Шофирате ли

• 20 310
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
  • България-Швейцария
Мъж ми също е катастрофирал, тежко, челен удар с над 70 Tired.
Тогава още не живеехме заедно, преди да разбера от него, видях снимката на двете коли на последната страница на 'Нощен труд'.
Честно казано, тогава нямах време и да се уплаша, интересуваше ме само, че е жив.
А е жив по чудо и благодарение на това, че е бил в по-голям и по-сигурен автомобил, шофьорът на другия не извади този късмет Sad.

# 151
  • София
А пък аз току-що си взех колата от театър София - дигнаха ми я и останах с две деца без връхни дрехи, без телефон, който никога не оставям в колата, но днес го направих....Голям купон....
Въртях като луда някъде да паркирам, че дечурлигата бяха на зъболекар и на едно място един господин ми обясни, че паркингът е служебен, но нямало проблем, той бил там, а след петте ми поредни въпроса нали няма да ме вдигнат, отговорът беше не, не няма да има проблем.....
Ето това съм аз - доверчива жена-шофьорка.....С една дума - гъска.

# 152
  • София
Взех шофьорска книжка с навършването на 18 години, така че последнага година в гимназията ходех с кола travel.
Шофирам ежедневно последните 17 години Sick. много градско, но и доста километри навъртам извънградско по командировки. Освен това живеем на място, където няма как човек да е без кола. Tired

# 153
  • София

[/quote]
Със закъснение отговарям на въпросите.
Не сме я учили ние да кара кола. Направил го баща на нейн съученик - обучавал ги двамата докато бил на работа. Установил, че тя схваща по бързо. Имам близък, който обучава шофьорите и охраната на властта да карат и да си пазят шефовете - та той се хвана и я дообучи.
След това ми каза, че има заложби за много добър шофьор.
Но не ми се иска да бръмчи  по улиците - такива весели самоубийци има.
Колкото и да внимаваш, може друг да те блъсне.
Семейната кола няма как да кара - колата е такси, баща и е почти винаги с него.
А и като сме имали свободни коли никога не е посягала за ключове, не ги е пипвала.

# 154
Дъщерята може да кара кола, кара много добре. Но не бързам с курса и купуването на бричка. Винаги съм я учила да може да спечели достатъчно пари и винаги да си позволява такси.
Направо ме е страх - такива весели самоубийци се движат по улиците.
Как така не бързаш с книжката? Няма книжка, а ти ѝ даваш семейната кола или я водите на полигон да се учи?

И аз задавах същия въпрос, но явно отговор няма да получим. Малко се получава- Крадеца вика "Дръжте крадеца "". Но аз лично се надявам да са свободни съчинения.

По този въпрос аз съм си признала. И съм обрала форумското възмущение. Карат от 13 годишни.. За мен по-опасни са тези, на които им е много забранявано, взимат книжка и излизат веднага на пътя.  
Такива като мен.  Mr. Green
Тещерица, преди колко години си била на 13?   Embarassed Аз лично съм била на 13 преди 15г. и мога бегло да си спомня, че движението и лудите, пияните зад волана не бяха толкова.  Wink

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 21:49 от Корина

# 155
Шофирам, за мен това е наложително и в този случай не ми стои въпроса дали някой го намира за женствено или не. Освен това - водя колата на автомивка, технически преглед, сменям зимни - летни гуми, филтри, масла, помпи и кво ли не.
Женствеността си я "пазя" за преговорите с майсторите и когато мнооого женствено овиквам отнемащите предимството ми (и мъже и жени).

# 156

Тещерица, преди колко години си била на 13?   Embarassed Аз лично съм била на 13 преди 15г. и мога бегло да си спомня, че движението и лудите, пияните зад волана не бяха толкова.  Wink

Корина, говоря за децата си. Направи си сметка, щом децата ми вече имат книжки.  Laughing

# 157
Относно ожулвания, катастрофи и прочее инциденти, мога роман да напиша:
1. Колата ми новичка - красота и чудо  Heart Eyes Аз почивам; мъжът ми излиза сутринта и след 2 минути ми звъни: "Колата ти е малко ожулена"; Аз: "Колко малко?"; Той: "Спокойно, слез долу". Слизам аз, ама колко да е спокойно - цялата ми дясна страна ожулена в бяло, а страничното ми огледало на земята  Twisted Evil А колата ми беше плътно паркирана до бордюра...
2. Бременна в 8-мия месец отивам да взема сина ми от училище. На връщане на едно кръгово кръстовище бус ни блъска с такава бясна скорост, че ни изпраща метри напред, а ударът е точно от страната на детето. Слава богу, оттървахме се само с уплаха и намачкани ламарини, но аз до ден днешен се разтрепервам, когато ми се налага да мина през въпросното кръстовище. Предпочитам да заобиколя с 2-3 километра, но да го пропусна. Понякога, обаче, пътят ми задължително минава оттам.
3. Миналата година на 8 март се изваля един сняг. Спирам на светофар; и бам един бакшиш ме удря отзад. Хубаво, че винаги спазвам дистанция, повече отколкото е необходимо, че иначе и предните 2 коли щяха да отидат зян. Слязох бясна от колата, а човекът ми обяснява, че пътят бил хлъзгав  Twisted Evil Ами, то и аз забелязах този факт, ама нали все пак опитният шофьор трябва да се съобразява с условията на пътя....
Безбройните нещастия, които колата ми е преживяла, докато е била паркирана, и никой ни чул, ни видял, изобщо няма да ги изброявам в точки  ooooh!

# 158

Корина, говоря за децата си. Направи си сметка, щом децата ми вече имат книжки.  Laughing
Напълно си си спечелила форумското възмущение.  Laughing

# 159
  • София
Дъщерята може да кара кола, кара много добре. Но не бързам с курса и купуването на бричка. Винаги съм я учила да може да спечели достатъчно пари и винаги да си позволява такси.

Като се има предвид, че към този момент поне 80% от бакшишите са от мургавите не е много безопасно возенето в такси. Всички са с купени книжки и не са чели нито ЗДП, нито правилника, не познават повечето знаци и не се сещат да подават светлинни сигнали преди да предприемат маневра. Спират рязко по средата на платното, потеглят неочаквано и въобще засичат.
Към всичко това добавям липсата на хигиена и реалната опасност от зарази.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 15:00 от miss piggy

# 160
Със закъснение отговарям на въпросите.
Не сме я учили ние да кара кола. Направил го баща на нейн съученик - обучавал ги двамата докато бил на работа. Установил, че тя схваща по бързо. Имам близък, който обучава шофьорите и охраната на властта да карат и да си пазят шефовете - та той се хвана и я дообучи.
След това ми каза, че има заложби за много добър шофьор.
Но не ми се иска да бръмчи  по улиците - такива весели самоубийци има.
Колкото и да внимаваш, може друг да те блъсне.
Семейната кола няма как да кара - колата е такси, баща и е почти винаги с него.
А и като сме имали свободни коли никога не е посягала за ключове, не ги е пипвала.
[/quote]

Еее, какво се оправдаваш - айде моля ви се, не е тайна, че масово родителите си учат децата да карат предварително  - без да има книжка  Wink

# 161
Еее, какво се оправдаваш - айде моля ви се, не е тайна, че масово родителите си учат децата да карат предварително  - без да има книжка  Wink

Аз не се оправдавам. По-добре така, отколокото да го уча, след като вземе книжка. Или да не го уча, а да излезе на пътя след двуседмичен курс.

# 162
Е точно де  Peace

# 163
  • Варна

Аз не се оправдавам. По-добре така, отколокото да го уча, след като вземе книжка. Или да не го уча, а да излезе на пътя след двуседмичен курс.

По-добре, по-добре, ама ... мъж ми реши да ме учи така - на полигон, стар, не действащ, но пра-зен. И какво мислите, че ми се случи? Спря ме полицейска кола - с включен буркан! Добре, че не ми написаха акт, че 2 години нямаше да мога да взема книжка (щото аз съм упорита, да).

# 164
  • София
болната ми тема-книжка имам от 2 месеца, кола имаме, обаче ужасно ме е страх да се кача сама и да карам. Досега само няколко пъти с придружител-баща, съпруг(който ужсно ми крещи) и братовчед. Дано да ми дойде смелостта и да се поотпусна малко с течение на времето Crazy

Общи условия

Активация на акаунт