аз така си го обяснявам.

# 146
Т.е. за децата с по-малко случайно число, шансът е минимален, независимо как са им подредени желанията  newsm78, така ли е според вас?

# 147
  • Варна
Т.е. за децата с по-малко случайно число, шансът е минимален, независимо как са им подредени желанията  newsm78, така ли е според вас?

Да! Според мен е така...

# 148
  • Варна
Регистер, кажи ни моля те какви са дупките и пропуските на тази система? Не може да няма такива,защото всеки ден слушам от майки по градинките как влизането  градина им било уредено с връзки, и за разлика от мене те са напълно спокойни за утре. Явно директорките на градините все пак играят някаква роля в тегленето.
И още един важен въпрос имам. Знаем къде колко свободни места има. Защо обаче не можем да следим къде колко деца са кандидатствали? Така поне ще знаем горе  долу какъв е шанса ни за приемане.

# 149

Числата за различните деца не са еднакви. Само близнаците участват с еднакви числа, за да не се разделят, лесно се виждат в списъците.

Приемът се осъществява за всички заявления за дадена възрастова група, посочили детско заведение със свободни места. За всяко дете бива изтеглено уникално случайно число от 0 до 9999. Най-отгоре в списъците се класират децата с предимства. При равен брой предимства или при липса на такива - по големина на случайното число (по-голямото случайно число бива класирано първо). Всяко дете бива прието по първото си желание, за което може да бъде класирано.

Заявления с наличие на задължение по неплатени данъци, без поне един родител с адрес по лична карта във Варна или с непълен комплект документи се подреждат под всички останали.

За всички тези случаи системата не взима предвид предимства.

Детето ще бъде прието по реда на желанията си, ако има свободно место. Т.е. случайното му число по текущото желание може да го класира в списъка на градината.

Да! Според мен е така...

Да, ест. че е така.

Но въпреки това, зависи от района в който кандидатствате.
Ще има няколко градини, в който ще има свободни места след приема.

Последна редакция: пн, 30 май 2011, 12:03 от Register

Общи условия

Активация на акаунт