Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

  • 19 041
  • 317
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 235
Вярвам,колкото и съм руса със сини очи. Flutter

# 61
  • Мнения: 28 795
Я, какво си намерих.  Laughing


Елементарно, "изследването" е платено от вносителите. Освен това още по вида на анализите, и само по използваните термини от "учения" (реакция на рН например) ми стана ясно доколко е в час с необходимите анализи. Все пак ще изгледам от сайта на БТВ какво е правено. Защото тотален ПАВ е анализ за прах за пране, но не и достатъчен, разделят се по видове пенители. Например, кокосов сапун също е ПАВ, но има ролята на пеногасител в праховете за пране и е доста отвратителен в шампоан. 

По отношение на по-горе цитираният репортаж на БТВ,относно двойният стандарт аз искам да попитам в тази "акредитирана лаборатория на младите учени",толкова ли нямаше един pH-метър,че мерят pH с лакмус. Joy Joy JoyА пък относно видовете анализи,които цитираха и казват,че са направили,считам,че това далеч не са най-подходящите,които трябва да служат за съпоставка.Външен вид,цвят,мирис,които се определят органолептично,винаги включват елемент на субективизъм,защото ги определя човек,а не апаратура. Winkи са по-скоро насочващи.pH,как го определиха по стойност с точност втори знак след запетаята,все още съм в дълбок размисъл дали е  смешно или по-скоро тъжно. newsm78
Съществените анализи,които могат да бъдат асоциирани с показатели за качество,служещи за съпоставка,биха могли да бъдат по-скоро вискозитет,стабилност на пяната,съдържание на анионно ПАВ,общо ПАВ,определяне на количеството сол,качествено и количествено определяне на активни съставки,както и много други.
В заключение искам само да отбележа,че повторение на резултата от изпитване с точност до вторият знак след десетичната запетая,в повечето случаи си е в зоната на случайността,тъй като в този диапазон се движат и грешките на повечето уреди. Winkа на лакмуса- незнам
  Joy Joy Joy



# 62
  • София
  • Мнения: 672
Докато гледах репортажа си мислех колко ли струва този анализ? Може би лабораторията на добра воля се е съгласила да направи изследването?
На въпроса: Не вярвам. Имам бегли лични наблюдения, но се издразних на платеното репортажче...

P.S Видях, че Как` Сийка е намерила отговори на някои въпроси.... Simple Smile

# 63
  • Мнения: 5 643
На журналисти и журналистически проучвания не вярвам. Защо си мислят, че ядем доматите с колците?  


# 64
  • София
  • Мнения: 4 051
Сийке, мерси Simple Smile

Изкушавам се да си поръчам частен анализ на Ариел, примерно и да публикувам данните тук.
От Гърция, Германия и Билла, примерно.

# 65
  • Мнения: 3 621
Ако искат всяка вечер да показват резултати от "независими" изследвания пак няма да ми докажат, че няма разлика в качеството на продуктите. Разлика има и то голяма. Ако не мога да си намеря прах от Германия или Гърция, ползват такъв от Турция, защото е в пъти по-качествен от този който продават в нашите магазини.
Има разлика  и в кафето. Лично аз усещам разликата и в зехтина, сравнявам една и съща марка, купена от тук и от Гърция.

# 66
  • София
  • Мнения: 3 099
...Има разлика  и в кафето...

Това е вярно и съвсем нарочно - различните географски ширини проявяват различни предпочитания към сортовете, тяхното съчетаване и изпичане! Wink

Обаче, ако не говорим за нискокачествените, смитани от световните складове "марки българско кафе"...

# 67
  • София
  • Мнения: 4 051
У нас, аз не знам изобщо да внасят кафе с високо качество.

# 68
  • Galaxy 13197853088
  • Мнения: 2 393
Разликите са основно в скъпите съставки, аромати, ензими или каквото и да е там.
И в шампоаните, не измиващите съставки са най-важните и най-скъпите.

Все неща които не са измерени.
Кой ще съставя методология за домашни тестове?

# 69
  • София
  • Мнения: 3 099
У нас, аз не знам изобщо да внасят кафе с високо качество.


Аз знам. Wink Познавам ги, роднини са ми и пия такова кафе.  Laughing (но все още не се продава по маркетите за домашна консумация)

# 70
  • Мнения: 15 376
У нас, аз не знам изобщо да внасят кафе с високо качество.

Има. Като препаратите за пране е.
Само трябва да знаеш откъде и какво.
У дома се пие само 100% висококачествена арабика, от италианска мока. Божествено еспресо!

# 71
  • София
  • Мнения: 3 099
...
Само трябва да знаеш откъде и какво.
У дома се пие само 100% висококачествена арабика, от италианска мока. Божествено еспресо![/b]

Аз пък предпочитам смес с робуста.  Flutter Чистата арабика ми е агресивна.

# 72
  • Мнения: 15 376
Робустата на мен ми е груба и горчива.
Арабиката е феерия от аромат Heart Eyes. Но да е 100%, без примеси на робуста.

Въпрос на вкус Simple Smile.

# 73
  • Мнения: 5 643
Сийке, мерси Simple Smile

Изкушавам се да си поръчам частен анализ на Ариел, примерно и да публикувам данните тук.
От Гърция, Германия и Билла, примерно.


Само не го прави в някоя БГ лаборатория....

# 74
  • София
  • Мнения: 3 099
Робустата на мен ми е груба и горчива.
...

Aу, груба!!!  Crossing Arms Блендовете с нея се наричат "crema", ти пък груба!  Naughty

 Laughing

Общи условия

Активация на акаунт