За храните- митове и легенди

• 48 286
  • 790
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Вероятно сте чели за Тараумарите и тяхната диета (10% протеин, 10% мазнини и 80% въглехидрати) и основно консумацията на царевица и се чудя, има ли връзка с безглутеновото хранене.
За въпросното племе, дали е истина или мит - не мога да твърдя със сигурност.

# 526
Като се заговорихте за връзката между нервната система и храната, как точно се нарича проблемът, когато отслабваш с невероятна скорост под стрес, колкото и калорична храна да приемаш и как се контролира подобен проблем?
Питам абсолютно сериозно и притеснено.

Такова отслабване е по-скоро симптом на здравословен проблем.А не на нервна почва.
По-добре въпросния отслабващ да си направи пълни изследвания ,за да е сигурен ,че няма някоя болест, която да води до това.
А ако няма,тогава да лекува нервите.

# 527
Кръвната захар трябва да се види.

# 528
Като се заговорихте за връзката между нервната система и храната, как точно се нарича проблемът, когато отслабваш с невероятна скорост под стрес, колкото и калорична храна да приемаш и как се контролира подобен проблем?
Питам абсолютно сериозно и притеснено.

Някой спомена за кръвната захар, така е, има обаче и още един вариант- щитовидната жлеза.

Открих- хиперфункция на щитовидната жлеза.

# 529
  • Paradise
Отиди на лекар, azaf.

# 530
  • София
Ако не мога да ям нормална според моите критерии храна, стоя гладна. Невротичка съм, нали? Simple Smile
Зависи колко дълго си готова да стоиш гладна и колко е широк списъка с нормална, според твоите критерии храна. Ако не можеш да изпиеш чаша вино дори и на рождения си ден или да стоиш половин час в завевдение за пушачи, защото някой от близките ти има празник, тогава е вероятно да имаш орторексия и е хубаво да отидеш на лекар. Иначе е нервоза, не невроза.

# 531
Благодаря. Проблемът не е от скоро. От години е. Когато съм спокойна, даже си дебелея. В периоди на стрес топя между 10 и 20 кг. Ходила съм на лекар всички пъти - имам перфектни резултати, като изключим наистина щитовидната жлеза. Гледам от хубавата страна, че ще се вталя малко. Пък и съм лакома, та сега ще си хапвам от всичко и на воля.
Както и да е. Няма да отклонявам темата.

За да я върна обратно, да кажа за яйцата. Не знам какъв срок на трайност имат, но има огромна разлика между домашни и купешки /по мой опит/. Купешките след няколко седмици позеленяват, докато домашните в хладилника ми издържат и по половин година.

# 532
Благодаря. Проблемът не е от скоро. От години е. Когато съм спокойна, даже си дебелея. В периоди на стрес топя между 10 и 20 кг.

А проблем ли е?
Аз под стрес свалям килограми буквално за дни.
И в този смисъл съм по-добре, когато съм дебела  Laughing

# 533
  • Paradise
Срокът на годност на домашните яйца наистина ме изумява - това в подкрепа на казаното от azaf.

Гледах в магазина скоро обогатени яйца, звучи ми ненормално, черупката ли третират с нещо, що ли?

Анджи, рязката промяна на килограмите (било то плюс или минус) е вредна и проблемна.

# 534
Благодаря. Проблемът не е от скоро. От години е. Когато съм спокойна, даже си дебелея. В периоди на стрес топя между 10 и 20 кг.

А проблем ли е?
И в този смисъл съм по-добре, когато съм дебела  Laughing

Проблем е. Не е нормално да се свалят по 2 кг. на ден, при усилено тъпчене. Не е здравословно, а и съм с ниско кръвно, та след тези резки отслабвания ходя като пияна. Е, ще издържа още няколко месеца, после ще съм ОК.

За обогатените яйца - чувала съм, че ги инжектират с добавки. Какви са добавките нямам идея. Проверих в Гугъл - Селен и Вит. Е. Подобряват оплодителната способност на хората. Нещо плашещо звучи.

# 535
Записвам се, тази тема ме вълнува...

# 536
Здравейте!
Много полезна тема, ще следя с интерес.

# 537
Полезна тема  Peace Аз избягвам въглехидратите преработените абсолютно, другите - също, според мен има хора, които нямат добра въглехидратна обмяна... Аз мисля че съм от тези, хапвам умерено протеини, умерено мазнини и в много малки количества въглехидрати.
Изключително съм против преработените храни във всякакъв вид, соковете, газираните напитки, че даже и дъвките...

# 538
  • Варна
Ако не мога да ям нормална според моите критерии храна, стоя гладна. Невротичка съм, нали? Simple Smile
Зависи колко дълго си готова да стоиш гладна и колко е широк списъка с нормална, според твоите критерии храна. Ако не можеш да изпиеш чаша вино дори и на рождения си ден или да стоиш половин час в завевдение за пушачи, защото някой от близките ти има празник, тогава е вероятно да имаш орторексия и е хубаво да отидеш на лекар. Иначе е нервоза, не невроза.

Вино пия Simple Smile И шампанско Simple Smile Виж, пушачите не ги понасям.
Не мисля, че аз съм лудата обаче Simple Smile

# 539
  • Варна

А проблем ли е?

И аз така.
Обаче, когато съм под много силен стрес дори не мога да се храня. Храната застава на ръба на хранопровода и не мога да я преглътна.  Така веднъж за 1 седмица свалих 5кг. Лоша работа.

Общи условия

Активация на акаунт