Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 645
  • 699
  •   1
Отговори
# 630
  • Под липата
 Като четях споделени мисли на други майки, как веднага след раждането усетили безмерна радост и любов към бебето, как всичката болка, неприятности и т.н., нямали абсолютно никакво значение, си помислих - малеее, трябва да съм много лош човек!
 Аз също не забременях веднага. Имах една неуспешна бременност и след нея почаках още 1 година и половина ( не е кой знае колко, в сравнение това, което други майки чакат, но се бях отчаяла неимоверно ).  Толкова много исках дете, че като се получи бях изтощена, обезрадостена, ако мога така да кажа. Струпаха ни се и други неприятности, за които не ми се говори, така че , когато малкият се роди вече бях като изцеден лимон - без  емоция и капка радост. Родих, сложиха го на гърдите ми и...нищо. Видях, че диша, че е здрав и...толкова. Почувствах се ужасно, погнусих се от себе си, честно. После в стаята го оставих в креватчето и се чудех защо ли толкова съм го искала. Мога да кажа, че първите няколко дни се грижех за него механично. Следвах инструкции, имитирах радост..., а после вече не ми се налагаше. Осъзнах, неусетно и за мен самата, че това е МОЕТо дете и че не мога да не го обичам, че всъщност винаги съм го обичала и каквото и да стане няма шанс да не изпитвам подобно чувство.
 Има майки, които не обичат децата си, то е ясно - толкова ясно, колкото и факта, че ти не си от тази категория. Щом си изпитала жалост към този малък дар ( няма как да е друго, след като се е явил като бонус Simple Smile ) и не си го махнала, значи вече мъъъъничко в себе си го обичаш, но още не си го осъзнала. То ще прилича на другото ти дете, ще е безпомощно, ще има нужда от теб и безусловно, безпрекословно ще довери мъничката си душица на твоите грижи. Някой ден ще ти се усмихне с първата си беззъба усмивка, ще се гушне за първи път, няма да иска никой друг да му пее приспивна песен, а само ти и ти, ще плаче и протяга ръчички към тебе, ако трябва за мъничко да се разделите....
 Понякога толкова ми тежи да се грижа денонощно за моето диваче - толкова е палав! Няма почивка, няма сън, няма покой. Не мога да отделя и секундичка за себе си понякога, подлудява ме, разплаква ме, иска ми се да избягам , но само като му видя разплаканото личице, за дето му се сърдя и сърцето ми се свива и пак му давам да ми се качи на главата - толкова, ама толкова много го обичам . Ето, например, вчера така ме удари с главичката си по устната, като се гевезеше, че днес в устата приличам на патока Доналд Simple Smile, но ...любов!
 Убедена съм, че малката мишчица, ще намери път към теб, а ти не се обвинявай за чувствата, които изпитваш в този  момент. И мен да ме затворят в една стая, да лежа ден и нощ ще намразя и света! А пък, бащата, го вземи на къси пасове и без да се караш му кажи как се чувстваш и че не си само субстрат за неговата семка.Нека те поглези малко, бе! Толкоз ли не може да ти запише някой филм по твоя вкус и да го гледате заедно, да полежи с теб, докато детето спи да си помечтаете за нещо. Имам чувството, че той надали си дава сметка, колко те наранява липсата на отношение към теб като към жена, човек, ако щеш. Кажи му, пък ако трябва - разтърси го за ревера!

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 16:53 от Raffaella

# 631
 Хари, Praynig Praynig Praynig Успех!!!

Раффаела, аз пък забременях, без да искам, насред следването, беше ужасно сложна ситуацията, никога не съм искала дете. По същия начин, първите дни изобщо не изпитвах и капка радост, по-скоро някакво животинско усещане, че това същество напълно зависи от мен и трябва да се грижа за него. Това продължи, дори когато преживяхме доста страшна ситуация с недиагностицирана пилорна стеноза и той едва не умря. Чак после почувствах всички онези неща, за които говориш. Е, сигурно има други хора, които веднага изпитват безмерна любов и радост, но при всекиго е различно. Има цели култури, в които раждането не е кой знае какво и децата биват схващани единствено като едни ръце за работа вповече. Универсалните изводи и императиви просто не работят в тази сфера.

# 632
  • на брега на морето
Искам капка внимание- едно"как си". През 9те месеца така и не ме попита.
Ина 22 го е написала много точно. Ето това ме впечатли силно:

С времето се научих да не оценявам конкретните действия на някого, а повода за това. Добрите мисли може и да не се превъплътят в най-съвършените за нас действия, но си остават добри.

И, Хари, моля те, сложи си линийка за бременността.

# 633
Nesiha, не не в тоя смисъл, просто се страхувам дали ще е здраво. Каквото и да правя не ми се отдава да се съсредоточа.

Не се шашкай за това. Големият ми син беше толкова спокойно бебе и всички ми обясняваха че сигурно съм имала спокойна бременност. Пък аз по време на бременността преживях толквоа трагедии дето не са ми се случвали цял живот. Бях под постоянно напрежеие и почти непрекъснато се чувствах зле психически. Няма много общо между едното и другото. Да, децата съпреживяват с нас, но това са нормални неща.
Леко раждане ти пожелавам, че май не ти е останало много време Simple Smile

# 634
  • София
Момичета, ще ме приберат седмица предварително в болницата, ако вс е наред ще пиша задължително втората половина на август.
Стискайте палци на мен и на бебо!
Благодаря ви!

Стискаме ги, миличка и на ръцете и на краката Simple Smile
Изобщо не си и помисляй, че би се отразило на сина ти, деца са се раждали в толкова страшни времена и в толкова дълбоки води на страдание и душевна болка, но не им е навредило, защото така е устроен светът и природата и така оцелява.
Ние също не сме те забравили, няма и да те забравим, докато не се роди жив и здрав твоят син и ти не се възстановиш, за да се похвалиш и на нас, че животът все пак е прекрасен.

# 635
Момичета, ще ме приберат седмица предварително в болницата, ако вс е наред ще пиша задължително втората половина на август.
Стискайте палци на мен и на бебо!
Благодаря ви!

Успех ти пожелавам. Peace Не забравяй да си повтаряш когато ти е трудно или те хване страх, че веднъж вече си го преживяла това и си се справила, ще успееш и този път. Щом веднъж си успяла в нещо, значи пак ще се получи, просто го можеш. Спокойно, ще мине  и ще забравиш всичко, което ти е тежало. Simple Smile

# 636
Горе главата, мисли си че всичко лошо минава! Пожелавам ти успех и най-хубавото и здраво бебе на света, с най-сладката усмивчица и най-сладката беззъба усмивка Simple Smile Моите децичца се усмихваха още след раждането- ден два, неосъзнато...но е усмивка и ти пожвлавам да и се порадваш със цялото си същество не нея. А двете дечица, когато почнат да си играят заедно, да се забавляват...няма по-хубаво нещо!   bouquet

# 637
От около 21.00  часа чета темата......
Не вярвах ,че в този форум може да има подобна съпричастност!

Клонка,толкова мъдър човек на твоите години или се ражда такъв,или е преживял много..... 

Надявам се всичко с Хари да е наред!     Hug

# 638
И аз се надявам, четях тайно досега, тази тема ме докосна много силно.
Успех, Хари  Peace
А как нежно прозвуча "бебо" в последния ти пост  Heart Eyes

# 639
Ази, Клонка - думи нямам, искам да имам такива приятелки в живота си, реалния, защото аз нямам силата да разголя душата си, когато имам проблем. Продължавайте! Вдъхвате толкова много сила и кураж, дано помогнат на Хари Peace

# 640
Хари, всички с нетърпение чакаме включване. Вече е втората половина на август, надяваме се всичко да е минало успешно и сега просто да си много заета мама на двама!!!

# 641
  • София
Миранда, хубаво си вдигнала темата, аз от началото на месеца поглеждам, но Хари не пише.
Чак ме е яд, че не я помолих за някакъв телефон.

Ази, Клонка - думи нямам, искам да имам такива приятелки в живота си, реалния, защото аз нямам силата да разголя душата си, когато имам проблем. Продължавайте! Вдъхвате толкова много сила и кураж, дано помогнат на Хари Peace
Много ти благодаря, миличка, трогна ме с този пост.

# 642
  • Варна
И аз я мисля.

Хари,  Hug

# 643
  • Tам през Атлантическия океан
И аз следях темата без да се включвам ,силно желая всичко с авторката и рожбите и да е наред  Hug

Hug

дано се появи  Praynig силна жена с голямо сърце е тя  Hug

# 644
Момичета! Мами! Хари е тук! :***
Щастлива да ви каже че е вече мама на още един малък мъж! - 3400 г, 51 см:)
Хубав, прилича на мен/и скромна))/ раздава усмивки/несъзнателни все още/))
Разбира се, че ще пиша)
Какво да ви кажа, след раждането ме тресоха разни депресии, 2-3 дена, но сега лудницата е пълна и няма място за лиготии. Строих се, преброих се и ето ме на.
Най накрая мога да ходя(party!), и дори успях да изляза с баткото - беше н е  в е р о я т но! Мъникът никак не ме е забравил и преживяването е супер!
В болницата беше и страшно и гадно, но вече край, остана в миналото тази гадна болница...
На личния фронт е пълна каша, поне в моята глава..
това е за сега, прегръщам ви и ви благодаря!!

Общи условия

Активация на акаунт