Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 762
  • 699
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета!  Hug
КЛОНКА, четох, четох..  и.. не можах да се смиря  Confused
Като спомена за БАБА си, сякаш направо развя червен плащ насреща ми. И аз да отклоня темата за кой ли път , но..да си кажа, поне тук..

Мен от 1 до 7 години нашите са ме оставили на баба ми, от която самият ми баща е избягал на другия край на България, защото като малък го е смилала от бой. Помня как ваканциите си идваха да ме видят, а аз ревях, ревях да ме вземат, но си оставах все там- на село. Няма да се впускам в подробности, но вие се сещате.
Скоро им зададох въпроса, защо са ме оставили там, откъдето те самите са избягали. И получих безличният отговор - ходели на работа, не можели да гледат 2 деца едновременно, а пък тя била свободна пенсионерка.

Въобще, като се връщам назад, излиза че всичко се крие в детството/май имаше такава психологическа теория../
Да, късметлийка съм че имам родители, имам дом, храна, образование, какво искам толкова - някаква си там любов, ха ха.. Други хора и толкова нямат, нали
Обичали ме били по свой начин?  Добре.  Знам само едно- НЕ ИСКАМ да обичам децата си по ТОЗИ начин!

# 421
Raffaello, фрезии, лалета - божествено! Представих си ги. И ги помирисах. Няколко пъти!  Grinning  Hug
 Благодаря!!
Връщам:   bouquet

# 422
  • София
Тъжно е да имаш родители, с които научаваш как би живял ако си съвсем сам например . Малко е пресиленко, но горе-долу.....
Ако между мъж и жена има подобни несъвместимости, човек би го преживял, къде по-тежко, къде по-леко. Но мама.....Там нещата са други.....За мен....
ОБАЧЕ, когато си попаднал на такива родители, най-доброто, което може да се направи и то да е максимално полезно е да погледнем нещата както Клончето ги е описала -това е много мъдър ход. И аз не напразно я нарекох извънземно Hug

# 423

Хич не виждам с какво майка ми би направила дните ми по-весели, ако ме потупва окуражително по рамото ежесекундно и ми се обяснява в любов. Че аз не съм идиот, зная какво мога, зная колко съм силна, колко съм слаба.
Знаеш, защото все пак е имало някой до теб/баба ти/.

Знаеш ли, като ученичка имах една много добра приятелка. Често ходих у тях. И винаги с ейй такива големи очи и уши ги слушах как си говореха помежду си., не само за хляб и кисело мляко, а споделяха, преживяваха...
 Когато тя излизаше от къщи, майка и казваше: Браво, мойто момиче, много добре изглеждаш! А аз от моята майка не чувах нито"браво", нито "мойто момиче", нито "много добре изглеждаш".
Тръгвах с наведена глава след приятелката ми.. Та чак и до сега..

Не ме разбирайте почрешно, целта ми не е да се жалвам от семейството си тук.
Просто искам да кажа, според мен любовта е нужна на нашите деца, трябва да им я даваме, но и да им я показваме.

# 424
Парци, споделям последните ти 2 поста, на 100%.

# 425
  • София
Аз просто говоря за себе си - никога не съм изисквала или обвинявала, но вътре в себе си постоянно нося една тъга....Именно от майка ми и баща ми, които сега си скъсват задниците да ми помагат и ако не бяха те, досега да съм се капичнала....Въпреки всичко, тъгата си остава....Няма какво да прощавам  - и аз като Клонка съм си дала сметка за множество неща и дори на моменти ми е ставало страшно жал за тях, че не са могли да ми дадат необходимото, но толкова са могли, тях така са ги гледали и толкоз....
Обичам ги не знам колко много....Но те са си те.....И наистина доста време пропилях да чакам  -трябваше като Клончето да действам.....Сама....без очаквания на някой да му трепне душата....

# 426
  • София
Hari75 , сега разбирам защо се питаш ще можеш ли да обичаш и второ детенце, дали ще можеш да се грижиш еднакво за двете и т.нат.
Ти не си получила необходимата любов, била си захвърлена при баба си (то кой ли не беше едно време, и аз тоже, класика в жанра), сега си дала цялата си любов на първото дете и мислиш, че няма да имаш същата и за второто. Притесненията са ти напълно излищни, уверявам те.  Hug Hug Hug Heart Eyes Който има любов за едно дете, той има и за три. Любовта не се разделя между децата, тя се умножава по бройката им. Heart Eyes
Не съм сигурна, че ще си и по-натоварена с две деца. В определени моменти може би, но в други ще ги гледаш как си играят ( и моите са с разлика 1,10 месеца) и ще си невероятно щастлива, че си им дала най-близкия им човек (брат/сестра).

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 16:12 от Klemy

# 427
Много трудна тема... за майките. Бих искала да вярвам, че позицията на Парци е правилна, но пък определено на Клончето е тази дето ти дава хармония.
Така че мога само да благодаря, че имам майка си. За мен е съвършена и емоциите дето ми ги носи и те са такива. Но виж баща ми е друга тема ooooh!, там съм на позицията на Клонка, ама много твърдо!
Искам да бъда като майка си. Старая се и винаги я имам за пример. Тя е най-силния, благороден, толерантен, даващ и чувствителен човек, които познавам! Благодаря ти мамо.

Хари, за мен ти си победител! И ще ти кажа защо, остави сега че имаш покрив, храна, вода и т.н.т. Победител си, защото си намерила човека до себе си. Този с който си приела да споделиш живота си, да му родиш деца и да имаш деца от него. Това е най-голямата победа! После си победител защото си намерила воля, сили, стиснала си зъби след болката, загубата , разочарованието да дадеш смисъл за вас двата в сина ви! Победител си, защото въпреки всички и всичко се бориш и искаш да бъдеш майката, която не си имала. И ще победиш за стотен път, защото си истинска!  От мен имаш любимите ми бели лалета, във винено червена ваза, с картичка с надпис - "Ти си победител, защото си истинска!"  bouquet

# 428
Който има любов за едно дете, той има и за три. Любовта не се разделя между децата, тя се умножава по бройката им. Heart Eyes

Златни думички, златниии!  Hug

# 429

ОБАЧЕ, когато си попаднал на такива родители, най-доброто, което може да се направи и то да е максимално полезно е да погледнем нещата както Клончето ги е описала -това е много мъдър ход.
Мда... Това е най-щадящият вариант. Ако може да се пречупиш обаче. Да "излъжеш" себе си и да живееш по-спокойно Confused. Ама не всички го могат, както и ти каза ..

# 430
Много трудна тема... за майките. Бих искала да вярвам, че позицията на Парци е правилна, но пък определено на Клончето е тази дето ти дава хармония.
И аз така го чувствам Албенче..
Белите лалета, ах, белите лалета.. Те са много специални. Имам приятелка-художничка, която цяла изложба направи с картини от бели лалета Simple Smile
 Благодаря ти!!   bouquet

# 431
Момичета, не знам, но докато се усетя си разказах живота тук  Embarassed
Къде е Аzzy, да ме види сега?))
Aзиииии, доволна ли сиииии?  Laughing  всичко си казах нали))

# 432
  • София
Хари, много си сладка  Heart Eyes

# 433
  • София

Знаеш, защото все пак е имало някой до теб/баба ти/.

Знаеш ли, като ученичка имах една много добра приятелка. Често ходих у тях. И винаги с ейй такива големи очи и уши ги слушах как си говореха помежду си., не само за хляб и кисело мляко, а споделяха, преживяваха...
 Когато тя излизаше от къщи, майка и казваше: Браво, мойто момиче, много добре изглеждаш! А аз от моята майка не чувах нито"браво", нито "мойто момиче", нито "много добре изглеждаш".
Тръгвах с наведена глава след приятелката ми.. Та чак и до сега..

Не ме разбирайте почрешно, целта ми не е да се жалвам от семейството си тук.
Просто искам да кажа, според мен любовта е нужна на нашите деца, трябва да им я даваме, но и да им я показваме.

О, чакай, чакай...класика в жанра си!!! Mr. Green
Точно затова говоря, точно затова ти дадох пример с майка си, а ти се хвана за баба ми Joy

Писах много, но изтрих.
Ще пиша пак, просто ми е нужно да се овладея и да не ти се накарам, щото си в деликатно положение. Но пък като родиш,ох, тогава да ми паднеш ти. Mr. Green

Я вземи порасни на секундата!!!
МАма това, мама - онова...
Ти самата си майка вече, излез от детството, там всички имаме нужда от одобрение, защото възрастните са авторитет, защото се изграждаме като личности, защото сме неукрепнали, защото тогава могат да ни хипнотизират даже с фалшиво самочувствие, но ти си голямо момиче вече, моля те, би следвало да имаш реалистични критерии за самооценка и да нямаш нужда от мама, за да прецениш дали си такава или онакава.
Как може и досега да креташ с наведена глава след приятелката си, щото нейната майка била досущ като фантазния твой образ на съвършената майка, пък твойта - не???!!! Да не си на 13-14?
Докога майка ти, баща ти и целият свят ще са твой критерий за това коя си ТИ?!

Имам още да ти казвам, но трябва да обмисля тона си Mr. Green

И аз много харесвам бели лалета. Ама много!

# 434
  • Бургас
Аз пък защо ли си мисля, че и Хари, и мъжът и в един момент ще се чувствате много щастливи заедно.  Hug Малко тъпо с тези зодии - но мъжът ти е рак и го описваш, че е много грижовен - точно такива са към семействата и особено към децата си. Моят татко е рак - всичко ще направи за мен, работохолик и преди всичко баща. И децата го усещат - страшно много го обичат, а на моята дъщеричка не и чувам гласчето, като е с него - цял ден могат да се забавляват и да си играят заедно. Надявам се и твоят мъж да е такъв за децата и, живот и здраве, за внуците си също един ден. А че е проявил егоизъм с желанието си за дете, ако е истински рак - в природата им е, децата са им преди всичко. Но съм сигурна, че обича много и теб - просто трябва да се научите да споделяте един с друг. Дано е така, както си го мисля. Hug

Общи условия

Активация на акаунт