Юлски деца-Тема 44

• 30 561
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Роси, рано е да се каже.Обикновено на първия ден само разбират какво е станало - т.е. мокра локвичка Simple Smile И така следващите 2-3- дни.Едва след това ще може да очакваш първо да ти каже след като е свършил работата, а в един момент ще се сети да казва и преди да стане белята на пода и да ходи до гърнето.Трябва около седмица , за да прецениш дали ще има успех или не.И ти всеки път му обяснявай, че трябва да ти каже и му посочвай гърнето.

Калина пие 2 пъти по 250 АМ на ден. Или веднъж АМ и веднъж кисело мляко.

# 106
Ели, той мокрите локвички ги виждаше, но когато беше със слипче и отгоре с панталонче просто си се изпишкваше и въобще не му правеше впечатление, че е мокър, а ме е страх да го оставя без панталон, все е на пода на плочките.

# 107
Рал, и тук да пожелая да си здрава и омайна! Wink Hug

Вили, напълно те разбирам.. От известно време се опитвам да махна няколко кърмения на Влади, е невъзможно е голямо кърмаче с кърмене на поискване да се отбие постепенно, това е моят извод или поне за моето кърмаче. Първоначално с успех се приспиваха с баща му по всяко време, разбира се през нощта си се сучеше пак. До тук добре, но после реших и през деня да му давам по рядко, обяснявах какво ли не, но беше толкова тъжен, разплакваше се.. в резултат снощи се разплака и не искаше да заспи сам с баща си.. Та аз вече твърдо оставам на варианта да го пратя при баба си направо, той ще се справи и като е с кака си съвсем, иначе постепенно ще се отбиваме най-малко до 3 г.
За себе си в Кърмаческия си записах средства за спешно отбиване, че не ми се пият хапчета - ще се заредя с лецитин, салвия, ментов екстракт и зелеви листа (само с тях отбих Юлиана без да имам проблем с гърдите, но тя сучеше доста по-малко на финала). Може да се ползва и хомеопатичното Lac Caninum.

Мила, да се оправя Зара и другите бръмбари да останат здрави!

За среща така като гледам може и да дойда сама, защото може би в края на тази седмица ще оставям децата.. Така че, ако искате хайде в четвъртък, петък?! В Борисовата, Южния?

# 108
Момичета,
Благодаря ви и тук и за фейса.  Hug Направихте денят ми специален.

# 109
Ралче,честит рожден ден с малко закъснение - да си много обичана Hug

Кукумявче,и аз така - искам,искам и накрая като седна на стола пак само връхчетата.Сега съм решила сериозно обаче но тъй като от днес за утре никой не иска да ме  вземе покрай баловете вчера само си поосвежих малко косата но прическата предстои  Laughing

# 110
И аз съм така с косата, все се каня да направя някаква по драстична промяна. Но като седна на стола и до там  Crazy Но съм решила, че и това ще стане....някой ден.

# 111
Добро утро!

Кои от вас дават още АМ и кога? И колко?
Много се радвам, че Даниела сама се отказа да пие АМ още на 1г. и 1м. Иначе яде кисело мляко с бисквити за сутрешна или следобедна закуска.
Роси, търпение му е майката-ще свикне човека  Peace.

# 112
  • Кърджали
Добро утро и от нас!
При нас започна истинската одисея с махането на памперса. Както и предполагах, никаква надежда не дава това дете . Едно попадение нямаме. Че сяда на гърнето сяда, тя за столче си го ползва - с дрехи без дрехи, все е на него. Нищо не върши, обаче.
Викам я аз по едно време да и премеря една тениска и я гледам на терасата - умно умно оглежда една локвичка. Задърпа ме и на бебешкия си език ми обяснява нещо. Посочи и панталончето си. ОБаче след секунда хукна да си играе - никакъв дискомфорт от това, че е  мокра Whistling
Втория път пак така, като този път дори не обърна внимание на локвичката. Обаче и е гадно да ака в гащите, та вчера не беше акала - само един - два пъти по мъъъъъъъъъничко.Слагах я на гърнето, ама не... Да не ви казвам тази сутрин като се събуде какъв и беше памперса  Crossing Arms Дребната си има навика види ли, че спим още и си се излежава /а тя принципно много обича да се излежава, и поне 15 минути след като се е събудила не можеш да я вдигнеш от леглото./. Сутринта я чух , че се събужда, ама съм заспала пак и дребната си стояла тихо и мирно в леглото, даже без и да говори. Като ме видя, че се събудих дойде до мен, чисто мокра и мръсна... Дано скоро видим светлина в тунела...Обяснявам тихо и спокойно като я преобличам, подканвам я да сяда на гърнето, тръгне ли да става от него я оставям да си стане, да не го удари пак на съпротива...

# 113
  • София
Кати пие два пъти на ден по 150-180мл. АМ (сутрин и вечер), като в повечето случаи й заместват едно хранене (закуската и вечерята). Сутрин категорично не закусва нищо друго освен АМ, вечер ако е хапнала нещо от нашата храна й правя по-малко мляко.
Чета ви внимателно за начините за махането на памперса и събирам инфо, че и мен това ме чака, многоооооо сме скарани с гърнето.
Юлско бебе много хубаво ми звучи като казваш "децата", иначе за напред все ще е така, все по-малко време и средства ще остава за нас, първо за децата, а пък ако остане нещичко и за нас, но си е гадничко де, да стигнеш до Англия и нищо да не си купиш. Аз на Кати спрях да й поръчвам от сайтовете каквото и да било, защото въобще незнам вече кой размер носи, докато не го премеря изобщо не смея да й взема нещо.

# 114
Привети !
Пиша набързо , че излизаме с Владко навън !
Роси , значи въпреки усилията ти удряш на камък ....много гадно .
Съжалявам .
Мисля и аз какво може да се направи , но засега нямам кой знае какви идеи .
Ще продължа да се интересувам и ако стигна до нещо ще споделя.
Момичета ,  Hug от мен и благодаря за съпричаността за Влади .
Вчера имах среща с моя близка , която е консултант по кърмене .Разказа ми за преживени нейни неща , окуражи ме и ми помогна доста .Всъщност не , не е нужно да отбивам .Мога евентуално да опитам да спра нощните кърмения , но до края на август или септември има време ...трябва ми малко помощ и преди това да си почина .
Мисля си че ще е удачно като замина през юни на Лом .
В края на краищата това са малки деца , да не дава Господ , но когато се налагат не планови , а спешни операции , тогава се слага тръба , през която човек диша и ако започне да повръща го аспирират , така че няма невъзможни неща .След самата операция ще има нужда и от течности и от гушки ...и от кърма .
А да ,предстой ми среща и с друг доктор.
Тогава ще реша.Все пак не искам да съжалявам .
Ще ви държа в течение .
Още веднъж  Hug на всички ви .

# 115
И Петя и Катя по на 9м сами  си отказаха АМ. Не та не  Mr. Green Аз давам те плюят- точно като станаха и двето по на 9м.Все едно една майка ги е раждала  Mr. Green

# 116
Рал, не успях вчера, но днес специално влизам, за да те поздравя. Много късмет, любов, щастие и здраве за теб и цялото семейство!

Все едно една майка ги е раждала  Mr. Green

Да им се чудиш... Crazy Laughing

Вили, ужас и на мен ми стана много мъчно как те моли за мляко. Не знам дали ще ти бъда полезна, но аз нямаше да издържа на такива молби. Не е ли по-добре да не даваш кърма само в деня преди операцията? Ще бъде много трудно сигурно, но пък ще е еднократно и с обяснения може и да мине по-леко. Още повече, че нямаш желание да го отбиваш по принцип. Иначе, при нас положението е много спокойно. Отново махнах нощното кърмене. Калина продължава да си се буди по два-три пъти нощем и да си иска - аз обяснявам, че гърдите "спят" Laughing и питам дали иска вода, или да я гушна. Обикновено промрънква малко и пак си заспива. Първото кърмене става на зазоряване някъде, второто като се прибера от работа и после още веднъж преди къпане. Събота и неделя - не ограничавам през деня и тя се сеща два-три пъти. Вече заспива без мляко, защото се притесних, че зъбките й са започнали да пожълтяват.

В тази връзка - знаете ли някой добър детски/бебешки зъболекар, за да я заведа?

За гърнетето - единствената промяна при Калина е, че вече много рядко изпускаме изакването. Роси, Алекс, забележете, че казвам това след повече от месец учене на гърне. А пишкане изпускам поне веднъж дневно - със сигурност сутрин, защото докато я събуя тя вече е свършила работата в нощния памперс и още поне веднъж в гащите. Дребната изобщо не си казва като й се пишка, направо действа. Затова трябва да я държа постоянно изпишкана. Просто изпълнява команда като я сложа или издържам на тоалетната. Не, че вече не е разбрала как е правилно, но според мен все още не умее да стиска или ако прави нещо интересно просто забравя и се изпуска.

Разказва ли съм как няколко пъти съм я намирала Калина да си шляпка(!) най-щастливо с босите крачета в току що изпиканата локвичка? Страшно забаление...  Laughing ooooh! Да се чудиш да се смееш ли, да се скараш ли?!

АМ не съм давала до сега. Мислех си да пробвам дали ще хареса някое, за да видя дали ще увеличи малко приема на течности, че нещо водата ми се струва малко.

Драга, браво за покупките. Аз от няколко месеца се каня да поръчвам неща за Калина и Мина, ама все не успявам да убедя финансиращата институция с кредитната карта, че сега е момента. Joy
Диди, докато се чудиш и маеш, те изпреварих и вече съм с офъкана коса и съвсем нова прическа.

За среща - бих се присъединила с голям кеф във всеки един от почивните дни, които идват. Даже с Джиджито се срещнахме случайно миналата седмица и се уговорихме да се чуем за среща тогава.

# 117
Привет мами Simple Smile))) да взема и аз да се отчета нали съм от "най-редовните" Laughing
Честито на всички мами с нови прически!
Рожденниците да имат много късмет и да са много здрави!   bouquet
Ние ще си имаме още една мома  Laughing за момче я правихме, но какво се оказа. Нищо следващия тираж както се казва....... Laughing
Калина е вече голямото момиче на мама, много бързо трябваше да свикне милата с доста неща. Таткото ни е командировка от 3-4 месеца и поне още толкова нямо да го има и аз да си призная я тренирам като войниче. Отказа памперса на 1.7 месеца, но всичко си беше по нейна воля прсто си казва, разбира се понякога стиска до последно и казва като пусне 2-3 капки на гащетата, но то без драми не може Simple Smile Сутрин става милата с часовника и само моли, още малко мамо, но за съжаление мама бърза за работа и се стягаме на бегом. Карам до баба и после обратно на работа, вечер се повтаря в обратния ред.
Шофирам от както мъжа ми замина и неволята доста бързо ме ошлайфа като шофьор  Laughing все още имам проблеми с паркирането, но ........ ще се науча.
На ясла отново не сме приети, аз губя надежда, че някога ще бъдем Sad
Зъбите ги докарахме до 12 и дотам, сега се стягаме за кучешките.
Море резервирахме на Албена - хотел Компас, ако някоя мама се е запътила натам може да се обади и да се засечем. 10.07 - 17.07.
Това е общо взето от нас.
Целувки от двете ни, и специални поздрави на адашките   bouquet

# 118
Аз да се похваля ,че от 150 деца ние сме 16 номер приети в яслата.Казаха ми обаче ,че нямало в Бургас да има прием от юни месец,тъй като ги задължавали да оставят в яслите децата,които трябва да изписват сега до септември.Т.е. Петя искат да я оставят там докато тръгне на градина от 01,09 а Катя няма да я вземат дотогава.Примолих се да изпишат Петя и да вземат Катя,че тя ми е по-проблемна и работата ще стане  Grinning Петя по-лесно ще я гледаме три месеца.

Джил,честита ти прическа-дай да те видим де ! Аз само събирам идеи ама вие не ми помагате- дайте някоя снимка за прическа за моята никаква коса  Hug

Фрида ,като те видях и веднага се сетих за косата ти - да ми дадеш малко а  Mr. Green

# 119
Привет!
Честито на рождениците! Живи, здрави и много щастливи да са!   bouquet

Фрида, радвам се да те видя!  Hug Честито за втората мома! Ще бъдат като куклите на Мама Диди - като близначета  Simple Smile За зъбите и Мишо е на същото положение - 12 бр., венецът на кучешките в момента е доста надут и сме в очакване. Вие защо решихте точно в Компас да почивате? Доста е далеч от плажа и пеша ако ходите се минава през доста стъпала, иначе е спокоен, семеен хотел, преди три години ремонтираха стаите и детския басейн, а тази година май са направили и външна тераса на ресторанта. Ние сме почивали няколко поредни години в него, после на други пак 3-та линия, но миналата година бяхме в Добротица и много повече ми хареса. Едно, че е на първа линия, друго, че е много спокоен, не е голям и повечето гости са французи /разбирай - няма румънци и македонци/.

Вили, милият Влади! Много ми стана мъчно за вашето отбиване. Съвет никакъв не мога да дам, но силно ви прегръщам и желая всичко - и отбиването, и операцията да минат по най-безболезнения начин и за двама ви!  Hug

Джил  Heart Eyes , честита прическа! Браво за напредъка с гърнето!  Hug  При нас нещата просто се случиха - от началото на май Мишо е без памперс - просто започна да си казва и да стиска. Вече започнахме да излизаме дори без резервни гащи. Според мен е важно да не се досади на детето с честото подканване и слагане на гърне. И да се зареди човек с много спокойствие  Laughing

Аз да измрънкам за телефона си - ей-така от самосебе си ми се изтриха всички номера запаметени на кирилица. Сега повечето от половината ми контакти липсват... Sad

Общи условия

Активация на акаунт