Шофирате ли

• 20 315
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Щом се пооправих обаче, веднага се качих на колата, беше ми ясно, че панирам ли се покрай случката - от мен шофьор вече не става.

Аз съм катастрофирала също в началото на шофирането си - за щастие, без сериозни последици (само комоцио)..Но изобщо не ме беше страх после да се кача, станах просто по-внимателна.
Истински ужас обаче изпитах, когато мъжът ми катастрофира и дълго време не се знаеше дали ще оживее..А тогава всички разчитаха на мен да хвърча между болници и градове за разни важни неща..
Та..толкова ме беше страх, че се тресях като лист..и спирах периодично да драйфам край банкетите..Развивих и панически атаки даже..
Обаче си казах, че нямам избор и че ако не се справя това може да му коства живота. и известно време карах  спо 20 км, после с по 40 и тн..

# 136
Шофирам, да, ама от 7-8 години карам само автоматик - дотолкова свикнах, че имам чувството, че една "ръчка" ще ме затрудни. Та, автоматикът брои ли се за шофиране или се отчита като раждането (който е раждал нормално, раждал е; който е раждал секцио, просто е претърпял операцияLaughing
А шофьорските курсове изкарах на 17; книжката обаче, си я получих, когато навърших 18. Карала съм москвичи, вартбурзи и трабанти по него време; в общи линии каквото паднеше подръка. Ама пък курса го изкарах на лада  Sunglasses  Mr. Green
Имах един период на не толкова активно шофиране, но пък после като се развихрих...При второто раждане много държах да си отида до АГ-то сама с мойта си кола. Така и стана, ама после бях разубедена, че няма как при изписването да си се прибера сама, та колата ми беше върната по местоживеене  Laughing

# 137
  • Пловдив / София
Нямам книжка и не желая да имам. Толкоз. Мисля, че от малко хора става наистина добри шофьори. Аз не ставам.
И колкото повече хора по пътищата го осъзнаят и доброволно слязат от колите, толкова по-добре.

# 138
Дъщерята може да кара кола, кара много добре. Но не бързам с курса и купуването на бричка. Винаги съм я учила да може да спечели достатъчно пари и винаги да си позволява такси.
Направо ме е страх - такива весели самоубийци се движат по улиците.
Как така не бързаш с книжката? Няма книжка, а ти ѝ даваш семейната кола или я водите на полигон да се учи?

И аз задавах същия въпрос, но явно отговор няма да получим. Малко се получава- Крадеца вика "Дръжте крадеца "". Но аз лично се надявам да са свободни съчинения.
Щом се пооправих обаче, веднага се качих на колата, беше ми ясно, че панирам ли се покрай случката - от мен шофьор вече не става.

Аз съм катастрофирала също в началото на шофирането си - за щастие, без сериозни последици (само комоцио)..Но изобщо не ме беше страх после да се кача, станах просто по-внимателна.

Само една катастрофа имам за година на сам. Аз от тогава съм активен шофьор. Един пич ме удари отзад. На колата ми й нямаше нищо и на мен също. Но лошо ударих глават. А беше лек удар на автомобилите. От тогава на този светофар ляв завой не правя... А да не казвам, че месец по-късно ме беше страх на всички светофари в този квартал. Почна да ме гони параноя на светофарите и винаги гледам на задното огледало като спра.  ooooh! Но тогава ако не бях продължила да карам съм сигурна, че нямаше  да преодолея страха.

# 139
Шофирам активно. Щетите ми са все от паркинга.

# 140
Да, от мнооого години - предимно градско. И моите щети са от паркиране  Embarassed. Ама много неадекватни по улиците, бе, хорааааа! Вчера един циганин с колело щеше да ми се метне на капака - изскача от нищото, гледа назад и кара ....луда работа! Според мен съм внимателна и толерантна, но не мога да кажа същото за жените-шофьорки - особено с по-"класна" кола - агресивни, неориентирани, "недосегаеми".

# 141
  • Mediterraneo
Наистина е много важно при инцидент да не се поддаваш на страха и паниката, а да продължиш да шофираш! Иначе забрави!
Три месеца след като взех книжка ударих колата. Слава богу, освен уплахата за мен и детето, в резултат имаше само сгънати ламарини  Praynig Мъжът ми не ме остави на спокойствие, постоянно ме караше да ходя с неговата кола насам- натам, само и само да не спирам да шофирам. Преодолях страха си и сега не мога да живея без да съм шофьор, не обичам да се возя, а да управлявам.
Дисциплиниран водач съм, смея да твърдя, ноооо много псувам! Като каруцар съм  Blush

# 142
Щото не си чувала как псуват жените-таксиджийки! Laughing
аууу, какъв женски образ имат в 973, не е истина! ooooh!

Тази жена шофира като мъж, изглежда като мъж и псува....по-страшно от мъж. Laughing

П.С. Нуждая се от окуражаване, за да се хвана с шофьорски курс. Blush

П.П.С. С Таня съм абсолютно съгласна, разказах скорошна случка с нас на магистралата, когато каращата пред нас Туарег дама не знаеше точно в кое платно иска да шофира и половината джиш беше при тировете, а другата - при нас! Laughing

# 143
  • гр.София
Това ми е болна тема. Гласувах с "искам, но не мога." Струва ми се, че изпуснах момента да изкарам книжка. Бих шофирала в някакъв идеален свят, в който всички спазват правилата. Дори като пътник се паникьосвам на пътя, а като шофьор-не мога да си представя. Но пък майка ми на 55 г. взе книжка. Така че имам време да събирам смелост.

# 144
  • Стара Загора
Сега се чудя на себе си защо по-рано не съм се научила  ooooh! Шофирам всеки ден .Сякаш съм се сраснала с колата си .Сега искам и тир да се науча да карам ,напук на всичко женствено  Mr. Green

# 145
И аз гледах скоро една мацка с класна кола по магистралата как се чудеше какво прави там и в коя лента да кара. Освен това и се дразнеше ако някой я изпреварваше и току натискаше клаксона да й направят път да мине напред. Накрая точно преди Горни Богров я спря полицията и колкото и да е идиотско това колегата натисна клаксона като минахме край нея и двамата и замахаме захилени като репи.  hahaha
Мен ме уплаши катастрофата защото ми беше втора за 3 месеца и то все като пътник. Втория път се забихме челно в насреща идваща кола като ние бяхме с 80, а другата кола с 90 км/ч. Колегата, който караше заспа и навлезе в насрещното платно, стана толкова бързо, че не успях да реагирам. Дълго време след това се обвинявах, че не съм направила нищо, с което да предотвратя удара.

# 146
Дъщерята може да кара кола, кара много добре. Но не бързам с курса и купуването на бричка. Винаги съм я учила да може да спечели достатъчно пари и винаги да си позволява такси.
Направо ме е страх - такива весели самоубийци се движат по улиците.
Как така не бързаш с книжката? Няма книжка, а ти ѝ даваш семейната кола или я водите на полигон да се учи?

И аз задавах същия въпрос, но явно отговор няма да получим. Малко се получава- Крадеца вика "Дръжте крадеца "". Но аз лично се надявам да са свободни съчинения.

По този въпрос аз съм си признала. И съм обрала форумското възмущение. Карат от 13 годишни.. За мен по-опасни са тези, на които им е много забранявано, взимат книжка и излизат веднага на пътя. 

# 147
Мен баща ми започна да ме учи да карам Ладата още не 16 години, но майка ми каза, че дори и да взема книжка пак няма да ми даде да карам сама колата и аз в знак на протест не записах шофоьорски курс.   Rolling Eyes

# 148
  • София
Жозка, аз теб не си те представям без кола, бе, жено, изненадА ме в тая тема.
Ще ти лепне много, слушай какво ти казвам.

Много си го обичам аз шофирането. Преди 4 години взех книжка, като останах сама да си гледам детето, пък той тръгна в 1 клас, а работата ми беше на 13 км от нас, та отиването и прибирането или трябваше да ми изядат заплатата в таксита, или времето в градския транспорт.
Зор беше, много голям. Първият месец се разревавах от нерви в момента, в който се приберях.
Сега да ме видиш  Party Като тръгвахме да купуваме лятна количка за бебето, основното ми беше да се прибира с едно движение в багажника - беше ми писнало половин година да съм ограничена в придвижването в колата.
Такава свобода ми дава шофирането, крила ми поникнаха като започнах да карам активно.

Като сме с мъжа ми, кара той - и също ми харесва много да се возя вместо да карам. Но ми е хубаво да знам, че ако ми щукне да се метна на гости на приятелката ми в другия край на града, не трябва да разчитам на никой, освен на кефа си  Laughing

За паркирането явно презумпцията е, че жена не може да паркира успоредно  Laughing Вчера бяхме на консултация с дребното и паркирам пред болницата, успоредно, на тясна уличка и на не много голямо място. 2 групички зяпачи се събраха (мъже), с ехидни усмивчици да гледат как ще се издъня  Laughing По средата на маневрата като се видя, че ще стане работата без да се блъскаме и стържем ламарини, рязко им спадна интереса и се обърнаха да си довършат приказката  hahaha

# 149
браво дами, възхищавам се на уменията ви да шофирате.
аз съм толкова зле с колите, че ги деля само на малки и големи , и тъмни и светли Mr. Green.
изобщо не различавам коя, каква е. веднъж една приятелка ме чакаше, и при все, че съм се возила безброй пъти в нейната кола се качих на съвсем друга и дори нахоках шофьора, че е сложил някаква торба в краката ми. човекът беше приятно изненадан и махна торбата и едва тогава видях, че съм в абсолютно неправилната кола. а приятелката ми се заливаше от смях в задната Mr. Green. оттогава гледам номера на колата, която има за цел да ме придвижи от точка а до точка б, за да не стават грешки.

откровено казано, да паркирам ми се вижда толкова сложно, че предпочитам да преплувам дунава върху кора от банан Crazy

Общи условия

Активация на акаунт