Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 062
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
  • София - Рим и обратно

Свекър ми няколко години поред носеше Ариел - течен гел от Германия, а последният беше от Италия.
Ама тук в Италия, Ариел изобщо няма newsm78 .

# 241
Много ти благодаря, Krasiclean.
Истината е, че още на втора страница от темата "лъсна" тази схема.
Но, все пак хубаво е да знам, че мога да си купа от Кауфланд немски Ариел.

Даа, само че Ариел Ексел в Кауфланд не е немски Laughing

Да с гръцки надписи е,но е от същата фабрика или ако не,поне е по същата технология.
Още едно уточнение "Българсия" Ариел не е Мzim ,  пак са добавили нещо по добро - вече е COMPLETE 7...

Цитат
Добре поне, че научих, че в Кауфланд се продава немски Ариел, което ми е ценно да зная, за да пазарувам от там  
Цената не е изгодна,в кварталните магазини е по на сметка
Цитат
Ама тук в Италия, Ариел изобщо няма
Така е,там е DASH

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 19:03 от Krasiclean

# 242
  • София - Рим и обратно
Да, зная, че е Даш, аз всъщност такъв ползвам, но дамата е написала изрично, че става дума за "идентични опаковки гелове"... Та се зачудих.

# 243
Да, зная, че е Даш, аз всъщност такъв ползвам, но дамата е написала изрично, че става дума за "идентични опаковки гелове"... Та се зачудих.

Всъщност ако като се замислим,паралелния внос не е нещо ново в Европа. Няма пречки да се купи нещо Немско в Италия или обратното, и въпреки че Даш е рекламираната марка на P&G в Италия, какво му пречи на някой търговец да продава и Ариел доставен от Германия...  Както у нас.
Повечето фабрики на P&G са в Германия и Белгия и там се произвежда дори и Гръцкия Ариел и Италианския и Френски Dash ... Все пак няма смисъл да се карат камиони с Ариел с немски надписи в Гърция! - там няма кои да лепи етикетчетата с преводите;-)  , за това всичко излиза фабрично налепено.
Дори временния склад от който този Ариел се разпределя за Гърция е в БГ, но това е друга тема,различна от основната.

# 244
Да,намирам голяма разлика в продуктите.
 Винаги съм си купувала един любим парфюм на Шанел -"Аллюре" но от Франция и Англия е моят си аромат,а в БГ (не само ,4е беще 130 лева ,а в Англия е само 45 паунда) ,но не беще  и моята  си позната от години миризма.
А ако отворим тема за праховете,омекотителите и храната...става безкрайно.
Просто разли4ни потребители и разли4ен пазар! Peace

# 245
  • София
Свекър ми няколко години поред носеше Ариел - течен гел от Германия, а последният беше от Италия.
Не знам има или няма, но факт е, че всичко по Ариел-а беше на италиански  Peace

# 246
  • София - Рим и обратно

Не знам има или няма, но факт е, че всичко по Ариел-а беше на италиански  Peace
Shocked
Много странно. Тук Ариел-а се казва Даш, а Персилът е Диксан. Никъде не съм видяла Ариел или Ленор или нещо от сорта. Би ли го попитала от кой град ги е купил, стана ми интересно /може и на лични, за да не отклоняваме още/ Simple Smile. Явно не е самосиндикален търговец, който го е внесъл от Германия директно, щом опаковката е на италиански newsm78

# 247
  • София
Не знам има или няма, но факт е, че всичко по Ариел-а беше на италиански  Peace
Може надписите да са били на румънски, например. Wink

# 248
  • София - Рим и обратно

А ето! Това вече е едно логично предположение. Румънското присъствие и съответно - търговия, са доста засилени.

# 249
  • София
Бояна, уж правя разлика между румънски и италиански. Със сигурност обаче свекър ми не е припарвал в Румъния  Thinking
Ще го попитам непременно щом го засека на скайпа.

# 250
  • София
tonkabonka не се сърди, просто предположих какво може да е станало. Ако не знаеш италиански би могла в писмен вид да го сбъркаш румънски, езиците са от една група.

# 251

Повечето фабрики на P&G са в Германия и Белгия и там се произвежда дори и Гръцкия Ариел и Италианския и Френски Dash ... Все пак няма смисъл да се карат камиони с Ариел с немски надписи в Гърция! - там няма кои да лепи етикетчетата с преводите;-)  , за това всичко излиза фабрично налепено.
Дори временния склад от който този Ариел се разпределя за Гърция е в БГ, но това е друга тема,различна от основната.

Недей така, бре човек Laughing Тук си ценим мненията, думите...Вярваме си, помагаме си.
Какви камиони от Германия, какви разпределителни гари? P&G си имат чуден завод в Гърция, наблизо е. Всичко си правят, доставчиците на опаковки дори са си местни, вси-чко. И "фабриките" не са само в Белгия и Германия. Виж, има мнение на Гес, можеш да сравниш различния състав на гръцките с които и да е други. Има и 30 теми за тези продукти във форума. Прочети Wink

Пипинс, да гръцки е.
Това не значи, че е лош, просто е съобразен с местните традиции и вкусове-  по-силен аромат, без отделен вид за цветно и още разни незначителни.

# 252
  • София
Как ще се сърдя, даже ми пося зрънцето на съмнението дали пък не съм се объркала. Просто бях хвърлила поглед, регистрирах написаното като италиански и не съм заглеждала повече  Peace
Както и да е, важното е, че немският Ариел и този евентуален румънски бяха една бира, докато този, който си купих от едно магазинче до нашия пазар, беше съвсем различен. Не се сетих сутринта преди да тръгна към офиса да погледна от къде е внос...

# 253
Попрегледах цялата тема. Не съм гледала репортажа, но не вярвам! Преди година работех във фирма, която изработваше и различни опаковки, торбички и прочие. Един ден дойдоха едни малко по-чернички хора от малцинствата, извадиха една празна торбичка от прах за пране Ариел (не помня какъв, може и немски да е бил, може и някакъв друг, но не и бг) и попитаха колко ще им струва да им направим еди-колко си такива бройки.... Ама да има търговски вид...  ooooh! Правете си изводите...

# 254
Попрегледах цялата тема. Не съм гледала репортажа, но не вярвам! Преди година работех във фирма, която изработваше и различни опаковки, торбички и прочие. Един ден дойдоха едни малко по-чернички хора от малцинствата, извадиха една празна торбичка от прах за пране Ариел (не помня какъв, може и немски да е бил, може и някакъв друг, но не и бг) и попитаха колко ще им струва да им направим еди-колко си такива бройки.... Ама да има търговски вид...  ooooh! Правете си изводите...

Надявам се да сте ги изгонили с шутове.

Общи условия

Активация на акаунт