МАЙските деца щастливи станаха на три години!

• 67 914
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Привет  Simple Smile

Много ми стана мило да вляза отново в темата Simple Smile Особено след такава дълга раздяла... Иведнъж темите от бебешки са преминали в детски. Надявам се всички вие да сте добре и децата да са здрави и да ви носят само радости.

Ние сме здрави, подготвяме се за новата учебна година. Крис обожава да ходи на градина /вече 2 години е ходил на ясла и тази ще му е първата в градината/. Има 2-3 приятелчета, с които много се разбира и си харесва ГосКожите Simple Smile Сега смесената група /от 2 седмици е там/ много му харесва. От понеделник вече си започва в неговата група, с новите госКожи Simple Smile Дано и там всичко да е наред. Но, на пръв поглед изглеждат много симпатични. Ще видим.
Ирен ще е в предучилищна, но решихме да не я кара в градината, а в училище. Препоръчаха ни този вариант защото идеята е, че по този начин преходът от градината към истинското училище е по-плавен и децата свикват с училищната обстановка още преди 1ви клас. Учат до обяд, после ги хранят на стол /от някакъв кетеринг, твърдят, че е много добра храната/, след това от13.30 до 17.30 имат занималня. Карат ги с микробусчета, което е голямо удобство, предвид придвижването в София в час пик  ooooh!  Записахме я в 139то СОУ - срещу Сити Центъра. Много съм впечатлена от организацията в това училище, както и от ентусиазмът и любовта на учителката, която води предучилищната група. Училището си има униформа, купихме и ние, да не останем по-назад  Wink

Ние сме се захванали с един безумен ремонт, който продължава вече 3 месеца, нооооо вече му се вижда края!  ooooh! Живот и здраве да е, до 20ина дни ще трябва да сме се нанесли.

bouquet  Hug  Hug   bouquet

# 196
  • Юпитер- Сатурн
Ние чакаме да станат изследванията. И после с песен на уста. Laughing Дано мине лесно, че после не знам. Имам един резервен вариант, но дано не се стига до него.
Танче, много си придирчива. Нали човека си казва, че е пишкал все пак.  Simple Smile

# 197
Здравейте и ние сме на градина от 12.09 вече в група, но след 3месечна почивка при баба.И съответно не сме особено ентусиазирани, та сутрин пада пазарлък да я заведем при баба, а не на градина.Добре, че бързо и минава и се примирява.
Десетина дни преди да тръгнем на градина, започнах всеки ден да и обяснявам как вече е голяма и отива на училище, а не при бебетата, а на всичкото отгоре попадна и на кака си в групата от която тя излезе през 2008г и е при същите поскожи.
Даже ми стана смешно, че каката/лелята/, която я посрещна първият ден, отвори едно от гардеробчетата и каза:"Ето това беше на кака ти и сега е за теб", а мъжът ми се обади и казва"А не е на кака и ей онова беше на сестра и.
Идеше ми да го прасна с нещо #Cussing out

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 15:22 от exence

# 198
exence, много хубаво съвпадение Simple Smile  А бащите са винаги мноооого съобразителни и във важни за нас моменти все ще намерят да ни ядосат или да провалят нещо
Наш Кристиян много бързо свикна и ходи с голямо желание.Не съм се и надявала да попаднем на толкова мили и добри учителки.И двете имат страхотен подход към децата и съм много радостна защото и те самите ще дърпат Криси към подобрението.Похвалиха ми ресурсната и дори вече е имал час с нея, но за около 10на минути е бил концентриран и после е станал.Обаче като за първи път с нея е добре, ще свикне и после няма да им стига единия час.В центъра вече двата часа си е супер, винаги внимава и прави това което му казват.Имат занимания с музика и нашия започна много да танцува, все повече проявява мисъл като прави нещо и започна доста да говори.Понякога дори с изречения, но и доста бърза и думи които иначе знае не ги казва хубаво и пак не му се разбира много.Иначе обичал нашия месо да си похапва и като си изяде неговото бърка на другарчетата в купичките да взима и тяхното  Laughing

# 199
  • София
Алекс втори ден е на градина и ходи с желание. Даже тази сутрин ревеше, че иска. От първия ден остана за по цял ден. Казаха "послушен, наял се е наспал се е". Само памперса ги тревожи, но се учим бързо. За сега само на гърне. Хич нямам представа как да го карам да пишка прав. Може да накарам Джони да му направи показно Simple Smile

# 200
  • Юпитер- Сатурн
Браво на Алекс!  Simple Smile
Мамче, знаеш, че Криско ми е слабост. Браво и на Вас  Heart Eyes.
Давам отчет за първия му учебен ден: Разходил се на всякъде, пипнал всичко, категорично отказал да ходи с пантофи. Голяма война са водили. Заспал в един  Grinning. Последното не можах да го повярвам. Да видя до кога ще му е ентусиазмът  Grinning.

# 201
Браво на Алекс!
Хаха, Танче при нас и с показно от тати не се получаваше работата, дано при вас свърши работа.Криси от раз махна памперса точно 3дни след рождения му ден.От тогава се е напикавал точно 5-6 пъти и то докато се тръшка на вратата да излиза, преди го подканях а сега от около месец казва и за пишкане и акане.При нас проблема е с акането защото иска само над леген да го издържам и при редки случаи когато той реши на тоалетната, но пак го издържам  Sad
Весе, браво и на Преско  Hug

# 202
Здравейте,аз тъкмо направих всички иследвания за градината и Стефи се разболя.Сега е с пневмония и ще изчакаме да оздравее.

# 203
Алекс трябваше да започне миналата седмица, но много ме замотаха с документите, та днес му беше първи ден. Взех го в 16.30ч. и учителката нищо не ми каза за него  Crossing Arms Била втора смяна и не знаела  Confused
Той каза, че е плакал за мене, предполагам не много. Ял е леща и краставици и домати. А преди да го взема кекс с айран  Simple Smile И е спал. Ще видим утре как ще е.

# 204
  • София
Моя се разболя и е на АБ Sad Не вярвам да е от градината, защото не може да развие симптоми и болест за един ден престой.

# 205
Стефчо и без да ходи на градина за една нощ разви двустранна пневмония. #Cussing out

# 206
  • София
Хенриета-Анна, това според мен е невъзможно. Аз доста време си влачех симптоми, но със съвсем лека кашлица и никаква температура.

# 207
  • Юпитер- Сатурн
Първата пневмония Преско я разви за 12 часа. Беше вирусна.
Хенриета-Анна, това според мен е невъзможно.

Дано, всичко мине бързо и без усложнения.

# 208
Аааа, много сме назад, бързо всички да дават отчет   Simple Smile
Болните оздравяха ли? Надявам се всичко е наред  
И Криси миналата седмица беше хремав, но нищо сериозно и от вчера си е пак на градина.Не ми хареса вчера, че имаше нова госпожа която не ми хареса особено.А и той излезе един омърлушен и не ми се зарадва.Утре съм на родителска и ще разбера вече кои ще са му постоянните госпожи.
И една многооооо хубава новина за нас-вчера говорих с психоложката в центъра.Исках да ми кажат според тях как се движи Криси, има ли напредък няма ли, за да знам на родителската ако ме питат какво да обясня.Аз виждам промяна, но исках да ги чуя тях като специалисти.И тя ми обясни, че Криси вече не се различава от връстниците си по нищо освен в говоренето, имал доста умения и според тях той е доста по-емоционален и понякога реакциите му са следствие на това.От това, че още не може да говори идват някои пропуски при показване, разказване и в това да се концентрира по-дълго време което е следствие на хиперактивността, но иначе другото доста добре го е овладял.Явно вкъщи доста добре се прикрива и не показва кой знае какво може.Хитрец ще ми го раздава, ама ще види той и мама колко е хитра  Grinning
Продължаваме да ходим за да затвърждава наученото и да изчистим и овладеем говоренето

# 209
  • София
mam4e82  Hug

Какви са тези разкази? Simple Smile Александър се оправя само с не много дълги изречения и понякога с мъка казва някои думи. Но и това е нещо.
Надявам се сега в градината да се поотвори малко. Днес има РС.

Общи условия

Активация на акаунт