Нежелана бременност.Ще заобичам ли бебето?

• 44 736
  • 699
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Повечето деца, рано или късно обвиняват за нещо родителите си, много рядко се затварят в себе си и тихо страдат. Най-малкото задават въпроси от типа" Вие защо не ме гледахте, защо не ми купихте колело, когато исках, защо не набихте Иванчо, когато той ме удари..."
Дори сериозно обгрижвани деца намират основателен повод да зададат такива въпроси на родителите си и в повечето случаи родителите остават изумени, защото за тях това по никакъв начин не е било осмисляно като проблем. Вероятността те да разберат, не е много голяма. Mr. Green

Аз към майка"Майко, не ща да ми даваш съвети как да си гледам детето, все пак, ти не си ме гледала, нямаш идея как стават тези неща..."
Тя: " Да, точно щото съм те дала на баба ти да те гледа, значи съм била достатъчно добра майка, че да преценя къде ще ти е по-добре. Радвай се! И това, че ти не ме мислиш за добра майка, не значи, че ти си такава...." Joy Joy Joy
После се смеем. И пием кафе. И си клюкарим. После се скарваме за довиждане и така...

НА моите "обвинения", майка казва "Ми, да, това е положението, какво сега, да се застрелям ли, минали работи..."
Други ги отрича тотално.

Нямам идея дали е добре да се изричат гласно тези проблеми, но възможността за дискусия, е добре дошла.
В повечето случаи родителите не отговарят с разбиране, а с лека доза агресия. Лични наблюдения върху много мои познати.

# 451
  • София
Аз не разбрах обаче едно. Да кажеме такова дете, оставяно при баби против волята му, непоущрявано, на което никога не му е казвано "Обичам те" и т.н, предполагаме, че то се справя с всичко това, израства успешен и пробиван човек, печели симпатии сред другите и въобще" възражда се като Феникс от пепелта". Та, въпросът ми е, неговите родители трябва ли да остават в неведение за това, което той е преживял вътрешно като дете, за това как с е е чувствал, за това че те не са са се справили като родители...Трябва ли той, прощавайки всичко това и преодолявайки го със или без чужда намеса, да ги остави да си мислят че нищо не е станало, никога да не им споменава за това, да им се смее на глупостта.. да продължава безмълвно да търпи неадекватни подмятания.... Въобще...на мене ми се струва малко нечестно и нездравословно дори Confused. Бояна?
Всеки сам си решава как да постъпи. По презумпция родителите правят за децата си най- доброто, на което са способни и следвайки своите разбирания за най- добро. Независимо какви хора са нещастието на детето им винаги е най- голямото наказание, та ако изхождаме от нуждата да ги накажем, то това вече ще е станало.  А и няма за какво да ги наказваме, защото те толкова са могли. Единствената полза, поне от моя гледна точка, детето да говори с тях по въпроса е, за да изкаже гласно всичко онова, което го е тревожило през годините, най- вече да заяви правото си да го изкаже. Съгласна съм, че разбиране няма да има, защото вината ще дойде в повече, а след нея и агресията. Но тук акъли не могат да се дават. Това са си лични неща и всеки сам преценява как да постъпи.

Бояна, ти можеш да нагазиш в дълбокото, аз в тази тема го раздавам с лични примери и насърчение. Хе-хе...
Хе- хе, никакво дълбоко. Карам го на теория. Практиката за всеки е различна, а моята нямам потребност да споделям.  Sunglasses
Това със свършването на пари за терапевти и рязкото оправяне ми хареса. Тя и терапията си има край, но не всички терапевти го признават. Laughing

# 452
  • София
Това със свършването на пари за терапевти и рязкото оправяне ми хареса. Тя и терапията си има край, но не всички терапевти го признават. Laughing
Няма край, нямаааа!!!
КАто свършиш с мама, тате, бате и мъжО, винаги има място за някой дълбоко потиснат спомен от среща с извънземно, който трябва да излезе наяве. И експерименти с тЕлото ти. hahaha

# 453
  • София
Няма край, нямаааа!!!
КАто свършиш с мама, тате, бате и мъжО, винаги има място за някой дълбоко потиснат спомен от среща с извънземно, който трябва да излезе наяве. И експерименти с тЕлото ти. hahaha
Има, има, ама някои го пазят в тайна.  Joy hahaha Joy
Иначе по линията, която разказваш то и в настоящето човек изтласква, та винаги ще произвежда минало, което да се осъзнава и анализира. Тия работи са като отглеждането на дете. Номерът е да стане независимо и свободно, а не да ти виси до полата до смърт. Но не отричам, че има "терапевти", които трудно намират клиенти и ги държат до последна капка кръв. Знам и един два фрапиращи случая, които не бих могла да разкажа, но за радост завършиха с щастлив край вместо с психиатрия.

ПП Но това със свършването на парите и оправянето е изключително попадение. Joy hahaha Joy hahaha Парадоксално или не, ама има такъв момент. като неволята не дойде вземеш та се оправиш и сам. Hug

# 454
  • София
Няма край, нямаааа!!!

Joy Joy Joy

По въпроса за това, дали гласно да изкажем сътресенията си пред родителите....Не бих могла...Не бих могла да ги гледам как смаяно изслушват пропуските си и как след това ще живеят с наказателната мисъл, че вече е късно за корекции...Не мога да им причиня това. Всеки свой пропуск те са компенсирали стократно с по-късна помощ за мен.
Наистина, всеки ден си ги гледам двамата на една снимка и всеки път си повтарям: само да сте живи и здрави колкото се може по-дълго, само да мога да ви докажа и аз някой ден, че не сте направили нищо лошо, че аз просто съм си такава, не защото вие сте виновни.....
Оф, разревахте ме....

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 19:26 от Парци

# 455
  • София
КЛОНКА Сега се сетих, това с извънземното малко на сциентология избива. Там винаги идеята на "терапията" е да си спомниш извънземната травма, че са ни малко земните, да я преодолееш и да си свободен да печелиш пари за сциентоложката църква. Joy Joy

# 456
  • София
КЛОНКА Сега се сетих, това с извънземното малко на сциентология избива. Там винаги идеята на "терапията" е да си спомниш извънземната травма, че са ни малко земните, да я преодолееш и да си свободен да печелиш пари за сциентоложката църква. Joy Joy
Знаех си!!!
Има над какво още да поработя Mr. Green

# 457
  • София
Всеки свой пропуск те са компенсирали стократно с по-късна помощ за мен.
Наистина, всеки ден си ги гледам двамата на една снимка и всеки път си повтарям: само да сте живи и здрави колкото се може по-дълго...
Е, това казвам и аз. Да им се радваме, че каквото и да са сторили, са си наши родители. И ние сме си диванета също, и ние грешки ще правим...

А майка ми също е почнала да я гризе съвестта и най ми е гадно, като почне да ми иска извинение, да ми казва колко съжалява, че е пропуснала това или онова...
И ми става адски мъчно, че някак си не мога да й докажа колко наистина няма значение вече това и че всеки ден с нея сега за мен е радост само защото я имам.
Аз от детството си само хубавите неща помня... Laughing

# 458
Абе, мислих мислих.. Май накрая излезе :много шум за нищо.
Само където хороните ми повече играят. Много тъпо...

# 459
  • София
Да, бе, аз толкова писане изписах, как така за нищо... Crossing Arms

# 460
  • София
О, не е за нищо. Аз за себе си извлякох много, да знаете.
Моите детски спомени са само лоши. И преди тази тема съм мислила така, но ми помогна да се освободя докрай....
Така че, с един кУршум - два заека, а може и повече да са....

Сори за спама: Клонка, Бояна, Ази, Жози, Китана, краси.мира, Вергилия и Богинята искам да ги видя поне един път на живо -май пропуснах някой, но ще допълвам Wink

И Отилия. Peace

# 461
  • Несебър
Повече са WhistlingИ аз се причеслявам към тях Hug

# 462
  • София
Не може ли да се спретне една среща? newsm78

# 463
  • София
Абе, мислих мислих.. Май накрая излезе :много шум за нищо.
Само където хороните ми повече играят. Много тъпо...
Ако е така новината е добра. По- хубаво ли щеше да е ако нещата наистина бяха толкова зле, колкото ги виждаше. Че и без изход.
Горе главата, отпусни се и се наслаждавай на почивката. Hug

Не може ли да се спретне една среща? newsm78
Всичко може, но поне при мен ще е малко по- нататък във времето. Засега   bouquet

# 464
  • София
Няма да е тези дни и при мен, по-нататък. Но ще стане.

Хари, аз не разбрах - оставаш с впечатление, че омаловажаваме проблема или отчиташ, че проблем няма? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт