За храните- митове и легенди

• 48 915
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
     Да си кажа честно, за мен ползването на каната е свързано с повече практически неудобства от закупуването на бутилирана вода Grinning. Моята е голяма, 3.7 литра, заема доста място, тежи докато я пълня. Но предпочитам филтрираната пред бутилираната вода, която се продава тук /масово достъпната/.
    Извинете за спама Blush

# 316
  • Варна
А за йода - какво?
Накратко моля те, просто не ми се търси сега да чета.

Йодът или съединенията му в солта йодит и йодат /не помня кое беше по-стабилното/ се разпада под въздействие на температурата. Така че, ако искаш да приемаш йод със солта, соли си след като изключиш котлона  Peace

# 317
  • Galaxy 13197853088
Йода може да се изпари, тъй като е летлив.
Разпада се радиоактивния йод 131 за период на полуразпад 8 дена.

# 318
  • Варна
Йода може да се изпари, тъй като е летлив.
Разпада се радиоактивния йод 131 за период на полуразпад 8 дена.
Говорим за йодно съединение в солта все пак. Предполага че  като такова е по-стабилно, нали? Това от беглите ми спомени по химия /бях лоша ученичка/
Радиоактивният йод пък какво общо има, не разбрах  newsm78

# 319
10 c's, на литри се сменя филтъра.
В една тема за Брита беше добре обяснено. Ако те интересува, ще ти дам линк.

Богиня, благодаря Simple Smile!

# 320
аз съм го смятала малко по-различно, но с условието, че ще сменям филтър всеки месец поне, защото при нас водата е мн варовита.
месечно купувам 4 стека вода, което ми струва към 4 евро , т,е хипотетично излиза по-евтино.
може сметката да не ми е вярна, аз мн искам брита да не се знаимавам с хамалогии, ще пробваме:)

А ако се замислиш колко излишна пластмаса е това, дали няма да ти стане по-близка идеята за Брита? Wink

# 321
За йодирането знам, ама то е полезно.
Хм, не съм съгласна. Нито за йодирането, нито за за флуорирането. Peace

Вода наливаме от извора в Съдиево. Обаче някъде чух, че били и правили изследване, което не дало добри резултати. newsm78 Не знам колко е вярно. Чешмяна вода вече не мога да пия, ужасна е...
Скоро купих клиноптилолит. Първата вода с него беше гадост, но сега вече е ок.

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 14:44 от temida

# 322
   Аз видях в Музея Земята и хората да се продава. български ли си взе? Дали може да се има доверие, че е нещо полезно?

# 323
  Аз видях в Музея Земята и хората да се продава. български ли си взе? Дали може да се има доверие, че е нещо полезно?
Ще ти кажа след два месеца. Не очаквам резултатите да са светкавични.
Български, да. /Аз поначало залагам на българското - и за храни, и за всичко./

# 324

аз съм го смятала малко по-различно, но с условието, че ще сменям филтър всеки месец поне, защото при нас водата е мн варовита.
месечно купувам 4 стека вода, което ми струва към 4 евро , т,е хипотетично излиза по-евтино.
може сметката да не ми е вярна, аз мн искам брита да не се знаимавам с хамалогии, ще пробваме:)

Ние сме с диспенсър за вода вече 6-та година с туби от 20 литра. Аз предпочитам да си я купувам готова филтрирана, отколкото да го правя вкъщи. Уж изследват водата ни редовно, но наскоро откриха разни бактерии и го казаха постфактум, след 2 месеца... Надявам се, че при машините, от които пълним вода, има по-чест контрол.

# 325
Вода наливаме от извора в Съдиево.

Преди няколко години, някъде по морето близо до Бургас, пих бутилирана Съдиево.
Няма такава гадост и смрад. Освен това водата е високо минерализирана и в никакъв случай не е за ежедневна употреба и от възрастни. Води се лечебна минерална вода, като дневните дози са доста по-малки от обичайното количество вода, което се приема дневно и се назначават от лекар, предвид заболяването.

# 326
Вода наливаме от извора в Съдиево.

Преди няколко години, някъде по морето близо до Бургас, пих бутилирана Съдиево.
Няма такава гадост и смрад. Освен това водата е високо минерализирана и в никакъв случай не е за ежедневна употреба и от възрастни. Води се лечебна минерална вода, като дневните дози са доста по-малки от обичайното количество вода, което се приема дневно и се назначават от лекар, предвид заболяването.

Ти пък...За смърденето - тази, която тече от чешмата не смърди. За бутилираната не знам. Обаче за другото - високата минерализация, търся някаква официална информация. Къде го чете, кажи, моля те.

# 327
Темида, дядо имаше книга за лечението с минерални води. Там четох.
Имай предвид, че е доста богата на флуор. Та ако имаш деца, на тях не им давай.

# 328
Sourcherry, благодаря ти!
За пореден път този форум ми беше полезен. Кажи, моля те, името на книгата, да се снабдя с нея.

ПП Ако знаете колко хора наливат от там ежедневно....

# 329
Не зная. Старо издателство на МФ.
Вероятно е загубена вече.

И все пак - сега нямам време, но довечера ще поразтърся из Нет-а, дано излезе нещо повече за тази вода.

Общи условия

Активация на акаунт