Коя е най-добрата: лазерна, фото или елос епилацията ... 2

• 62 268
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!
И аз напоследък проучвам въпроса с фотоепилацията. Мисля, че спадам към най-подходящата група хора с бяла кожа и черни косми. Напоследък попадам на твърдения, че жени с проблеми с щитовидната жлеза или яйчниците не трябва да се подлагат на фотоепилация. Това така ли е и защо? Само да отбележа, че мъжките полови хормони са ми в норма, а тези на ЩЖ поддържам в граници с лекарства. Имам СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници) и Автоимунен тиреоидит на Хащимото.
Ще се радвам salon100 да ми отговори, понеже явно е вещ в занаята.
Благодаря!

Ендокринните заболявания оказват пряко влияние върху редица функции на организма, в това число и върху т.нар. хромофори - вещества, които имат способността да поемат светлина и да я преобразуват в топлина. Едно от тези вещества, а именно пигментът меланин е от най-съществено значение за ефекта от процедури с апарати за селективна фототермолиза (това е професионалния термин както за лазерна, така и за фотоепилация). От научна гледна точка е доказано, че влияние върху хромофорните качества на меланина не оказват мъжките и женски полови хормони (тестостерон и естроген), така, че можете спокойно да се подложите на светлинни терапии (независимо дали с лазер или с IPL). Основните противопоказания са: епилепсия, псориазис, витилиго, суха и мазна себорея, атопичен дерматит и невродермити, свръхчувствителност на кожата към светлина, наличие на множество бенки и пигментни петна с неизяснен произход. Отговорът тук не може да бъде изчерпателен, но във всеки добър козметичен салон, клиника или дерматологичен кабинет ще ви консултират индивидуално и ... надявам се безплатно Laughing

Последна редакция: вт, 24 май 2011, 17:01 от salon100

# 76
  • София
salon100, значи смело напред  Peace
Ще пиша като имам отзиви от фотоепилацията.

# 77
Ден 12 след първа процедура фотоепилация. Ефект нулев, нито косъм, паднал в жертва. Нормално ли е това нещо, все си мислех, че трябваше да има дори и минимален ефект newsm78 Изчаквам до девети и ако нищо не падне, сменям салона. Не обичам да ме лъжат, понеже ми казаха, че 100% ще видя ефект още след първата процедура. Ако ми бяха казали, че ще го видя след третата, нямаше да съм толкова ядосана, а щях да си чакам. Добре поне, че не съм дала нищо за първата процедура. Някой като мен да има?

# 78
  • в 1001-та нощ
аз вече ти писах - да имаш търпение и да поизчакаш още  Hug както и да не очакваш да ги видиш сами да падат, те ще излизат лесно - с леко дръпване, не като скубане, а като леко излизане от кожата Peace и вероятно не всеки косъм, а само поразените  Peace търпение  Hug

White_tulip  Peace най-добре се консултирай с лекари - до колко има риск за яйчниците и т.н.  newsm78 от обяснениято по-горе - разбирам, че ще има ефект върху космите, но какъв ефект ще има по заболяванията - не стана ясно  newsm78

# 79
a.l.e.n.a, пробвах да дръпна тук-таме с пръсти, но нищо не излиза. Продължавам да си ги бръсна и да се надявам Simple Smile Ще пиша пак какво става преди втората процедура Hug

# 80
 tanch ,сменяй студиото!
Явно апаратурата не им е наред.
На мен само от една процедура фотоепилация на подмишниците имаше голям ефект.Но при теб да няма един паднал косъм ми е много странно.На коя област правиш фотоепилация?

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 14:32 от monii

# 81
Танч,да ти кажа и при мен няма никакъв ефект от 1ва процедура подбедрици с лазер,но си мисля(не знам дали съм права),че ако корена е по дълбок значи и космите ще паднат по-бавно,докато стигне повърхнстта и да може да се бутне. косъмът е омаломощен ,но корена е на дълбоко и му трябва повече време. вие как мислите? или съм в гооооляма грешка в логиката си?

# 82
Мони, правя подмишници. Освен това косъмът ми е доста черен, но кожата ми е леко матова. Ще изчакам до десети, когато ми е втората процедура и ще реша какво да правя.
sparkling eyes, според мен има логика в думите ти, но не знам дали е така.

# 83
Мони, правя подмишници. Освен това косъмът ми е доста черен, но кожата ми е леко матова. Ще изчакам до десети, когато ми е втората процедура и ще реша какво да правя.
sparkling eyes, според мен има логика в думите ти, но не знам дали е така.
Тогава като отидеш ,кажи на лекарката или козметичката ,че нямаш никакъв ефект и ако може да ти направят втората процедура с по-високи импулси.

# 84
момичета, някъде из темата четох, че ако те боли много ( а мен ме боли много ), можело да се напръскаш с Лидокаин. Някоя от вас да е пробвала и Лидокаина не е ли противопоказен по някакъв начин при тези процедури newsm78

# 85
  • в 1001-та нощ
мен са ме пръскали  Peace добре беше  Peace

sparkling eyes   newsm78 не съм убедена, че тази логика работи  newsm78, защото колко да са по-дълбоко  newsm78 2мм  newsm78 това решавашо ли е  newsm78 едва ли  newsm78 косъмът провежда топлината до луковицата  Peace

за матовата кожа на tanch съм по-склонна да предполагам, че няма да стане веднага и бързо, но пък хич да няма ефект - не е възможно  newsm78 по-вероятно е силата на излъчването да не е била достатъчна  newsm78

но и под мищниците почти не боли  newsm78

# 86
Аз след 1-вата процедура на мишниците видях поразителен ефект. Останалите 10 %, които не умряха вече почти загинаха. Вчера ми беше 4-тата процедура на лице и мишници в Пикасо. Купих си след това и флуид за лице на Ла рош с фактор 50, че моя преди това беше с фактор 30, а сега слънцето е доста силно. Но разлика виждам. Болка има по време на процедурите, но поне за мен тя е търпима.

# 87
  • София
Аз ще ходя утре за първи път на подмишници в студио Белиз на Гарибалди в София. Някой бил ли е там вече? Какви са отзивите?

# 88
Аз ще ходя утре за първи път на подмишници в студио Белиз на Гарибалди в София. Някой бил ли е там вече? Какви са отзивите?

Точно натам се бях запътила и аз преди месец, но плановете ми претърпяха леки промени и се наложи да отложа епилацията за есента. Ще се радвам ако после споделиш  Simple Smile Дано останеш доволна!!!

# 89
Понеже съм изстрадала и лазерна и фото и кола и депилатоари и т.н. споделям, че ефект има, но зависи къде ви правят процедурите и с каква техника. Проучете нещата преди да хвърлите доста пари на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт