Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 236
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
За закаляване - на нас ни казаха, още от първия ден у дома да отварям широко прозореца. После с  количката на терасата на слънце за малко, а накрая и навън по задните и спокойни улици.
За мен е по-добре в гората, защото е на 100 метра от у дома, въздухът е свеж и мирише на бор и чисто, а птичките така хубаво пеят. Само ме предупредиха да не излизаме на вятър и мъгла.

# 151
vania_svet, аз съм една от тези лоши майки дето си оставя децата да плачат.Каката я бях научила на ръце първия месец.Не можех нищо да свърша, да ям като хората, да се изкъпя и т.н.Много ми беше мъчно, когато я оствях да плаче и просто я поглеждах да не повърне или да не се захласне.Научи се да заспива сама, с нея не усетих какво е да имаш бебе, никога не съм я приспивала.
Сега с бебето се старая максимално малко да е на ръце, въпреки че ми се иска да я смачкам от гушкане и целувки.Оставям  я да поплаче, не я приспивам на ръце.Оставям я в леглото и мрънка, мрънка пък заспива.
Ако това ме прави лоша майка, значи съм лоша майка.Но така смятам правя услуга и на себе си, и на бебето. Simple Smile

# 152
Да се оплача колко лоша майка се оказвам[/b] - днес след хранене и преповиване и 45 мин носене и гушкане Влади все още не беше заспал и аз го сложих на спалнята, легнах до него, гушнах го. В тази поза детето рева половин час и се бори с мен /дра ме, щипа ме, удря ме/. През цялото време просто му говорех нежно и го галих /което обаче въобще не го успокояваше/. Най-накрая от изтощение детето заспа. Преместих го в креватчето и той отново се събуди. Реших, че няма да го вземам и само му говорих нежно, галих го по коремчето и го целувах от време на време. Той си плачеше, на мен сърцето ми се късаше. Най-накрая заспа отново и спи вече час и половина. Само да кажа, че нашия Влади заспива само на ръце и то ако ходиш и го друсаш. През нощта заспива още по време на храненето и навън заспива в количката при по-неравен терен. Дори гушнат не иска да заспи. И понеже още от сега ми тежи, а и съм сама, реших че трябва да се научи да спи и по друг начин. Не искам да го сложа сам в креватчето и той да заспи като голям човек, но поне да не го разнасям из стаята. Има ли и други които са оставяли децата си да реват?

При нас е по същия начин през ноща спи веднага след ядене през деня е зор иска все да я гу6кам например днес 2 часа я залагвах и накрая заспа и още спи споко не си единствена  Wink

# 153

хаха, голямо подмятане пада  Joy

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 18:38 от Лeни

# 154
# 155
  • София/Варна
По въпроса за приспиването - ние през деня почти не спим. Яде кажи речи на час и нещо. Заспива ми на гърдата и ха да я оставя в кошарата, веднага се буди. Ако само мрънкаше, щях да я оставя, но тя реве страшно гръмогласно и цялата почервенява. Направо незнам като тръгне мъжа ми на работа как ще я караме. Вечер като заспи след кърмене еденствения начин и ние да спим е да я сложа на възглавница до мен и да спим така двете. Не признава люшкане на кошчето, песни, говорене, нищо.
Вече съм свалила 10 кг. Ако я карам така скоро ще си стигна пубертетското тегло . Crazy

# 156

хаха, голямо подмятане пада  Joy

ето и Зара на 7 дни в подобна йога поза, сега след това видео се чувствам значително по-добре

Затова ли слагаш тези снимки чак сега?Иначе са сладки,но ми е чудно как задържахте така главата?Има ли някакъв трик?
Не оставям Криско да плаче.А при толкоз гледачи никой няма да го остави да плаче.Носими се и ако не помага давам гърда и се успокоява.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 21:51 от big mamma

# 157
  • España (Плевен)
Не оставям Криско да плаче.А при толкоз гледачи никой няма да го остави да плаче.Носим се и ако не помага давам гърда и се успокоява.
  И аз съм така. Не я оставяме да плаче. Единствено плаче, когато сменяме памперса. Не ни харесва е това е. Само да обуем гащичките и вече млъкваме. Баща и казва, че от сега не се дава..   hahaha hahaha

Момичета, Благодаря ви за пожеланията.  Hug Hug   Marieta това бонбонче ми е второ - само за протокола.  Peace

# 158
Има ли и други които са оставяли децата си да реват?

Аз от понеделник ще съм сама.... и също ще му се наложи да си поревава сам.... неизбежно е ...
До сега все има някоя баба ... според тях бебетата не (трябва) реват и 1 минута ...

# 159
За закаляването- първо почнах на прозореца да я вадя само внимавах да не и свети в очите, после слязохме пред блока има слънчева пейка така увита в пелена и гушната в мен 10, 20 минути и накрая вчера отидохме с количката на консултация.
Въпрос към ЛЛЛ
Днес се наложи да дохраня с адаптирано мляко 60 мл си ги изяде и заспа. Преди това яде и от двете гърди но се събуждаше с писъци и налиташе да суче но в един момент спря да гълта и само цокаше на празни обороти. Сложих помпата и нищо не потече и от двете гърди. Възможно ли е да ми спира кърмата newsm78 Вчера много се притесних, че е наддала само 640 грама за месец днес хапна добре и спа както обикновенно между храненията памперсите са наакани през всички дни рядко се случва да има един без ако винаги пишка. Досега винаги ми е текла кърма като храня от едната гърда от другата тече, като се измия с гореща вода обикновенно тръгва. Нещо се ошашках #Crazy

# 160
Затова ли слагаш тези снимки чак сега?Иначе са сладки,но ми е чудно как задържахте така главата?Има ли някакъв трик?

niama tricks, big mamma   Grinning
eto i kak drugi go praviat - http://www.youtube.com/watch?v=bP87GV4VvJU&feature=related

# 161
Щък,  уж не се познавахме, а се оказва че големите ни деца са в една група в детската градина newsm08,  а със съпругът ми сте бивши съученици   smile3521. И имаш поздрави от Жоро   smile3503! Значи ще се виждаме не само по разходки с количките  Wink
 Колко е малък светът  Party !

КАТИnewsm59 !!! Много здраве, много щастие и много усмивки ти желая!

Клипът с баба-йога ме същиса  #Crazy! Не мога да си представя да видя Ники така да го мятат  Sick

welcome Magimon ! Дано ти е добре при нас Simple Smile!

# 162

eto i kak drugi go praviat - http://www.youtube.com/watch?v=bP87GV4VvJU&feature=related

newsm10

Пропуснах да пиша, че бях чела, че майки слагали бебето в слинг и така си вършели домакинската работа. Опитах веднъж при мен и действа Simple Smile.

# 163

Cool! Laughing А тези снимки ти ли ги правиш? И отивам да редактирам. Wink

# 164
Абе хора, възможно ли е малкото съкровище да плаче не от глезотия, а от това, че не се е оригнала качествено. Днес цял ден я наблюдавам - оригва се подобаващо след храна, но почти всеки път хълцаше. Като й мине и я сложа в креватчето, тъкмо налапва залъгалката и аз направя няколко крачки в чистене и тя почва да се дере. В началото реших да я оставя да се наплаче, но ми се струва, че не се глези, защото плаче без да спира в продължение на 20-30 минути. И като я взема с коремчето към гърдите ми пак се оригва.
След храна се оригва поне по 2-3, а понякога и 4 пъти. И както вече писах - доста порядъчно. Като препил и преял пред ТВто дъртак. Сочно и мазно.

Общи условия

Активация на акаунт