Вярвате ли, че няма разлика в качеството на продуктите?

• 19 026
  • 317
  •   1
Отговори
# 210
Тези дни четох темата и научих доста неща, междувременно си купих най-обикновен рол-он на Нивеа (в Хърватия) произведен за немския пазар и това, което се набива на очи (в случая на нос), е изключително трайният му аромат, в сравнение със същия рол-он в БГ.
И преди съм си купувала от масовата козметика в чужбина, и всеки път разликата се забелязва, но нямам възможност да си внасям всичко, което искам и най-често пазарувам презрените продукти, предназначени за нашия пазар.
На Бтв не вярвам.

# 211
А, открих случайно забутано едно детско пюре хип дует, за над 7 месеца. Йогурт и плодове, означено е с БИО.
Преписвам състава:
йогурт*
плодове* ( ябълковопюре, концентрат от гроздов сок, прасковено п'ре, бананово пюре)
вода
ориз сварен*
оризово нишесте
царевично нишесте*
вит Ц
киселинен регулатор-Калциум карбонат

безглутеново

съставките със * са от 'биологично производство' ( обикновено използват земеделие, не знам защо тук производтво). Ако забелязвате има и съставки без означение за био.

# 212
  • София
Ако забелязвате има и съставки без означение за био.
Забелязваме. А при пюретата с месо бяхме забелязали, че само месото е био. Или месото и морковите, но останалото не. Laughing

# 213
Ами за съжаление нямам друго пюре, та да видя. Но при една друга тема в клюкарника, пак си бях ровила из хладилника и етикетите и ми направи много лощо впечатление, че цялата стока носи знак БИО, а БИО са само някои неща в нея.  Май за плодово кисело мляко беше.

# 214
Дедо, аз също имам понятие от ЦИЕ  Wink от цени още повече.
По никакъв начин цените на този паралелен внос не са обясними, а и сам ще признаеш, предполагам, че са в широка гама. Изобщо тази тема по добре да не я зачекваме.
Аз вярвам на очите си повече, отколкото на чуждите във форума.
ОСвен ако не се опитваш да ме убедиш, че паралелния внос е по австрийски от австрийските магазини.
. Цитираните фирми бяха подготвени за следните проблеми: - Ново, неорганизирано производство и огромни логистични разходи. Разходите по реализацията бяха с пъти по-големи от тези в Европа. Причината бе малък, разпокъсан пазар, с много голям дял на разходите спрямо брутните приходи. Пазар без супермаркети, а когато се явиха, поставиха още по-тежки условия.

Рокси,
паралелния внос го зарежи. Изобщо не е значим. Защо търсиш логика в цените при него и какво искаш да кажеш с по-австрийски от австрийски? Не загубата на кленти заради паралелен внос предизвика поръчката на "разследването". Той даже не е пазар, незначителен е.
Виж за нормалния пазар мога да разговарям с теб Simple Smile
Прочети ме внимателно: казах, че разходите тук са с много по-голям дял в оборота, отколкото в Европа. А не че тук са по-големи. От това тежат. И логистиката на един пазар зависи много от неговия обем , значимост и организация. Супермаркети от сегашните мащаби остатък от социализма нямаше. Преди Метро супермакетите в София бяха три броя на Жоро Илиев Laughing Колкото до веригите, преди тях нямаше такса за участие, такса за асортимент, за обработка на артикул, такси за брой лица и местоположение на артикул, бонуси за оборот, допълнителни отстъпки за акция, отстъпки извън факртура, заплащане на рекламните дипляни, логистични отстъпки, мърчандайзерски отстъпки, отстъпки рожденни дни,  и още 10 "нови", които уж дойдоха с европейските вериги, а Европа не ги прилагат Laughing
За цените, не можеш да кажеш, че са определящи само от доходите и покупателната способност на пазара.

# 215
  • Бургас
Въпреки,че БТВ се опитаха да ни "замажат" очите,аз разлика намирам.И то каква ooooh!.Не само в перилните препарати и шампоани,но и в храните на известни марки..

# 216
Вярвам, да. Затова избягвам да си купувам шампоВанчета за заякване на кОсата. Laughing

# 217
  • София
Това, което пише Дедо обаче явно не се отнася за сега, а за период преди 10-15-20 години.
По-горе бях дала линк за Лаваца, и там се твърди, че за 14 години пазарът тук си е доста стабилен и доста ясен като параметри.
Изобщо моля ви недейте писа за Зара преди 10 години, Хенкел преди 20 и прочее.
Дайте актуална информация.

# 218
  • София
Това, което пише Дедо обаче явно не се отнася за сега, а за период преди 10-15-20 години.
По-горе бях дала линк за Лаваца, и там се твърди, че за 14 години пазарът тук си е доста стабилен и доста ясен като параметри.
Именно, това е статия, а в нея няма реални данни. Колко процента от българите, според теб, могат ад си позволят ежедневно да пият кафе от 10 лв на пакет? И колко италианци могат да си позволят това кафе, което струва 4 евро? И какво население има нашата страна, за да бъде такъв невероятно интересен пазар за когото и да е?

Благодаря на Дедо за информацията!  bouquet

# 219
  • София
На мен ми е по-интересно, защо чак сега се
раздуха случая ? Да не говорим за резултата.
Аз открих разликата още преди 12 години,
когато ми донесоха цяла чанта с перилни
препарати и козметика от Германия.
Нищо общо с нещата, които се продават тук.
От тогава, да съм си купила прах за пране от БГ
веднъж или най-много два пъти.
Също така паста за зъби, душ гелове, сапуни,
шампоани ... само с баркод 400..... директен
внос от Германия.

# 220
Изобщо моля ви недейте писа за Зара преди 10 години, Хенкел преди 20 и прочее.
Дайте актуална информация.

Red,
не бре! И ти не четеш внимателно Laughing. Написах как започна това и защо. Сега промените са малки. Хенкел ЦИЕ за 20 години успя да "увеличи" концентрацията на праховете два пъти /помните ли грандиозния еврокомпакт/, да премахне фосфатите и да ни покаже геловете. Затова пък си направи завод извън ЕС, с който да ни захранва. Рокси, знаеш ли защо? Другата основна промяна е въвеждането и налагането на марки, които са направени за този пазар - рекс, бонукс, деро. В Европа също имат второ ниво марки.Това е и вътрешна конкуренция. Но те не са толкова орязани, а липсва например специализация при тях, асортимент в разфасовките и т.н. Пример са Ариел и Даш в Германия. А тукашните бюджетни марки се докараха на много ниско ниво, за да имат цена да се конкурират с тест, бинго и ехо. Променят се нещата към "по-добро"...Този пазар тук в момента общо е около 40 000 тона годишно. От него около 3/4 е в бюджетните прахове.
Отплеснах се от темата Laughing

Бояна Grinning

# 221
  • София
Именно, това е статия, а в нея няма реални данни. Колко процента от българите, според теб, могат ад си позволят ежедневно да пият кафе от 10 лв на пакет? И колко италианци могат да си позволят това кафе, което струва 4 евро? И какво население има нашата страна, за да бъде такъв невероятно интересен пазар за когото и да е?

Лаваца сериозно свалиха цените и в момента пакет 250 г е около 6 лева. Това изобщо не ми изглежда толкова скъпо.

# 222
  • София
Лаваца сериозно свалиха цените и в момента пакет 250 г е около 6 лева. Това изобщо не ми изглежда толкова скъпо.
Не знаех това, наистина не е скъпо. Но нали статията касаеше някакъв предишен период, тогава беше около 10-тина лв, не помня точно.

# 223
  • София
Статията е от 2009.
Обясняваха историята на фирмата на бг пазар за последните 14 години.
Разпознаваемостта на марката у нас към момента е голяма - на трето място сме след Италия и Франция (в рамките на Европа).
Мисля, че именно поради тази причина хората свалиха цените.

# 224
  • София
Че марката е разпознаваема няма спор и е хубаво, че са свалили цените. Не е лошо и други да ги последват. Или, например, продават на безумната цена от 20 лв, а кафето им в Италия струва колкото Лаваца- 4 евро. Вероятно имат причина, вероятно гонят някакъв парвенюшки таргет, знам ли, но все пак ми изглежда тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт