Отговори
# 615
Към КОНСУЛТАНТИТЕ, а и към другите мами ако знаят. Имам бактериална инфекция и вчера гинеколожката ми изписа Флажил песари. Казах и че кърмя и затова нямам нещо за приемане през устата, но на листовката пише, че и песарите не се прилагат при кърмене. Изчетох някой неща в нета, но общо взето са противоречиви мненията. Аз и като бях бременна ги слагах, но малко ме е шубе. Снощи сложих първия, но днес сме и на имунизация и ще питам и педиарката, но ако някой има опит по въпроса. Благодаря предварително!

# 616
Момичета,благодаря на всички за подкрепата  Hug И днес е добре,дано сме минали с уплахата само!Господ да пази децата ни,защото кайвото и да правим за секунда става лошото:(Сега ще почета спокойно,че спи...в ръчичките ми естествено:)Оххх май ще завали...

# 617
Мари,родът на единия ми дядо е от Приморско,дори се водят основатели,но баща ми и майка ми са варненци и аз съм живяла до 20 годишна във Варна,после  се влюбих и заживях в София,т.е. мъжът ми е софиянец и стана манджа с грозде,летата винаги съм била в Приморско, той в къщата им в Созопол и сега детето от малко ще става Пантелей Пътник  Heart Eyes

Момичета,по - скоро тези които плануват морски туризъм,как мислите да процедирате с бебоците и плажа?
Аз мисля от към 20ти юни да започнем да ходим на плаж с бебко от към 7:30,8 до 9 и 30 , задължително под чадър,а следобед между 5 и 30 и 7..не знам , последните години слънцето е жестоко нездравословно и вместо полезни слънчеви лъчи , децата трябва да бъдат винаги скрити и намазани,но за разрушения озонов слой ,можем да виним само себе си.

# 618
  • София
Мацки, които давате АМ - по колко изпиват вашите бебоци???
За тая възраст педи ми каза, че трябвало да пие по 150мл.

Засега не сме изпивали повече от 130мл. Последните 2 хранения изпи 80-90мл  Sad
С такава погнуса блъска шишето след това, че няма сила на света, която да го накара да продължи да яде  Confused  Confused   Confused

# 619

Засега не сме изпивали повече от 130мл. Последните 2 хранения изпи 80-90мл  Sad
С такава погнуса блъска шишето след това, че няма сила на света, която да го накара да продължи да яде  Confused  Confused   Confused
Като начало ще е така докато възприеме новия вкус. Може да отнеме и 2-3 седмици докато увеличи количеството. При нас пък стана така, че веднъж свикнал вече пие доста по-голяма доза АМ на 1 хранене отколкото кърма. Всяко дете си знае, не го насилвай - дай му време. Ще хвърляш доста, но това да е проблема.

ПП: На кърма дребньо пиеше по 60-70мл наййй-много, а сега от АМ вдигна плавно до 90мл вода, със сухото общо към 110мл, което е рекорд за нас.

# 620

Засега не сме изпивали повече от 130мл. Последните 2 хранения изпи 80-90мл  Sad
С такава погнуса блъска шишето след това, че няма сила на света, която да го накара да продължи да яде  Confused  Confused   Confused

Давам 150-160мл. на хранене. И 130мл. е добре не се притеснявай  Hug

Днес дадох пюре от ябълка след пюрето моркови и картофи и хич не й хареса. Странно, очаквах плодовите повече да й харесват.

# 621
моя Гого яде по 120мл.. само вечер не му стигат и яде по 150мл Simple Smile

# 622
  • София
Мерси, момичета!  Hug   Hug  Hug
Поне приблизително да се ориентирам.....

Сега да видим с акото как ще е. Днес пропуснахме. Надявам се, че няма да има твърде голяма драма с това при преминаването от кърма към АМ.

# 623
Акото може да се сгъсти и  позеленее - нормално е да не се притесниш  Hug

# 624
  • София
Ааааааа...добро предупреждение. Че ако видя зеленко, бих се притеснила определено.

Сега да разведря малко поста си - някой да има отзиви или да е пробвал ей тез пюренца?
http://probijo-bg.com/category/%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1 … 0%be%d0%b2%d0%b8/

че нещо още на нищо не мога да се спра....
И искрено се надявам да се приемат добре при нас готовите пюрета, че не знам как ще се справям, ако трябва да ги приготвям сама  Crazy

# 625
  • Германия
Към КОНСУЛТАНТИТЕ, а и към другите мами ако знаят. Имам бактериална инфекция и вчера гинеколожката ми изписа Флажил песари. Казах и че кърмя и затова нямам нещо за приемане през устата, но на листовката пише, че и песарите не се прилагат при кърмене. Изчетох някой неща в нета, но общо взето са противоречиви мненията. Аз и като бях бременна ги слагах, но малко ме е шубе. Снощи сложих първия, но днес сме и на имунизация и ще питам и педиарката, но ако някой има опит по въпроса. Благодаря предварително!

B_Nadi,
според справочният сайт на  испанската педиатрична клиника Marina Alta/ Alicante
и  Берлинският консултативен център по токсикология флажил е съвместим с кърменето. При кърмачетата не са наблюдаванr отрицателни  странични ефекти.  В отделни случаи са наблюдавани по-течно изпражнение и рядко - случаи на разстройство.
В справочникът на Т.Хейл "mini Medications and mothers´s milk" 2010; стр.180 флажил е kатегория L2; safer което ще рече, че медикаменjът е тестван в/у определен брой кърмещи жени без да е имало значителни странични ефекти при бебетата.

Ако имаш възможност, можеш да разпечаташ информацията от линковете и покажеш на педиатърката ви и обсъдите още веднъж приема на лекарството, но и трите справочника не препоръчват спиране на кърменето. Пожелавам ти бързо справяне с неприятната инфекция!
 Peace

# 626
И  мен много ме вълнува този въпрос, колко изпива Алекс на кърмене, но няма как да разбера.Сучи по около пет минути, много рядко повече.Може би затова не усещам , че имам дете, 7хранения по пет минути и това е Simple Smile, много ми е хубаво да си я гушна и тя да си цока.Кърмя я навсякъде, хората навсякъде вече ме знаят Grinning, нямам никакви притеснения.Като гледам някой майки как се крият, обличат специални блузи, завиват се отгоре, аз цък.
 При Дая не беше така, кърменето ми не беше чак такова удоволствие, то кърмене, после цедене, живеех в някакъв кошмар, колко изяжда това дете, а после и това изцеждане по 40минути, така година и три месеца.
 Третото вече само ще се гледа Joy , както казва половинката.
 За пюренцата, първо ще въведа  готови, после ще приготвям.Джос, и аз мислех , че е много сложно.В машина на пара е много бързо, слагаш после пасираш и това е, по желание добавяш и малко зехтин.След една годинка Дая ядеше само пиле с картоф и морков или риба със зеленчуци, за десерт някакъв пасиран плод.Само това и правех Simple Smile

Гледах снимките от срещата!Прекрасни мами, прекрасни дечица Hug

# 627
Ние пием по 180мл мляко 5 пъти в денонощие. Да се похваля от 1 седмица бебето само си яде като си държи шишето. Има ли други като нас?

за сега освен кашата която давам всеки ден по 1 път, сме пробвали само едно пюре и то от сладък картоф. Давах му 4 дена и сега ще направя 3 дневна почивка като след тези 3 дни ще му дам пюре от тиква.

# 628
Здравейте мацки... да ви питам какво мислите за месните пюрета? кога смятате да ги почвате?  Thinking аз му накупих вече..но се чудя още да почвам ли..или да изчакам да стане на 6м  Whistling

# 629
Един наш съфорумец беше така добър да преведе филма, за ваксините е, който иска може да го погледне.
http://www.youtube.com/watch?v=5HkPNY7RNGU
Да се надяваме нашите деца, да са от групата , на която имунитета е силен и понасят що годе добре ваксините Praynig

Общи условия

Активация на акаунт