Кошче за кола ?

• 2 964
  • 35
  •   1
Отговори
Здравейте,искам да помоля нещо.Купихме за бебето кошче за кола,с което и да я пренасяме и до болницата и да използваме и в колата.Само ,че понеже тя се роди много мъничка ми се струва ,че някак се превива много в него.Потърсих снимки как трябва да изглежда едно новородено когато седи в такова кошче ,но не намерих.Сега тя е на 15 дни.Моля ако някой може да ми изпрати снимка как изглежда едно бебе на такава възраст в него (стойката му).Може и такава ако намери някой в интернет.Ако искате и на лични.Мерси предварително.

# 1
Ето на тази страница това бебе ми се струва доста малко:

http://pregnancy.thefuntimesguide.com/2010/02/newborn_baby_car_seat.php
може да си увеличиш снимката да видиш по-добре.

# 2
Ето на тази страница това бебе ми се струва доста малко:

http://pregnancy.thefuntimesguide.com/2010/02/newborn_baby_car_seat.php
може да си увеличиш снимката да видиш по-добре.

Чудесна снимка.Много ми помогна.Пак ще я пробвам. Много ти благодаря.

# 3
  • Русе
Мила, не знам дали ще ти е от помощ това, което ще ти кажа, но имай предвид, че всичко се променя буквално за часове. След две седмици и вече ще ѝ е там мястото. Можеш да подгънеш една пеленка/хавлия/възглавничка отдолу, за да си спокойна. И на мен така ми се струваше, защото Господин Бебе се роди 2800 и ми изглеждаше направо смачкан вътре. Сега е на близо 9 месеца и няма изкривяване или друг проблем от столчето. Просто може да подложиш на гръбчето, ако не си сигурна. Имай предвид, че все пак столчетата са проектирани за бебета, така че би трябвало всичко да е наред.  Peace
Желая на бебчето ти всичко най-хубаво и да расте здраво и щастливо!

Последна редакция: сб, 07 май 2011, 22:58 от Marrah

# 4
  • София
Не се притеснявай толкова. След 2-3 месеца бебето ти ще е много по-голямо на размери и няма да ти се струва че стола му е голям. И все пак гледай да го поставяш така, че ако може тежестта да пада на гърба на бебето.

# 5
И да напомня, че не е добре да стои там много време. Повече от два часа в тази поза не е препоръчително.

# 6
И да напомня, че не е добре да стои там много време. Повече от два часа в тази поза не е препоръчително.

Това никъде не съм го чела или чувала като препоръка. Столчетата за 0+ са създадени именно за нововородени и за малки бебета и няма проблем да стои вътре колкото се налага.  Simple Smile

# 7
Ами аз съм го чела като препоръка.  Simple Smile Пък дали ще се съобрази някой, въпрос на лично решение. На мен също децата ми изглеждаха доста свити в кошчетата си. Не ми се струваше удобно и спазвах горната препоръка. Но пък някои така си возят децата с детската количка, по цял ден. И пак нищо им няма... Така че, кой както реши май...

# 8
На самите кошчета го няма като препоръка. И да, на всички хубави колички се маха коша или количката и се слага кошчето и така се ползва до 1г, не е проблем  Peace
Иначе, разбира се, кой както си прецени  Simple Smile

# 9

и аз мога да се присъединя към съвета за една пеленка или одеалце под бебенцето, което да коригира позицията и да "запълни" кошчето за момента!
Simple Smile

между другото - позицията, която бебето заема в кошчета е близка до тази, в която се намира вътре в утробата и в първите месеци уж било добре дори да спи в кошчето понякога! познавам майки, които точно в тези първи месеци дори и нощем не ползваха легло и бебето си спеше в кошницата за кола..

# 10
  • София
производителите препоръчват да не се добавя нищо в столовете на кола, тип - пелена или каквото и да е друго, защото намалява сигурността по този начин.

Към авторката - спокойно, хубавите стоблчета са добре изчислени и бебето както и да ти изглежда всъщност си е напълно ок като поза, обикновенно имат приставки за новородени, но каквото и да е, позата е такава каквато е, защото е максимално предпазваща детето ти в случай на ПТП.

Така че не се замисляй дори за ползването. Simple Smile Возете детето с нея, ако ви се налага дълъг път, на час и половина -два правете почивка, вадете го за 20-30 мин и после продължавайте пътя с бебето вътре в кошницата.

А междо другото детето не е свито в кошницата - гръбчето си му е правичко, просто краката са вирнати, за това така ти изглежда.

# 11

Това никъде не съм го чела или чувала като препоръка. Столчетата за 0+ са създадени именно за нововородени и за малки бебета и няма проблем да стои вътре колкото се налага.  Simple Smile
Съгласна съм с това  Peace

и аз мога да се присъединя към съвета за една пеленка или одеалце под бебенцето, което да коригира позицията и да "запълни" кошчето за момента!
Simple Smile

Моят съвет пък е да не слагаш пеленки, възглавнички или одеалца в столчето, с оглед да повдигнеш дупето на детето, за да не ти изглежда "сгърчено" в него. Лично аз не бих го направила изхождайки от тезата, че променяйки позицията на бебчето в самото столче,  влияем  по някакъв начин на безопасността му по време на движение  newsm78

# 12
  • Русе
Вярно е, че би могло да повлияе,  но не става въпрос за слагане на батут, а просто на пеленка, сгъната на 4, колкото майката да е спокойна, че бебето е наред. Според мен, това е по-скоро за нейно успокоение, отколкото да промени нещо.
Коригирам предния си пост, в такъв случай, разбира се, че не трябва да е нещо обемно, което да пречи на колани или значително да променя позицията на гръбчето. Все пак, safety first! Peace

# 13
  • София
няма значение батут или пелена слагаш, влиае...

# 14
  • Русе
Честно казано, мисля, че малко се вживяваме повече, отколкото е редно. Влиянието не може да е толкова сериозно, че да навреди на детето, никога не бих го препоръчала. Поне по начина, по който аз съм го правила за седмица-две, преди да се понамести детето, няма как да влияе. Не съм сигурна, че ме разбрахте.
Както и да е. Желая на майчето по-малко притеснения от този сорт.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт