Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 059
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
Цената може и да е свалена, но май върви в пакет с качеството.
Напоследък не мога да пия Лаваца нито вкъщи, нито навън. Не
усещам разлика с ниския клас кафе.

# 226
Цената може и да е свалена, но май върви в пакет с качеството.
... Не усещам разлика с ниския клас кафе.
Това и на мен ми се струва така от доста време насам, но реших, че моите усещания са в грешка...

# 227
Хора, правете разлика в различните стоки.
Първо каква е стоката, с какъв труд се произвежда,той каква част от стойността й формира.
Второ, до каква степен оценявате качеството на вложените суровини, и до  каква степен чисто 'декоративни' характеристики като вкус, мирис и т.н.,които не са обвързани толкова с качество, а с предпочитания.
Трето, дали стоката се произвежда фабрично в различен вариант, или се продава еднаква навсякъде.
Четвърто, дали проблем не е в липсващото търсене, респ. липсващи стоки на нашия пазар.

# 228
  • Дъ Биг Вилидж
Още едно доказателство което е малко извън прахове, козметика и храни.

Служебния автомобил който карам в България се предлага с барабанни спирачки на задните колела докато в Англия същия автомобил със същия двигател се предлага само и единствено с дискови спирачки. Както може да се досетите дори да сте профани в автоиндустрията - вторите са по-добри от първите.

# 229
  • София
Да, защото най-вероятно цената му се различава от тази в UK.
Практика е местните дилъри да поръчват известни количества от даден модел с бюджетно оборудване респективно на добра цена за местния пазар.
Не знам какъв автомобил караш, но съм сигурна, че би могъл да си го купиш и тук с дискови спирачки срещу съответната сума в добавка.
Всъщност не е неизвестно, че човек може да си автомобил с каквито екстри иска.

# 230
  • France
И аз да се включа в темата, като ще дам пример с праховете и почистващите препарати... за кой ли път ще се цитират тук...
Купувам турски Персил, 6кг. екопак, за 15лв.! Това количество ми стига за 5-6 мес. при ежедневно пране. Качеството е несравнимо с този, предлаган тук. Турският Доместос струва 2лв/л. За шампоана на Лореал, 700 мл., 8 лв. нямам думи... е какво повече да коментирам.
Докато писах това, гледах едно кулинарно английско предаване. Готвиха агнешки гърди, които там струват 2 /!!!/ паунда/кг.  #Cussing out
Имаме приятел, който има гараж за вулканизация и баланс на гуми. Той ми е казвал, че тези, които се продават в Бг са не второ, а бракувано качество! сравнявал е гуми от западна Европа и тези тук, и е възмутен, че повечето са внос от Китай. Ама това не се разгласява- с кораби пристигат във Варна.

# 231
  • София
Хора, правете разлика в различните стоки.
Първо каква е стоката, с какъв труд се произвежда,той каква част от стойността й формира.
Второ, до каква степен оценявате качеството на вложените суровини, и до  каква степен чисто 'декоративни' характеристики като вкус, мирис и т.н.,които не са обвързани толкова с качество, а с предпочитания.
Трето, дали стоката се произвежда фабрично в различен вариант, или се продава еднаква навсякъде.
Четвърто, дали проблем не е в липсващото търсене, респ. липсващи стоки на нашия пазар.
С всичко това бих се съгласила, ако една и съща марка не предлагаше различен вкус преди 10 години и днес. Колкото и да е въпрос на вкус това може да се отнася до определени неща. Не можеш да купиш вино от 1 лев и такова от 200 евро и да кажеш, че вкуса на по- евтиното не е лош,  а въпрос на предпочитания. Факт е, че има продукти, които са с по- добри вкусови качества от други.

Лаваца е пълен боклук като вкус поне от две години в България. От любопитство купих една и във Франция, еми, там още става и със същият вкус, който помня. Същото важи и за Или, което освен всичко останало тук се продава на три пъти по- висока цена.

И не е необходимо ние да оценяваме нещо субективно. нали словенците публикуваха официална изследване, нАучно при това. Ама ние, не, та не, много си ни е хубаво.  Laughing

# 232
Лаваца сериозно свалиха цените и в момента пакет 250 г е около 6 лева.

Смесите на Лаваца с робуста са на такава цена.
Вкъщи се пие само черната, 100% арабика. Цената й е около 10 лева за 250 грама.
Хубава е.
Купувам и едно биокафе, 100% арабика от Пикадили. Чудесно е. Цената е същата, за същия грамаж.

# 233
Tака, тази сутрин специално погледнах пюретата на Хип. С месо ( пилешко, пуешко) от 12 месеца- и месото, и основният зеленчук са био, от другите съставки някои не са. Цената е 1.57е за бурканче, от по големите ( не 160гр, а следващия размер, забравих да видя грамажа).
Кафе Илли от 250 гр- смляно или на зърна-7.99е според тазсутрешната брошура в пощата ми на среден клас супермаркет.

# 234
Здравейте,
не съм нов във този форум, но до сега бях пасивен, но репортажа по БТВ ме накара да се рагистриран и да Ви просветля,за тази конспирация.

Теста бе направен с течния перилен препарат Ariel exel gel 667гр за 18 пранета

Този продукт не се внася в БГ от официалния дилър на P&G , не се продава и от официалните дилъри никъде в ЦИЕ
Уникалното му е че пере на 15C и наистина е перфектен

За ЦИЕ се предлага Ариел Мzim7 1,5л за 20 пранета

СЕГА ВНИМАНИЕ!!!
В Кауфланд от където беше купен "Българсия" Ариел,
продават два модела на Ариел внесени от пловдивска фирма по паралелни канали от Германия!!!
Единия е Ariel exel gel 667ml а другия е Ariel 3,64L.

Дали случайно или не точно този НЕМСКИ АРИЕЛ купиха от БТВ ( шеста минута от репортажа,качен е на сайта им)
същия който купиха от Германия и Гърция.
И какво стана - сравняват еднакви стоки ХА...

Горе в анкетата е отговора на въпроса "ами ако бяха купили Ариел 1,5л Mzim7"

Поздрави на тия дето са направили репортажа, но има и свободни медии в интернет и истината рано или късно лъсва!

# 235
  • София
Много ти благодаря, Krasiclean.
Истината е, че още на втора страница от темата "лъсна" тази схема.
Но, все пак хубаво е да знам, че мога да си купа от Кауфланд немски Ариел.

# 236

Даа, само че Ариел Ексел в Кауфланд не е немски Laughing

# 237
  • София
Разлика има.
Искам да вземат Ариел, купен от Немско и такъв, купен от наш супермаркет. Разлика има, и тя е огромна!

Тъкмо да се включа с Ариел и вече е коментирано!
Свекър ми няколко години поред носеше Ариел - течен гел от Германия, а последният беше от Италия. Разлика има дори в консистенцията. Чужбинският гел беше по-гъст, дори и цветът беше по-различен. Говоря за абсолютно идентични по опаковки гелове...

Добре поне, че научих, че в Кауфланд се продава немски Ариел, което ми е ценно да зная, за да пазарувам от там  Peace

# 238
  • Paradise
А какъв е, Дедо?

Като влезна в магазина и чета етикети до припадък (и нищо не отбирам).

# 239
  • София
Даа, само че Ариел Ексел в Кауфланд не е немски Laughing

Да, май гръцки беше.
Ами явно ще си ходя до магазинчето, което ми препоръча една съфорумка от другата тема.
За да съм сигурна, че са от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт