За храните- митове и легенди

• 48 293
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ако не мога да ям нормална според моите критерии храна, стоя гладна. Невротичка съм, нали? Simple Smile
Зависи колко дълго си готова да стоиш гладна и колко е широк списъка с нормална, според твоите критерии храна. Ако не можеш да изпиеш чаша вино дори и на рождения си ден или да стоиш половин час в завевдение за пушачи, защото някой от близките ти има празник, тогава е вероятно да имаш орторексия и е хубаво да отидеш на лекар. Иначе е нервоза, не невроза.

Вино пия Simple Smile И шампанско Simple Smile Виж, пушачите не ги понасям.
Не мисля, че аз съм лудата обаче Simple Smile
И аз не мисля, че си луда. Wink Ние си се шегуваме, но алкохола и орторексията никак не се обичат. Щом човек пие и по една чаша вино понякога е малко вероятно да е орторексик.

# 541

Проблем е. Не е нормално да се свалят по 2 кг. на ден, при усилено тъпчене. Не е здравословно, а и съм с ниско кръвно, та след тези резки отслабвания ходя като пияна. Е, ще издържа още няколко месеца, после ще съм ОК.

Азаф, домашни шейкове с  Whey Protein (не знам, как е на български - суроватъчен протеин? ), гледай да е био. Соево мляко, банан, боровинки, малко протеин на прах. Не само дава енергия, но и редуцира стреса.

И приемай повече витамини от В-групата.

# 542
  • Paradise
Изключително съм против преработените храни във всякакъв вид, соковете, газираните напитки, че даже и дъвките...

какво означава това? Дай пример.

# 543
Благодаря. Проблемът не е от скоро. От години е. Когато съм спокойна, даже си дебелея. В периоди на стрес топя между 10 и 20 кг.
А проблем ли е?
Аз под стрес свалям килограми буквално за дни.
И аз така.
Обаче, когато съм под много силен стрес дори не мога да се храня. Храната застава на ръба на хранопровода и не мога да я преглътна.  Така веднъж за 1 седмица свалих 5кг. Лоша работа.
Аз не мисля,4е съм орторексик,но като слушам тука ще си преосмисля.
Не пия,не пуша,не пия газирано,сокове,снаксове,консервирани храни,кафе,сладки неща не ям (освен сладолед и някое домашно мъфин4е или Тирамису при повод), ям само пълно зърнести продукти,като бях бременна бях само на Органик диета, бях вегетарианка 16 години,не вкусвам 4ервено месо, пържено оби4ам ,но ям само 5-6 пъти годишно,оби4ам и джънк,но се ограни4авам.....
Не съм слаба,но когато бях- бях във фитнеса по 7 дни,по 3 4аса на ден и карах само на плодове и зален4уци да поддържам 60 кг на 178см и май ще си преосмисля приоритетите,защо съм още пуФкава доста,а толкова неща не ям?
Абе аз си знам,4е яnewsm78 newsm78,4е ям за 4ма мъже като седнано се ограни4авам от години от доста неща също....

# 544
  • София
Не съм слаба,но когато бях- бях във фитнеса по 7 дни,по 3 4аса на ден и карах само на плодове и зален4уци да поддържам 60 кг на 178см и май ще си преосмисля приоритетите,защо съм още пуФкава доста,а толкова неща не ям?
60 кг на 178 см ли си пухкава или това ти е слабото положение?

# 545
  • Варна
Ако не мога да ям нормална според моите критерии храна, стоя гладна. Невротичка съм, нали? Simple Smile
Зависи колко дълго си готова да стоиш гладна и колко е широк списъка с нормална, според твоите критерии храна. Ако не можеш да изпиеш чаша вино дори и на рождения си ден или да стоиш половин час в завевдение за пушачи, защото някой от близките ти има празник, тогава е вероятно да имаш орторексия и е хубаво да отидеш на лекар. Иначе е нервоза, не невроза.

Вино пия Simple Smile И шампанско Simple Smile Виж, пушачите не ги понасям.
Не мисля, че аз съм лудата обаче Simple Smile
И аз не мисля, че си луда. Wink Ние си се шегуваме, но алкохола и орторексията никак не се обичат. Щом човек пие и по една чаша вино понякога е малко вероятно да е орторексик.
Има и органик вино  Peace
Здравословният начин на живот ненормално е анатемосван като болест.

# 546
60 кг на 178 см ли си пухкава или това ти е слабото положение?
Не тогава съм слаба доста,и много усилия ми костваше да съм такива кг,но сега съм по то4но 35 отгоре  Sick Sick,но пак съм пуФкава,а не дебела както се о4акваше да стана  с такива кг и пак си се ограни4авам  от вси4ки нездравословни неща.
При мен проблема е порционен контрол и движение. Сега хапвам доста като порция ,но не изразходвам колкото преди,защото с детето нямам време за фитнес,а сме си с нея.

# 547
  • София
Богиня орторексията не е здравословен начин на живот,  a психично отклонение, често с летален изход. Орторексиците са по- особен вид анорексици. Разликата е, че едните си въобразяват, че искат да отслабнат, а другите, че искат да живеят здравословно. Не всеки, който пази диета има анорексия нервоза и не всеки, който предпочита био храни е орторексик. Отклонението се познава по това, че пречи на на човека да живее нормално, да изпълнява ежедневните си задачи, да работи и да функционира в обществото, защото ограниченията му са твърде много. Мога да дам по подробен пример ако не става ясно.

tanyatais И аз така помислих, защото съм 180 и 60 кг даже са ми прекалено малко. Макар, че принцеса Катрин на този ръст била 50 или 53 кг, но и тя не прилича на човек вече.

# 548
Бояна--да,напълно те подкрепям ,и на мен са ми малко 60 кг и трудно ги поддържах,най се харесвам на 70-72 и толкова пак ще стана до година.

# 549
  • Варна
Бояна, всяко заболяване има различни стадии Simple Smile
Доколко обаче здравословният начин на живот е орторексия? Според нашите сайтове, публикации, лекари, учени и пр. щом не искаш да ядеш аспартам и ГМО, значи си невротик, упс - орторексик. Човек с проблем, разбираш ли Simple Smile

Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло. Катрин изглежда супер. Ръцете й са тренирани, т.е. тялото е в тонус, не е просто аморфна маса.
60кг на 178см... кхм... това не е малко. Аз бих се притеснила.

# 550
Бояна, всяко заболяване има различни стадии Simple Smile
Доколко обаче здравословният начин на живот е орторексия? Според нашите сайтове, публикации, лекари, учени и пр. щом не искаш да ядеш аспартам и ГМО, значи си невротик, упс - орторексик. Човек с проблем, разбираш ли Simple Smile

Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло. Катрин изглежда супер. Ръцете й са тренирани, т.е. тялото е в тонус, не е просто аморфна маса.
60кг на 178см... кхм... това не е малко. Аз бих се притеснила.
Останала съм с впе4атление от темата за аватарите,4е си 161-163 см ,а не 171см newsm78
60 кг са ми поднормени на 178см:)

# 551

Аз съм 48кг на 171см и смятам, че това е много. 46кг е идеалното ми тегло.

Ау...това е ужасно малко, не искам да звуча осъдително... Спортуваш ли като допълнение към определения начин на хранене?

# 552
  • Варна
 tanyatais, заблудила си се. Не знам как обаче Simple Smile В л.к пише 171см Simple Smile

# 553
  • Paradise
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5675386,00.html - "Най-препоръчително е храненето да е колкото може по-добре балансирано и разнообразно. И е най-добре да се акцентира на сезонните и регионалните продукти."

# 554
  • Варна
 Peace

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 20:58 от Приятно ми е - Богиня!

Общи условия

Активация на акаунт