Ананасът, лютото и секса на вълна са, МАЙ-че, днеска! - Тема 25

• 30 863
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
ГЕРИИИ,ЧЕСТИТО ТИ СИНЧЕ!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЕДУАРД И ДА Е МНОГО ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА КАТРИНА!

Мушенце,той и Максим заспива,но вие поне правите повече време сучейки,а моя на 10-тата минута и заспал яко Mr. Green

За бебешкото акне - и ние имаме,ужасТ Mr. Green Чакам с нетърпение да видя малкото му личице чистичко и красивичко Heart Eyes Ние тук-таме го мажем с отвара от лайка,но засега няма ефект,явно трябва да сме по-упорити.
Абе Цвети8203,бях те питала вие за колко време бяхте наддали толкова много,нещо ако не се лъжа говореше за около 900 грама.Колко ви изписаха от болницата и на кой ден колко бяхте?Питам те толкова настоятелно,защото сте родени на нашата дата и мога да се ориентирам донякъде.

Малиии като казахте за космите,аз да ви питам ГАДНАТА ЛИНИЯ на бременността-линеа негра ли както там и беше името Mr. Green кога точно изчезва,защото при мен си е със същата дебелина и цвят каквато си беше и по време на бременността.Тази бременност ми докара толкова много екстри,че на моменти ми идва да  #2gunfire

# 136
Честито на мама Гери! Да е жив и здрав Еди и много да слушка! Най-после се появи и този малък ГОЛЯМ мъж!

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА КАТРИНА!

Хайде да почват да се стягат за болницата следващите от списъка Simple Smile

# 137
Една кокона още в отбора - Иринка на spasdidi Simple Smile 2800, 49 см, в 14.36 ч. Simple Smile)

# 138
Честити бебенца на Гери, Катрина и СпасДиди! Да са им живи и здрави и да им носят много щастие!

# 139
Една кокона още в отбора - Иринка на spasdidi Simple Smile 2800, 49 см, в 14.36 ч. Simple Smile)

Ах да и е честита дъщеричката на Спасдиди,ама много изненадващо ,или аз съм пропуснала ,че датата за секциото е била за днес?  newsm78

# 140
ЧЕСТИТО НА ГЕРИ С. , katrina85 , Hope_4_life  , Лава и Мими !  bouquet Бързо възстановяване и много радост с малките сладури! Hug

мама на Тони и Ванко , много пораснал малкият!И колко е сладък и хубав нямам думи! Heart Eyes

А кои са следващите? Joy Дайте някакви предположения кой ще роди скоро  ThinkingАз залагам на LOTXEN и без това я сънувах наскоро , тъй че чакам вести   bouquet

spasdidi честито!  bouquet Финна принцес си родила! Абе чудно ми е   Thinking ... И моята Иринка беше с почти същите мерки ....защо ли ?
Жива и здрава малката кокона и бързо да наддава да ви изпишат и да гледаме снимки! Hug
А на мама spasdidi бързо възстановяване и много усмивки!
[/size]

# 141
  • Варна
Честити бебенца на Гери С., СпасДиди и на Катрина85! Да са им живи и здрави и да ги радват много! А на мамите - бързо възстановяване  Hug

# 142
Честито на spasdidi !Жива и здрава да е малката кукла!  bouquet

Лека по лека се освобождават места в класацията...кои са следващите?
Аз уж имам време,ама пък съм си харесала 17 или 19 като дата.Дано ме огрее  Rolling Eyes

# 143
  • София
 Честити бебчета на Спасиди и Катрина85!!! Да са им живи и здрави!! newsm51 smile3525
 Спасиди май не каза за дата? newsm78
elissee: Направи по-дълъг списък, че туку виж си родила и няма кой да ни строява  вече Joy hahaha

# 144
 Днес е истински бебевалеж  bouquet
Да се живи и здрави бебоците на katrina85 и spasdidi  

# 145
  • София, Павлово
Здравейте и от нас.
Все не намирам време да пиша, но сега не може да не честитя и аз - да са живи и здрави и много щастливи Еди, Иринка и бебчето на Катерина! Както и на всички родени през последните две седмици. Бързо възстановяване и много кърма на мамите Hug

Ние с Емката имам чувството, че все сме си скачени. Не плаче така като Яни и както чувам някои да се оплакват, че се носят по нощите, но на всеки два часа, рядко повече, иска да цица. Явно като го стегне коремчето от коликите и иска да го успокои с папане. Но пък като е толкова често е кратко. Въпреки, че не се притеснявам много, защото в болницата за по-малко от 10 минути една сутрин, изцока около 120гр, а беше на 4 дни  Crazy И ми се скараха, че го прахранвам, и после същата акушерка, само ми го взимаше на петата минута да го премери да не е изял пак повече от 60гр  Grinning

Джени, Спасдиди как е родила, знаеш ли?

П.П. Теди ти пък ако си дебела, аз не знам твоята док за мен какво би казала

# 146
  • Стара Загора
Ехаааа докато обикалям улиците и хората раждат Mr. Green
Гери да ти е жив и здрав ЕДи Heart Eyes
Спасдиди честита ти Ирина...да е послушна и да слуша с двете уши  Hug

Люси Борката е наддал 500гр. за 20 дена. Педи е доволна...сякаш и да не беше щях да направя нещо Crossing Arms Mr. Green Дес уж рано щях да сеприбирам...ами точно сега влизам у нас и започвам да правя кюфтета от тиквички...не съм яла такова чудо ама ми хареса заглавието та...ще опитам Mr. Green
Коси по корема имам и аз...махнах ги с коло маска....то не се трае. Люси за тъмната ивица немога да ти кажа нищо защото аз нямах такава.

# 147
  • София
Бебенцата на първа страница май не са точната бройка Laughing
64 ги изкарвам аз до сега-ако някой знае как да  ги поправи ?newsm78
 Черната линия на корема избелява май за около месец, до 40 дни.
Има ли някое майче от София, което се е насочило да ражда скоро в Тина Киркова?

# 148
Мамарина той не ми каза,че съм дебела (поне не директно Joy),но 23 кг. отгоре наистина са си доста.
А ние с теб не бяхме ли при един доктор?Иванов? Laughing

# 149
  • София, св. Троица
Цитат на: menyanthe link=topic=580878.msg18639572#msg18639
До вчера я оставях тя сама да определя кога иска да суче, но средно се получаваше на около 4 часа и сметнах, че може би не е достатъчно, от тази нощ реших да почна на 3 часа.
Тогава, когато писах, беше още първата нощ, в която имах кърма и тогава положението беше повече от трагично - омазах една нощница, препълних сума ти подплънки, гърдите ми си стояха доста твърди. Кърмим се от едната гърда на хранене и дори остава още. В някои случаи гърдите ми са толкова твърди преди кърмене, че не мога да изцедя с ръце и капка. Може би трябва да пробвам с помпата. Иначе Сиана се справя успешно със задачата и понякога, ако е малко по-силна струята, й изтича от устата. До момента не се цедя, защото не искам да стимулирам допълнително лактацията.
Ще пробвам с компресите и ще видя какво ще се получи.

Здравей menyanthe,

Това, което описваш за първите дни, е напълно естествено, докато се регулира кърмата. А кърмата се регулира в зависимост от това колко често бебето суче. За да се установи добро производство на мляко, честото и неограничено във времето кърмене е важно, особено в началото. Препоръчва се 8 – 12 хранения за денонощие, като 8 е минимума. Това ще рече, че кърмене през около 2 до 3 часа би гарантирало, че непрестанно променящите се нужди на бебето ще бъдат задоволени адекватно. Добър показател за това дали бебето приема достатъчно мляко на този много ранен етап е броя на напишканите и наакани памперси – около 5-6  добре напишкани и поне 3-4 наакани.

Прекрасно е, когато майката се вслушва в инстинктите си и сигналите, които й дава бебето. Можеш да усетиш,кога Сиана е гладна по това, че върти главичка, вдига ръчички към устата си или смучи ръчичките си. Освен това, честото сукане би допринесло за облекчаване на напрежението в гърдите и е много вероятно вече да не ги усещаш твърди. За това може би е по-добре ти да поемаш инициативата за кърмене, дори ако се налага да я будиш.

Много майки споделят, че спонтанното потичане на кърма намалява и дори може да спре към 3-4-5-тия месец след раждането, като това е твърде индивидуално. Бебето обикновено е най-добрата и ефективна “помпа” и може да ти спести усилието да изцеждаш тогава, когато усетиш напрежение. Чудесно е, че Сиана се справя и с по-силна струя, с времето може да й става още по лесно, а и рефлекса на потичане също може да се регулира.

Общи условия

Активация на акаунт