За храните- митове и легенди

• 48 952
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
  • София
А каво мислите за чешмяната и минералната вода, кани Брита и прочие?

# 301
Между другото баклата е много опасна и дори смъртоносна. С нея трябва много да се внимава.

В един на милион случаи. както всичко останало.

Но може ли да си сигурна, че ти нямаш недостатък на ензима глюкозо-6-фосфат-дехидрогеназа в еритроцитите, който води до остра хемолитична анемия.

Абсолютно не. Както и за сладоледа, кока-колата и магданоза. НО ГИ ЯМ!!
Ако спазвах логиката "Сигурна ли си, че няма да дадеш инфо за това?", досега да съм УМРЯЛА ОТ ГЛАД!
Обаче съм жива, за съжаление на психарите.

# 302
  • София
Аз също бих опитала дворцовата кухня  Hug

ПП - но поради липса на опции смятам да я сведа до собствените ми възможности. Тази година. Следващата - иншалла.
Машаалла Simple Smile

И бакла обичам, се оказва.
И леща.

Сетих се за един от разказите на Удхаус.
За разтварящите мазнините витамини.
Точно по случая Simple Smile

# 303
Прави ми впечатление напоследък особено  в чужбински кулинарни предавания, че професиналистите много често използват морска сол. Ще взема да опитам и аз най-накрая.

# 304
Прави ми впечатление напоследък особено  в чужбински кулинарни предавания, че професиналистите много често използват морска сол. Ще взема да опитам и аз най-накрая.

за готвене, да. аз не знам защо, възприела съм го като гъзария, интересност  и го правя и аз:)))

А каво мислите за чешмяната и минералната вода, кани Брита и прочие?

ние редуваме чешмяна с минерална, заради бутилирането съм против минерална.
чешмяната вода мисля, че има начин да провериш дали се пие, качества и т.н.
Брита не е лоша идея, но не мога да си позволя честата смяна на филтъра

# 305
  • Варна
Прави ми впечатление напоследък особено  в чужбински кулинарни предавания, че професиналистите много често използват морска сол. Ще взема да опитам и аз най-накрая.
Само че овкусявай яденето с нея в самия край на готвенето, при изключен котлон. Заради разпада на йода.

# 306

Що? Не е никак скъп все пак.

Богиня, да прибавям към вече готовата манджа, така ли?
Истината е, че не използвам морска сол, а обикновена готварска.
У дома ядем нищожни количества сол, като 1 пакет от килограм ползваме поне 3 години. Без майтап. А може и повече.

# 307
  • Варна
Богиня, да прибавям към вече готовата манджа, така ли?
Да, точно така.

# 308
А за йода - какво?
Накратко моля те, просто не ми се търси сега да чета.

# 309

Що? Не е никак скъп все пак.

3 филтъра в пакетче струват 19.90 евро, стигат за 3 месеца. На практика дали ще плаща минерална вода от магазина, или ще пречиствам чешмяна няма разлика, дори бях сметнала, че минералната излиза по-евтино, но пък там има бутилиране и мъкнене, все пак, к е негатив. Но пък има повече полезности теоретично.

# 310
Уж е по-екологично с Брита. Предвид това, че няма да се купува бутилирана вода.
Цената на 1 филтър е около 13 лева. Всъщност цената е същата, като посочената от теб.

# 311
аз само не разбирам защо този филтър не се сменя на определено к-во пречистена вода, а на месец. това ми е много странно, но поне продавача, с к съ говорила каза, че на месец се сменя, не на литри. Rolling Eyes

Много благодаря за информацията за замразените храни!  bouquet

# 312
  • София
аз само не разбирам защо този филтър не се сменя на определено к-во пречистена вода, а на месец. това ми е много странно, но поне продавача, с к съ говорила каза, че на месец се сменя, не на литри. Rolling Eyes

...

Naughty Не е вярно! Ако имаш датчик, той дава индикация, но ако каната е без - горе-долу на месец. Wink Ако си изпила повече вода, ще усетиш промяната във вкуса и по-рано от месец.

Чудесен избор за домашна трапезна вода. Wink С минералните все има риск, ако не ги сменяш, а ако ги пече и слънце, развиват бактерии.  Crossing Arms

# 313
     На моята кана е посочено количество вода с един филтър 120-150 литра. /За не силно варовита вода, каквато е нашата/. Сменям на около 40-45 дни филтъра. В Метро 3 бр. филтри /от плоските/ струват общо 30 лева и стотинки. Както и да смятам, литър вода ми излиза приблизително 9 ст. Бутилирана вода на такава цена няма.
    И аз редувам минерална с чешмяна, с превес на чешмяната. Минералната си я наливам директно от извора.

# 314
аз съм го смятала малко по-различно, но с условието, че ще сменям филтър всеки месец поне, защото при нас водата е мн варовита.
месечно купувам 4 стека вода, което ми струва към 4 евро , т,е хипотетично излиза по-евтино.
може сметката да не ми е вярна, аз мн искам брита да не се знаимавам с хамалогии, ще пробваме:)

Общи условия

Активация на акаунт