Заедно сме вече всички - мами и АПРИЛските душички! - Тема 1

• 31 516
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, ще водите ли бебоците на море това лято?! Само мрънкат край мен ,че е рано, а на мен ми се струва, че ако се спазват някакви елементарни правила (както и в града при разходките през деня) не би трябвало да има проблем?!?  Thinking
Незнам кой са елемнтарните правила,но на плажа повече пече отколкото на разходката.Бебешката кожа е много нежна и е опасно претоплянето за бебетата.Всяка майка си преценява сама.Никой не може да ти каже,няма да ходиш,ако ти си решила да отидеш.Аз лично ще разхождам беба покрай крайбрежната алея,но не и да я изтипосам на пясъка в жегата.

# 466
Здравейте, момичета, чета ви, но нямам време да пиша.
Влезнах само за да ви препоръчам памперсите Active fit. Пратиха ми с реклама две бройки и страшно много ми харесаха - изключително тънки и мекички, а попиват така добре. Бебко никога не е мокър с тези памперси. Не знам дали са някакъв нов вид, имат рисунка на героите от Улица Сезам.

Другото, което исках да споделя с вас. Имам една приятелка с 3 деца, която знаете ли как постига дългия нощен сън и на трите си деца... слагала им по 1 лъжичка пап в млякото вечер.
По принцип пап се дава тук след 4-тия месец. Вие какво мислите? Бихте ли рискували от толкова мънички да им давате тази добавка?

Ние в петък сме на първата ни консултация, нямам търпение да видя колко е наддал Дани.

# 467
Ехо, момичета и бебета Simple Smile

Мойто човече от два дни изпуска едното спане между храненията, седи и гледа много интелигентно, всеки миг ше проговори Simple Smile) Опитвам се да намеря  статия за режима на бебета, поне ориентировъчно по месеци - кога почват да будуват по повече, кога почват да изпускат нощното хранене...

Другата нова мода е да си дояжда 30 минути след като уж се е наял. Чакам го пусне сам гърдите, аз му давам и от двете до отказ. Половин час по-късно си досуква и чак тогава заспива.

А най-забавното е, че започна да му пада косата отпред на челото и сега прилиа на стар професор - с коса отстрани, а отгоре почти оплешивял Simple Smile)

И да се похваля - станах леля за втори път, на Павел, 4 200 г (!!!), 50 см. никой от лекарите не каза на сестра ми, че бебето е толкова голямо и почвам да се чудя тия ехографи служат ли за нещо или само за видеовръзка.

Поздрави на всички, другата седмица сме на консултация, умирам от любопитство.

# 468
Какво е "пап"? newsm78

# 469
Днес Ния става на един месец Simple Smile Ето я тук с кака й:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/KwWnA5tqqucfLCqYxhKfc2Hzsb … 8?feat=directlink
Тези дни започна да се усмихва Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 12:50 от Анда

# 470

Днес разходките ще са със слинга, че искам и малко работа да свърша, а с количката не съм много мобилна така да се каже.

И аз слагам малкия в слинга, обаче имам чувството , че не му е удобно - би ли споделила в каква поза слагаш бебо в слинга (люлка или корем в корем, и ако е корем в корем как нагласяш крачетата?!). Баткото го носих едва от 6я месец нататък и нямам опит с малки бебета, пробвах със слинг с халки и в двете пози, но нещо не се справям особено добре-явно не мога да го наглася.  Thinking

Ами аз я слагам корем в корем. Първо я носех с предния панел под страничните, но сега слагам предния панел най-отгоре за повече стабилност. Бебка е много доволна и спи спокойно. ПОнякога и вкъщи я слагам, за да се успокои, а аз да свърша някоя работа. Ето и точно снимка 2 в 1 Simple Smile http://aprilki2011.snimka.bg/baby/chorlamata.544105.23624086
Иначе на море мисля да ходим ЖЗ. Разбира се на плажа само в ранните сутрешни и късните следобедни часове.

# 471
# 472
Здравейте и от мен  Hug.

Влади днес става на 40 дни. Вече гука и се усмихва. Преди малко се върнахме от Чистата молитва. Мина много добре - проспа я почти цялата и се събуди чак когато попа го взе. След това разглеждаше олтара на църквата с огромен интерес. След това го заведохме в офиса на татко да го покажем и пак беше мирен и спокоен. Прибрахме се в квартала, хапнахме и пихме кафе. Заваля дъжд и се прибрахме. Влади хапна и сега спи - днес съм една щастлива майка.

Относно наддаването - не се притеснявайте от грамовете, гледайте и останалите признаци /мокри пелени, доволно бебе и т.н./. Ако наистина нещо не е наред, слагайте бебето по-често на гърда. То може да изяжда 12 пъти по 60 мл, което да му е добре, вместо 6 пъти по 120 мл.

За обличането - и друг път съм писала че обличам Влади доста леко, но така му е добре на детенцето. Много странно обаче, че всякакви хора постоянно ми казват как на детето му е студено. Тези хора няма ли да ни оставят да си гледаме децата - ОМРЪЗНА МИ ОТ НЕНУЖНИ СЪВЕТИ. Като бяхме на вилата, свекърва ми постоянно искаше да го завивам и обличам аз съответно не го правех и тя пускаше печката, а аз извеждах детето навън да не му е жега  Mr. Green. Даже жената, която продава свещите в църквата се възмути, че детето било по къс ръкав и къси панталони.

За коликите - давам Био гая и Инфакол и почти нямаме колики.

И на нас ни опада косата и има малко крусти. Взех шампоана на А-дерма и за 2 дена почти изчезнаха.

Хайде лека от мен и Влади.

# 473
Днес това време ми скъса нервите. цял ден го чакам да реши какво иска да прави - да вали или да не вали. накрая слязох пред блока и го разхождах по тротоара напред-назад. Сега още спи, дори не съм го вадила от количката. Чудя се дали да не му изнеса леглото на терасата, щом спи толкова добре на чист въздух Wink

Това с обличането и "да не му е студено" ми е любимо, но тези дни друг смотан въпрос печели наградата - "Не е ли много рано да го извеждаш" newsm78. Андрей е на 26 дни, доктора каза, че може, времето е разкошно, но някои хора смятат, че..даже не знам какво смятат. Явно им се вижда много мъничък и ги е страх да не го отнесе някое врабче Simple Smile))

Кажете ми моля, чакахте ли да спрат лохиите, за да идете на лекар? Моите нямат намерение, вече 20 дни, а ми се иска да ида на преглед, за спокойствие.

Честити месечинки и 40 дни на всички бебоци!

# 474
Съни, аз ходих на преглед преди да са минали 20 дни и ми бяха доста намалели. Но по-добре изчакай, за да получиш по-акуратна информация след прегледа.

# 475
Каша за сън?Не бях чувала.
И да се изфукам от днешната консултация.За месец от изписването 4.150 кг.сега сме 5.550 кг.Тоест наддали 1.400 кг и пораснахме с 6 см.Вече сме 57см.Много съм щаслива и не мога да повярвам ,че това е само от кърма с няколко изключения когато му давах АМ.Защото ми се струваше, че плаче отглад, но последен път като дадох АМ той пак плачеше и така разбрах, че не от глад.Ваксината я понесе по мъжки,проплака само за малко.Педиатърката каза да спирам нощното хранене,но ще го отложа още малко.Иначе Криско вече си установи режим сам.Като часовник на всеки два часа.През ноща се храни с две паузи от 4 часа.Часовете са едни и същи.Като започнем в 6 сутрин до 10 вечер.През ноща в 2 и после пак в 6.Не суче повече от 5 мин.от гърда.Много е бърз като майка си и като батко си Коко на който му взе буквичката. hahaha

# 476
Абе как по пет минутииии, мойто дете виси и суче по един час Crazy

Браво, че е наддал толкова много.

Влизам само да добавя още един безумен съвет-препоръка: Не го люлей в количката, че ще свикне и после какво ще правиш.

А аз да питам - като ми се успокоява детето в количката, трябва ли да му спестявам на него и на себе си това спокойствие, само защото "ще свикне" #Crazy

Днес ми е нервно, малкия плаче неясно защо, на мъжа ми му откраднаха колелото от входа ни и ми се иска бебетата да могат да говорят човешки, напрягам се все едно превеждам от френски на английски...

# 477
Разказ в картинки.
Освен че порасна много и претърпя прогрес.Гука,смее се,разглежда ръцете си,мушка ги в устата,дава ги на мен да ги целувам,разглежда всеки и всичко с интерес,говори на играчките и лицата надвесени над него,заспива сам и то в леглото си,обича да стои без памперс,обича масаж,ядосва се като си опъва краката или ако е в изправено положение да се изтласква нагоре.
Първата ни любима играчка.
В очакване на манжата..
Това е тайният знак че е готов за цица.
Не бих могла да се справя в отглеждането без помощ.
Освен бебе,количка и цялата покъщнина на разходка  и с моторизиран батко.

Това 5 минути го правим отскоро. Laughing

# 478
  • Пловдив
Ето и точно снимка 2 в 1 Simple Smile http://aprilki2011.snimka.bg/baby/chorlamata.544105.23624086
Иначе на море мисля да ходим ЖЗ. Разбира се на плажа само в ранните сутрешни и късните следобедни часове.
И аз така мислех за морето - не искам баткото и това лято да пропуска да се зарови в пясъка.
А слинга ти е страхотен- май-тай ли е като модел, или шал, който просто така изглежда - направо ми останаха очите. Започвам да си мисля, че просто не мога да се справя със модела с халките - иначе в шал варианта е много добре, ама не мога да го измисля с кърменето. Ти кърмиш ли в слинга?!  Thinking
И аз очаквам малкия да си направи някакъв що-годе режим и да яде по веднъж на хранене, ама като се почне едно ядене, оригане, пръцкане и връщане на мляко, после пак иска да цока за успокоение, после пак наново с неприятните усещания и накрая за капак - хълцане, и на моменти е толкова изнервен, че едва заспива след час-два такива занимания . Добре, че има и моменти с хранене, оригване и после час - два сън, че незнам как биха ми издържали нервичките.
Някой друг с подобни хранителни навици ?!
Иначе от вчера вече гукаме направо с продзължителноста на песнимчка, много мило ми става. Crazy
И сашко откри ръчичките (особено като е гладен), май вече ни почнаха и любопитните погледи наоколо - не обича да лежи, иска все прав да го носи някой и да му гледа през работо, а днес дажи не искаше да си пуска главата облегната на мен като го приспивах а само се опитваше да я надигне (макар че много му се спеше). Ама цзаспиване сам в количка или легло - никога не кандисва, все е изнервен и държи да заспива на гърда, друго не признава.  Party

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 19:08 от delilah_qk

# 479
Андрей беше с режим, от два-три дни ги прави същите като твоето дете - яде, блее, хълца, мрънка, мотае се, дърпа го това зърно все едно е дъвка, силно се надявам да му мине.

х/айде, че ни е време за къпане. Усмивки, момичета, спокойна вечер

Общи условия

Активация на акаунт