Тези принципи се опитвам да прилагам за себе си и семейството си и не твърдя че са общовалидни за всички,те са моя си начин за здравословно хранене 
Не казвам че трябва напълно да се изключват,но да са по-малко-като настъргано сирене върху шопската или макароните за вкус,а не например цели бучки сирене.Така, че сирене и кашкавал по малко,прясно аз мога и без/ясно е за него какви са причините да не се повтарям за неусвоимата млечна захар и т.н./За тези които обичат прясно мляко количеството което прочетох в една книга препоръчително е 750мл на седмица.Кисело мляко също в умерени количества,предимно нискомаслени и до 2%.
Да не навлизам в подробности че поста ми се очертава доста дълъг
Това не значи че не можем да се насладим отвреме на време на нещо божествено рафинирано прозведение на кулинарията и т.н.ама въпроса е да не ни стане ежедневие.
-и все още се колебая какво да използвам/Не пържа в класическия смисъл,но понякога капвам няколо капки на тигана -въпросът е какво да бъде?Всъщност тук един съфорумец/имам респект и доверие на познанията/ от друга една тема подреди мазнините "най-добри" за термична обработка:
,/категорично отпада за мен/после не помня кои мазнини бяхано имаше и доста екзотични нетрадиционнои за нас,но по-напред се класираше и кравето масло
....още съм в чуденка,помагайте! 
) Дядо ми е на почти 86 години и не страда нито от високо кръвно, нито от диабет. Баба ми почина седмица след нелеп инцидент преди 2 години- беше на 82 и в отлично здраве....И двамата бяха с нормално телосложение, въпреки , че основно ядяха баници, мекици, бял хляб, свинско месо и т.н.
Преди солта за хранителни цели се е йодирала с калиев йодит, който е нестабилен и пликовете със сол бяха черни /в моето детство/, за да не се разрушава под действието на слънчевата светлина.

Въпрос на настройка, учене и добри учители -естествено........ 
Едно време още , когато нямаше Лидл и Кауфланд си купувах от Гърция.Сега го има и тук навсякъде.Води се диетично олио-намалява количеството на вредния холестерол.Издържа на пържене, печене, варене. Без специфичен вкус и мирис. 
Препоръчани теми