За храните- митове и легенди

• 49 044
  • 790
  •   1
Отговори
# 135
Аз го писах това за нитратите и пак казвам, не съм сигурна в името.
краси.мира поздравления, нашите опити продължават, не съм се отказала,
в къщи всичко е под контрол, но много ме е яд детето като се прибере и каже
"а пък мекиците в детската са по-вкусни"  Twisted Evil
Пак да си задам въпроса, търся заместител на готовите кремчета на прах?

# 136

По спомен, защото не съм правила отдавна - 1/2 ч. захар, 2 ч. мляко, 1 жълтък( или май беше по 1 на всяка чаша мляко), 2 с.л.  брашно, течна ванилия.
Забъркваш захарта и жълтъка, добавяш част от млякото. После брашното и останалото мляко и ванилията и бъркаш на слаб огън, докато се посгъсти.

# 137
  • Варна
Що заместител? Какво му е на обикновеното нишесте?

# 138

По спомен, защото не съм правила отдавна - 1/2 ч. захар, 2 ч. мляко, 1 жълтък( или май беше по 1 на всяка чаша мляко), 2 с.л.  брашно, течна ванилия.
Забъркваш захарта и жълтъка, добавяш част от млякото. После брашното и останалото мляко и ванилията и бъркаш на слаб огън, докато се посгъсти.

Леле майчице, с толкова захар, направо всички митове "изтекоха"  Simple Smile

# 139
Колко има в готовия, някой да провери. В този, който аз имам вкъщи, има 80 грама захар за 4 порции  Laughing

# 140
  • Варна
Има био-кремчета на прах. В ДМ се продават.
Погледнах състава: царевично нишесте /97.8%/, ванилов екстракт /2%/, ванилия /0,2%/. Захар липсва. И са без глутен.

Относно зеления чай.  Зеленият чай съдържа тритерпенови сапонини, които имат способността да разпадат еритроцитите (червени кръвни клетки) дори когато чая е силно разреден. Зеленият чай също така е с високо съдържание на флуроид (130-160mg/kg), калий и алуминиеви йони.Също така, зеленият чай съдържа ксантинови алкалоиди (теобромин, теофилин, диметилксантин, ксантин и аденин). Ксантинът е предшественик на пикочната киселина - също открит в много органни меса - което предизвиква бъбречни камъни и подагра.

# 141
Днес съм на диета и ям цял ден сушени кайсии. Е, изяла съм 10-на.
На пакетчето пише - кайсии; Състав: кайсии  Mr. Green Здравословно от всякъде.

# 142
Има био-кремчета на прах. В ДМ се продават.
Погледнах състава: царевично нишесте /97.8%/, ванилов екстракт /2%/, ванилия /0,2%/. Захар липсва. И са без глутен.

Относно зеления чай.  Зеленият чай съдържа тритерпенови сапонини, които имат способността да разпадат еритроцитите (червени кръвни клетки) дори когато чая е силно разреден. Зеленият чай също така е с високо съдържание на флуроид (130-160mg/kg), калий и алуминиеви йони.Също така, зеленият чай съдържа ксантинови алкалоиди (теобромин, теофилин, диметилксантин, ксантин и аденин). Ксантинът е предшественик на пикочната киселина - също открит в много органни меса - което предизвиква бъбречни камъни и подагра.

Благодаря.
А има ли някакви максимални дози на ден на килограм живо тегло примерно?

# 143
  • Варна
Срещнах някъде, че оптималното максимално количество е 10чаши. Но не знам дали са се имали предвид китайските чаши за единица бройка - те са съвсем малки. Към 50мл някъде.

Особено не се препоръчва злоупотребата със зелен чай по време на бременност - извлича фолиевата киселина.

# 144
На пакетчето пише - кайсии; Състав: кайсии  Mr. Green Здравословно от всякъде.

Мога веднага да те контрирам  Mr. Green
Първо, заради концентрираната захар. Второ, защото, не винаги отбелязват добавената захар. И трето, защото повечето ги обработват със сулфити (или нещо подобно), като част от консервиращия процес. А и при обработката, доста полезни вещества се губят.
Да ти е сладко   Laughing

# 145
  • Варна
На пакетчето пише - кайсии; Състав: кайсии  Mr. Green Здравословно от всякъде.

Ако са оранжеви, значи са обработени със сяра. За запазване на цвета и "хрупкавостта". В Карфур има био - грозни са, черни и меки, но са чисти Simple Smile

# 146
Срещнах някъде, че оптималното максимално количество е 10чаши. Но не знам дали са се имали предвид китайските чаши за единица бройка - те са съвсем малки. Към 50мл някъде.

Особено не се препоръчва злоупотребата със зелен чай по време на бременност - извлича фолиевата киселина.

Благодаря. Аз още преди да се събудя вече съм изпила половин литър.
Ще се намаля количеството.

# 147
  • Варна

Много ве. То в него и кофеин има бая.

# 148
  • Paradise
За мен мит е полезността на плодовете и зеленчуците (пресни), когато не са в сезона си.
Всеки един пресен продукт е третиран с различни неща, за да запази външния си вид от т. А до т. Б при транспортиране и да е читав за продан.

От баба ми знам, че най-добрите плодове и зеленчуци за организма са тези, които са расли в радиус от 100 км там, където сме се родили.

Интересно ми е, като се слагат "манджите" в графа неполезни храни, с какво се храните вкъщи?
Само със салати и плодове?
Варивата (боб, леща, грах, които са полезни) как ги консумирате?

# 149

Много ве. То в него и кофеин има бая.

Ще се минава на лайка и липов цвят, видяло се е то.

Общи условия

Активация на акаунт