За храните- митове и легенди

• 48 976
  • 790
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Нали на патриотъм сме го ударили Simple Smile
По една ракйка със салатка трябва да се разнообразява Simple Smile

# 196
  • Варна
Вчера по Фиеста Джулия Чайлд се възмущаваше от новата практика да се консервира риба-тон само с вода, а не с олио.
Съгласна съм с нея.

# 197

Като стана дума за заблуди, четох преди десетина дена една статия за Омега 3 киселините. Предполагам всеки може да я намери чрез Гугъл. Анонсът беше, че американски учени установили че тези киселини (държани на пиедестал толкова години) са "добри приятели" на рака.  Shocked

Става въпрос за омега 6 най-вероятно, има такова нещо даааа....но при последните ми опити (преди няколко месеца) да открия отново такава информация ударих на камък.

# 198
Вчера по Фиеста Джулия Чайлд се възмущаваше от новата практика да се консервира риба-тон само с вода, а не с олио.
Съгласна съм с нея.

Че тя жива ли е още? Мисля, че почина преди няколко години.  Thinking

# 199
  • Варна
Съгласна съм с нея.

Че тя жива ли е още? Мисля, че почина преди няколко години.  Thinking
Аууу, така е. Точно преди 7г се е споминала жената, ама аз пак изоставам  Mr. Green
Записите обаче остават.

# 200
  • SA
И на мен ми попадна тази глупост, че омега-3 мастните киселини предизвиквали рак на простатата, а трансмастните киселини предпазвали от такъв. Според мен този извод може да е направен от разумни хора само ако проучването е било спонсорирано от производители на маргарин. Впрочем ето друго виждане по този въпрос:
http://www.marksdailyapple.com/fish-oil-prostate-cancer/

# 201
  • София
Рибата тон, консервирана с вода е изключително гадна.

# 202

Става въпрос за омега 6 най-вероятно, има такова нещо даааа....но при последните ми опити (преди няколко месеца) да открия отново такава информация ударих на камък.

Не, за Омега 3. Ето една от статиите.
http://vnews.bg/news/26684

и на английски - тази е от 2006
http://www.healthandage.com/Consumption-of-omega-3-fatty-acids-d … not-reduce-cancer

и  съвсем нова
http://www.allvoices.com/contributed-news/8932288-omega3-fatty-a … f-prostate-cancer

# 203
  • Варна
Дори не съм си и помисляла да си причиня подобен садо-мазохизъм.

# 204
  • София
Дори не съм си и помисляла да си причиня подобен садо-мазохизъм.
Направо си е мазохизъм.
Аз геройски се опитвах да си го причинявам с диетични цели, но безуспешно.
Както и да се отказвам от гъшия дроб.

Освен да ви компенсирам за темата с перилните препарати с друга за всичко, което далеч не е здравословно, но просто не можеш да се откажеш от него.

# 205
  • Варна
Мазнините са полезни. Не знам откъде дойде тази простотия с отричането им.

# 206
  • София
Да, де, знам.
Ама като съм дебела, направо са ми вредни.
И не искам да си захранвам мозъка с омега 3 и 6.

# 207
Доста е напреднала темата, не мога да я изчета цяла, но някъде мярнах за биохраните(това слято ли се пише, или отделно).
Ще ви дам само един пример - големият ми син работи след училище в един магазин на известна тук хранителна верига. Работи в отдела за плодове и зеленчуци. Връчили са му една ролка с етикети био той ги лепи. Естествено са му казали къде, но това е етикет - може да се лепне навсякъде. И не е много ясно кой определя дали е био, или не.
Аз винаги съм била скептична към подобни продукти.

# 208
А какво е мнението ви за солта? Много противоречива информация се намира.

# 209
А какво е мнението ви за солта? Много противоречива информация се намира.

В смисъл? Аз поне не съм срещала информация да е полезна. И като съдя по кухнята на далечния изток и дълголетието на хората в този регион съм склонна да вярвам, че солта е изключително вредна. Е, то там и житейската им философия няма нищо общо с нашата, оттам и нивото на стреса, та не знам.

Общи условия

Активация на акаунт