За храните- митове и легенди

• 47 945
  • 790
  •   1
Отговори
# 720
Остава да започнем да се храним със слънчева енергия!?
Пф, слънчева енергия. Ами вредните лъчения...

То се прави в първия час след изгрев и последния преди залез.

# 721
  • Пловдив
Както написах по-нагоре прочетете темата  Peace

Имаше много разнообразни мнения, но поне бяха подкрепени с нещо друго, освен с това, което сте  слушали от баба/дядо/мама/тате цял живот.

И аз мислех, че е много полезно, пиех страшно много прясно мляко и си мислех: "Калций, калций...".

Ето!

И наистина направете си труда да прочетете поне половината тема.
Ей сега да ти изкарам ли 100 статии на няколко езика колко са полезни млякото и млечните продукти??!?!?! Според теб млякото е вредно, според мен не е. Една тъпа статийка какво доказва?

# 722
На мислещия човек статии за млякото специално не му трябват.
А само отговор на въпроса:Колко вида бозайници продължават да бозаят цял живот, до смъртта си? Че и от други видове бозайници?

# 723
Откакто през далечната 2008/2009 прочетох ТОЗИ МАТЕРИАЛ за вредата от млякото, темата просто престана да ми е интересна   Sunglasses

# 724
  • Пловдив
А само отговор на въпроса:Колко вида бозайници продължават да бозаят цял живот, до смъртта си? Че и от други видове бозайници?

Има народи, които живеят основно на мляко и млечни продукти от хиляди години, чудно как оцеляват като е вредно?

# 725
  • Варна

Това няма общо с полезността на консумацията на мляко, а защото младежите биват изритвани от майките си, за да се даде път на следващите. Съседите имат котки, и от тях съм чувала, че поотрасналото синче на старата котка идва да суче мляко от майка си, след като раздадат поредното и поколение.
Често се случва животни да "осиновяват" и кърмят друг вид бозайници.

# 726
Не можете ли да приемете, че млякото помага за едно и вреди за друго, като всяка една храна. Това не е чисто вещество, пък и чистите вещества имат различни действия.

# 727
  • Варна
Можем. Grinning

# 728

Това няма общо с полезността на консумацията на мляко, а защото младежите биват изритвани от майките си, за да се даде път на следващите. Съседите имат котки, и от тях съм чувала, че поотрасналото синче на старата котка идва да суче мляко от майка си, след като раздадат поредното и поколение.
Т.е., ти се чувстваш "осиновена" от някоя крава?    Laughing
И смяташ за нормално да "бозаеш" от млякото й , докато си жива?
И си отбила твоето дете, защото си родила следващото?А ако беше с едно дете?Щеше да го кърмиш, докато си жива?

Да, има такива "осиновявания" на едно бебе от друг вид бозайник.НО, бебе, не възрастно животно.Има и случай на човешко бебе, кърмено от маймуна.Но едва ли това човешко бебе е бозало от маймуната и когато е станало на 30.Такива "осиновявания" са начин да се оцелее.
А един човек, над 3 навършени години-средно, в съвременното общество, няма нужда от кърмене/бозаене от собствената си майка, да не говорим за кравешката.

Аз също не съм отстранила 100 % млечните от храната ни.Иска ми се, ама .....не зависи само от мен.Инстинктът ми подсказва, че то има повече вреди, отколкото ползи.А той рядко ме лъже....така че работя в посока "Какво беше това "мляко"?"

# 729
  • Варна

Т.е., ти се чувстваш "осиновена" от някоя крава?    Laughing
И смяташ за нормално да "бозаеш" от млякото й , докато си жива?
И си отбила твоето дете, защото си родила следващото?А ако беше с едно дете?Щеше да го кърмиш, докато си жива?

Да, има такива "осиновявания" на едно бебе от друг вид бозайник.НО, бебе, не възрастно животно.Има и случай на човешко бебе, кърмено от маймуна.Но едва ли това човешко бебе е бозало от маймуната и когато е станало на 30.Такива "осиновявания" са начин да се оцелее.
А един човек, над 3 навършени години-средно, в съвременното общество, няма нужда от кърмене/бозаене от собствената си майка, да не говорим за кравешката.

Аз също не съм отстранила 100 % млечните от храната ни.Иска ми се, ама .....не зависи само от мен.Инстинктът ми подсказва, че то има повече вреди, отколкото ползи.А той рядко ме лъже....така че работя в посока "Какво беше това "мляко"?"

Разбира се, че не бих кърмила децата си до като съм жива, но не бих ги лишавала от мляко и млечни продукти. Моят инстинкт не ми "говори", че млякото е вредно.
Обичам мляко, децата ми също.

# 730
И моят инстинкт така, за детето не знам, не мога да кажа, но за мен не е чак толкова вредно. На мен ми вреди месото, когато е много. Когато е малко пак не съм добре. Аз си слушам тялото, вие си четете статии.  Peace

# 731
В американските сайтове се пробутва теорията за вредността на млякото за да се юрнем да купуваме соевото мляко от ГМО. Даже Спок пише как на бебетата в никакъв случай да не се дава адаптирано мляко на базата на краве мляко, а само соя. Много интересно.
Единственото логично обяснение за вредността на млякото е начина на гледане на дойните крави. На тях им се дава хормон, с който лактацията се увеличава и продължава. Кравите се гледат затворени и се хранят с нетипични за тях храни. Средната продължителност на живота на една крава е 4 г. Такова мляко никой не би искал да консумира. Но не виждам логични доводи защо млякото от нормално отглеждани крави е вредно. Довода че другите бозайници не го правили е хумористичен. Кажете ми някой бозайник който си запича месото на фурна? Айде стига глупости.
Едно време старите хора без зъби на село само с мляко са се хранели, да не говорим че има изследвания че холандците са високи и едри хора именно защото са консумирали много мляко.

# 732
Добре, от години страдам от ужасна мигрена. Някой, който е спрял млякото има ли наблюдение да му е изчезнало главоболието? Ако помага на това, спирам всичко млечно веднага.
Може ли също така някой от спрялите млечните продукти да ми сподели какъв положителен здравословен ефект са забелязали след спирането.  Hug

# 733
  • София
Ами спря да ми се подува корема и да подпръцвам като кон  Laughing

Сега само по 20-30 мл в кафето и мноооого рядко да пия ей така. А преди с какао, без какао, топло, студено... За нищо го нямах т'ва мляко.

# 734
  • Варна
Ами спря да ми се подува корема и да подпръцвам като кон  Laughing

Сега само по 20-30 мл в кафето и мноооого рядко да пия ей така. А преди с какао, без какао, топло, студено... За нищо го нямах т'ва мляко.

A кисело мляко как ти влияе?

Общи условия

Активация на акаунт