Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 088
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
Съмнявам се, ако пък случайно те са, все са се намерили такива дето не са ги изгонили. Това си е направо съучастие.

# 256
Попрегледах цялата тема. Не съм гледала репортажа, но не вярвам! Преди година работех във фирма, която изработваше и различни опаковки, торбички и прочие. Един ден дойдоха едни малко по-чернички хора от малцинствата, извадиха една празна торбичка от прах за пране Ариел (не помня какъв, може и немски да е бил, може и някакъв друг, но не и бг) и попитаха колко ще им струва да им направим еди-колко си такива бройки.... Ама да има търговски вид...  ooooh! Правете си изводите...

Надявам се да сте ги изгонили с шутове.

Преди около година време в новинарските сайтове, а и по емисиите на някои от основните канали по телевизията беше пусната новината за разбит цех в някакво си село из България на ментета прах за пране - Ариел, Тайд, Персил и пр. Опаковката била абсолютно автентична, за разлика от съдържанието. Правели си хората ментета, че и ги продавали.
Вероятно са били тези. Не знам.

# 257
  • София - Рим и обратно
Съмнявам се, ако пък случайно те са, все са се намерили такива дето не са ги изгонили. Това си е направо съучастие.
То си е направо еднакво подсъдно. Съмнявам се, уважаващ себе си бизнесмен, да приеме подобна долнопробна оферта и да изложи на риск името си така глупаво.

# 258
  • Galaxy 13197853088
да бе да.
плаща се кеш, няма документи и на никой не му пука...

# 259
Много ти благодаря, Krasiclean.
Истината е, че още на втора страница от темата "лъсна" тази схема.
Но, все пак хубаво е да знам, че мога да си купа от Кауфланд немски Ариел.
Даа, само че Ариел Ексел в Кауфланд не е немски Laughing

Да, май гръцки беше.
Ами явно ще си ходя до магазинчето, което ми препоръча една съфорумка от другата тема.
За да съм сигурна, че са от Германия.

Azzy би ли ми написала на лични и на мен това магазинче за препарати от Германия,макар да не съм сигурна дали ще ми е удобно за пазаруване,ако е окаже,че е прекалено далеч.
Благодаря предварително.  bouquet

# 260
  • София
Разбира се.

# 261
Тук Ариел-а се казва Даш, а Персилът е Диксан.
А тук Персил е Wipp, a Диксан е Рекс. В Румъния пък Рекс-а са му сложили името Томи.

# 262
Определено не им се получи работата на мангустата... Оставете всички там съдебни неща, но аз съм обикн. потребител, после аз ще пера с него, нямам намерение да ми стане нещо на кожата, химии, чудесии знам ли ги...
да бе да.
плаща се кеш, няма документи и на никой не му пука...
иначе това е вярно, което казва Лабрадор  Peace

# 263
В Румъния пък Рекс-а са му сложили името Томи.

Рекс е Томи и в Унгария.

# 264
  • София - Рим и обратно
В Румъния пък Рекс-а са му сложили името Томи.

Рекс е Томи и в Унгария.
Тук пък е General. Така и не съм го пробвала. Знам, че в БГ Рекс не ми харесва. Доволни ли сте от чужбинските?

# 265
Защо една марка има различни имена в различни държави?  Rolling Eyes

# 266

И аз това се чудех  newsm78

# 267
не само името, цената също е различна.
При електроуредите също е така - имат различно описание ( Artikelbezeichnung), но всъщност уредите са еднакви. Разликата в цената е чувствителна
Делят си пазара по този начин

# 268

И аз това се чудех  newsm78

Например, защото някои имена не се приемат добре в определени страни, или означават нещо негативно на съответния език, или пък защото са трудно произносими и не пасват добре на езика, или защото правата върху марката се държат от друга фирма.

# 269
Все си мислех, че не би трябвало да има съществена разлика в качеството на продуктите поне на известни марки. Да, ама НЕ! Преди време си бях взела от Германия един малък туристически комплект на Нивеа - шампоан, душ гел, лосион за тяло и др. Да уточня, че аз много трудно си намирам шампоан и тези на Нивеa, закупени от България не не ми харесват. Измита с тях, косата ми е много зле още на следващия ден. Та купих си аз козметика на Нивеa от Германия именно с цел да изпробвам как ще се отрази на косата ми. Просто няма място за сравнение. Косата ми изглеждаше добре дори на следващия ден. Чувствах я по-мека и много лесно се разресвах. Опаковката беше малка и стигна за 3 измивания на косата, но дори приятелят ми забеляза, че косата ми е добила някакъв блясък. Дори нямаше нужда да си нанасям тоновете лосиони срещу заплитане на косата, защото просто нямаше такова.

Общи условия

Активация на акаунт