АВГУСТинче "вънка" вика, по игрите иска то да тича! Тема 28

• 33 392
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Ще се постарая да сме по-редовни.  Simple Smile Не знам как успявате да си организирате времето, но на мен нещо не ми се отдава.  Grinning Все не стигам до компютъра. А и Габи все по-рядко ме оставя да седна. Тя го е окопирала и си гледа разни филмчета. Фенка е на Мики Маус. Само това върви на компютъра.  Confused

# 106
  • Кърджали
Славенче, дано баткото си изкара добре тука, из Родопа баир. Кой каквото ще да казва, Родопите са си едно от най - хубавите места в България. И нищо им няма на завоите, завои като завои, само дето като не си ги свикнал се чувстваш ужасно. Аз например пък мразя да пътувам по някакъв прав път, къде ти такъв път из Родопите, за да съм свикнала... Mr. Green
The SunRise, за въпроса ти не мога да ти помогна...Кати досега не ми е вдигала температура след ваксини...Но предполагам че днес - утре вече не трябва да вдига температура...Само предполагам...
Друго... При нас нищо интересно.Пъпчиците ан Кати почнаха да минават.Вчера се бях нагласила да я водя на лекар, и като тръгнах да я обличам, видях че те половината са изчезнали.Отказахме се да ходим, и без това лекарката щеше да каже - някаква алергия. Предполагам, че пъпките и са от жегата, два дена захладня, а и тя  е съвсем леко облечена, и вече и са останали съвсем малко. Повечето са под памперса, явно там я спарва повече, но какво да правя, все още се налага да и го слагам. Още не може да схване детето , че на гърнето се върши нещо и сменям гащички през половин час. Но пък вчера целия следобед /обедния сън и следобедното излизане навън/ ги изкара с един памперс, който е сух. Може би защото покрай това, че е по - хладно не се налива толкова с вода, макар че редовно преди сън изпива поне едно шише с вода. Тази сутрин, въпреки, че първо почтии час се въргаля до мен на спалнята, като и свалих памперса пак беше сух... И после за половин час я обличах три пъти..  Кво ще се правим с това дете, не знам...Явно до такава степен ми е влязло в мислите това, че снощи сънувах, че е ползвала гърнето по предназначение. :whistle
:

# 107
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Ей, Янче, вчера най-после те гледах. Мнооооого си готина, мацка, страхотна! Продължавай все така и по-добра да ставаш!  Hug

Сънрайз, Софи също досега не е вдигала Т след имунизация. Аз много се притеснявах сега от реимунизацията на Пентаксима, но пак добре я понесе, бихме я във вторник. Мисля че скоро трябва да отшумят симптомите при ГабиHug

Александра, продължавай в същия дух и никакво отказване! Съвсем скоро ще видиш как Кати изведнъж ще осъзнае и ще промени поведението си.

Славенка, нормално е да го мислиш детето, но то нали казват хората: "Да не те стига това, което майка ти ти мисли!" Ще си изкара добре детето и всичко ще бъде наред! Не може все до полите ни да са...

Хубав ден на всички ви!   bouquet

# 108
Добро утро мам4ета   bouquet Пак голяма "тишина" тука  Naughty  Rolling Eyes
The SunRise - ние веднъж сме вдигали Т и мина с първия прием на сироп4е  Peace Но и тук казват 2-3 дни по принцип след ваксини, не се притеснявай вси4ко ще мине добре  Hug
славен4е - тук са на 4 години прегледите и аз ходих като родих. Друг е вупрос колко време им отне докато вземат пробите, 4е бях с много шевове, ама то е защото са с най-малко две леви  Joy  hahaha  Mr. Green Полу4авам по пощата 4ас за следващ преглед и не може да си го правиш когато решиш май  newsm78 Трябва д аимаш симптоми притеснителни, за да ти вземат нови проби  Peace Не се притеснявай, баткото ще се 4увства много добре  Hug
Ох, изтървах си мисълта с малкото неполсушно мом4енце наоколо  ooooh! После пак  Crazy
Весел ден на вси4ки   bouquet
П.С. - Александра -  щом и под пампата има пъп4ици, на Макс му излизаха пъп4ици отстрани където са лепенките и след това кожата по4ва да се лющи, та е от суха кожа. Като запо4на да го мажа с крем4ето му и до няколко дена-седмица се оправят нещата. Аз също си го помислих и за вратлето и сега и там го мажа и запо4ват да намаляват  Peace

# 109
  • Кърджали
Хари, и аз се надявам, на този миг в който Кати ще осъзнае какво се иска. И дано да е по - скоро.Не че имам намерение да се откажа, де..УТре ще ходим на село и там два ден асмятам да е само по гащички и навън. Писна ми да пера, ама малко жертви се искат.
Лиде, един милиметър от тялото си няма без пъпчици това дете. Ужасно много и са, особено по крачето и  ръчичките.Давам и фенистил, обличам я съвсем леко, тъй като предполагам - са от жегата и така... Добре, че поне не я дразнят и не се чеше. Днес беше единственото дете по тениска навън, другите даже и с якенца..Ама като си обича да и е по - хладно, ама не и да и е топло...
Тръшкането за всяко нещо дето види продължава с пълна пара.На площадката днес рева за едно колело. Миряса чак след като се качи.Добре, ама после не ще и да слиза... Чак жената предложи да и го остави и утре да си го вземе.Жал и стана от рева на дребната. Изобщо реве за всяка чужда играчка дето види, и няма спиране...

# 110
  • Sofia
Лиде, как така прегледи през 4 години, бе жена?  Rolling Eyes Не ви ли правят цитонамазка веднъж годишно? Това е много важно!

# 111
  • На плажа
И аз правих цитонамазка преди един месец и още нямам резултати ooooh!
Славенче притеснително си е,като изпращаш детето на път само.Миналата седмица Вики ходи в Несебър на някакъв фестивал,но беше с баба си,та не съм се притеснявала много..но ако е сама сигурно и аз ще я мисля постоянно.
The SunRise и аз си те спомням Hug Ники май редовно си вдигаше Т,даже и след реимунизацията,но след един ден всичко отшумяваше.Ще и мине на Габи,не се притеснявай Peace
Лиде Инфлуцида е на хапченца,като тези за зъбките.Бързо се разтваря от слюнката и не е неприятно..поне на Нико много му харесват,даже си иска още Mr. Green
Янче снимките ти във фейса са страхотни,много ти отива в синьо Wink Хайде да си починеш добре и да се насладите на "Котките"

Аз от сряда започвам работа...малко се бях поотказала,понеже мина доста време,а и в обявата в интернет пишеше сезонна работа.Но днес ходих на интервю и човека ме увери,че е целогодишно...та ще почвам,макар вмъобще да не ми се ходи...много ми е добре в къщи при децата,на компа ,да си поспя наобяд  Laughing ама "нема пари" Mr. Green
Алекс не се отчайвай, и Нико беше така в началото,на 20мин. сменях гащи.Бързо ще премине и този период Peace
Трейси дали се отърва вече от корема Laughing newsm78

# 112
Хари - тук са веднъж на 4 години  Peace
Дани - аз и тия за зъбките не ги знам  Mr. Green Ако са като осцилококцинум ще свърши работа, но ако са хап4енца наиситна, сложно  newsm78
Александра - не е добре тогава като са по цялото тяло, ти все "на 4асти" ги казваш и аз затова така реших. Заведи я да видиш какво ще ти кажат, дано вси4ко е наред.

# 113
Още не .....

# 114
  • София
Я и аз да се разпиша. Ние сме втри ден на държавната кухня, но паралено имаме и частна. Резултатът е 2 на 0 за Силвия. Откачена работа. Вчера не успях да вкарам даже лъжицата, беше избутана с език още на супата  #Crazy, а второто - рибена манджа ама изобщо и не го погледна даже! То и с частната е същата история, вече не знам какво да го правя това злоядото. Поговорих си с лелките от кухнята и те споделиха,че и в яслата да е сред децата, пак може да не прояде. На такива деца им давали филия хляб,поне да не седят гладни по цял ден, естествено те го изяжтат!
Деница ами ние си тръгнахме,че мъжа пак изтегли късата клечка и в неделя го вдигната в 5 сутринта по спешност на работа. А като си мислех аз, да рискуваме и да останем и в събота, добре че той е трезвомислещият!
Славена, да ходя си всяка година на профи преглед, даже сега си мисля и едни кръвни да си пусна, ей така, да вкарам в харч малко здрвеопазването,че все на частно съм ходила до сега, а се осигурявам на реалните си пари!
Дани почвай работа,поне е малко разнообразие. Домакинските ангажименти и грижите към децата все ще си останат, поне няма да психясваш в къщи!
Да ви питам нещо: на Силвия и се появи нещо като гъбички по пръстите на краката! Зачервена и суха кожа в междупръстието,на места се люпи или като гъбясало след баня все едно! Говорих с педи и тя каза,че не било гъбички, по телефона как реши  newsm78 каза,  стриктна хигиена, бебешка пудра, старателно подсушаване след баня, отворени и проветриви обувки от естествени материали,направих и отвара от смрадлика.... Тъкмо се отървахме от кашлицата и сополите и сега ново 20!!!

Трейси ти като мен с първата си бременност, сутрин влизах в скайп и пишех на майка си : не съм родила и излизах веднага, вечер същото. Но една вечер не влязох.....

# 115

newsm62

Колкото до Пентаксима - колкото пъти са ни имунизирали, толкова пъти е вдигал Т. Sad

# 116
При нас първия и втория път нямаше проблеми след ваксинирането с Пентаксим, на третия път поддържаше ниска температура, а сега на първата реимунизация реакцията е съвсем различна. И мястото много се зачерви, но днес гледам, че е значително по-бледо. Дано минава вече, че съм на ръба на нервна криза...

# 117
  • София
  Здравейте,мами,
  ама наистина много пусто тука ,бе.Я се стягайте!А сега покрай почивните дни съвсем няма да има кой да се разпише.....

Jijin,имам клипче,ама викам айде да ви занимавам с танците на Никол  Laughing Между другото и в яслата вчера ми казаха щом навърши две годинки да я запиша някъде на танци.Имала потенциал. Rolling Eyes Като се събуди по-рано от другите деца не ставала от леглото,ами стояла и танцувала Laughing (винаги има пуснато тихо радио).А като я знам вкъщи какви гюбеци върти..... Mr. Green На баща си ще се  е метнала.

Днес ми я похвалиха,че 2 пъти сама е отишла да си вземе гърнето и се е изпишкала.Вкъщи го направи същото,започна да пишка на теракота,но се спря,отиде и си взе гърнето,седна и довърши работата.За акото обаче няма шанс. #Cussing out

За профилактичните прегледи нас ни задължават от работата.

За реимунизацията,сано един път вдигна Т и крачето й се поду страшно много,но на другия ден отшумя.При реимунизацията нямахме проблем.

Сънрайз,разписавай се по-честичко,де.Ти нямаш никакво време с дете ,а аз сега съм без дете,нямам никакви ангажименти по цял ден и накрая на деня все нещо не ми остава време да свърша. Embarassed

Я кажете пускате ли "Лека нощ,деца" на мъниците?Случайно го видях по ТВ днес (канал 1 НЕ гледаме вкъщи) и Никол стоя като хипнотизирана 15 мин да го гледа! Shocked Ама не мигна това дете ви казвам.
  Днес не мога да  я прехраня.А като види ягоди ако знаете какво става!!!!Докато не й дам целия блок разбира.Обожава ги просто,но гледам да не й давам много,че с тия нейните алергии в бебешката възраст да не отприщим нещо наново.

Дани,сподели нещо за новата работа.Каква е,къде е?Мисля,че като започнеш няма да тие  толкова неприятно.Ще разнообразиш,малко социален живот.  newsm51

Трейси,айде бе,жена....Чаам вече с нетрпение да се похвалиш! Praynig

Айде,лека и спокойна вечер на всички!

# 118
  • Бургас
Здравейте и от мен !
Радвам се , че сте изкарали добре на Трявна, не съм се и съмнявала де  Laughing Много сте хубави на снимките а децата са много пораснали  Heart Eyes
Не пиша често, защото ми се натрупа доста работа , аз противно на някой тук искам почивка вечеееееее  bowuu

Деси най-вероятно в средата на юни започва ясла, въпреки неразбориите с новата поправка в закона. Директорката на яслата ми каза да отида след 1-ви юни /че баш на 1-ви имали голямо тържество/ и ще ми каже откога започваме. Много съм щастлива от това  newsm44

Джема , ягодки и харесват на Никол ама наистина внимавай с тях, че нали са силни алергени  Peace
Трейси, ха дано скоро се появи Томито и да не те мъчи много  Hug
Янче, страхотно е новото ти амплоа. И сега какво ще правите с почивката в Царево лятото  Laughing
СЪнрайз и нашето любимо филмче е Мики маус. Знае всичките герои по имена и им прави проверка дори и филмчето да не върви  Mr. Green  СЪщо така обича да гледа Мечо Пух и
Коте миш /така нарича Том и джери  Mr. Green/. Телетъбис вълната отмина вече при нас  Sunglasses

Относно храната - Деси много обича краставица. Нарича я "кАкая" не знам защо  Mr. Green беля я и и я давам нарязана на лентички.
На гърне и аз започнах да я слагам отскоро, засега нямаме голям успех, но не губя надежда. Купих 5 чифта гащи и стартирахме.
Биберон не е използвала никога.
АМ го спряхме на годинка и един-два месеца. Кисело мляко обаче много обича.
Друго, което забелязвам е , че от ден на ден все повече започва да бърборясва. Като я попитам "Деси, какво правиш" , ми отговаря "Акам" а до скоро казваше просто "Ако" Simple Smile И много обича да ходи гола и боса беееее, направо не знам какво да я правя.....реве с глас, а като я оставя гола и сополясва.
Е това е .....Янче, надявам се да си доволна от дългият ми пост  lovekiss

# 119
Привет дами

The SunRise -добре завърнала се,на въпросчето ти-Али не е имала реакция от ваксините,не вдигала Т,само 2 пъти и се поду крачето на боцнатото място, реимунизацията я направихме края на февруари Peace.Дано бързо да се оправи Габи

Джули-не сме имали подобен проблем,ако имаш възможност я заведи на дерматолог, че кожните проблеми са толкова разнообразни и често пъти педитата не са запознати,аз съм си патила,а и Али като бяхме при старата педиатърка и имаше червени петънца.Успех с кухнята Hug

Славена-ходя редовно на профилактични прегледи,и на нас от работата ни осигуряват веднъж годишно пълни изследвания и прегледи.А за диетата-ето тази диета карах- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585045.0 .По принцип въобще не мога да пазя диети,да не ям нещо изобщо или пък да ям еди колко си количество и затова тази диета много ми допадна,лесно се свиква и въобще не чувствах че съм на диета.

Ние се справяме много добре с пампите, пу-пу-в понеделник започнахме,от сряда започна да стиска и да не пиша в гащите,чакаше да седне на гърнето,само 1 път се напиша в гащите тогава.Вчера пък сама тръгна да си носи гърнето и ми вика "мамо носи,носи,мокро" и търчи към гърнето,беше пишнала леко в гащите и се доизпишка в гърнето Heart Eyes.Днес нямаме напикани гащи,следобед я изведох за първи път по гащи и слънцето чакаше да се върнем от разходка да свърши работата в гърнето.Въобще не очаквах да стават толкова бързо нещата,много й се радвам и все и викам браво и я хваля.Дано така да продължава.Явно всяко детенце различно приема новостите,ние с моята приятелка заедно започнахме да учим мъниците,нейният сладур пък много често пишка през 20 мин. и колкото пъти в гърнето толкова и в гащите,та тя се отказа засега и ще пробва след 2-3 седмици като се стопли повече и става вече за къси гащи.
Алекс въоръжи се с търпение,скоро ще свикне Кати с това ново за нея нещо,ще разбере че и е по добре с памучни гащички отколкото със спарващият памперс Hug

Лека нощщщ

Общи условия

Активация на акаунт